Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyünk, ha többször...

Mit tegyünk, ha többször felmerült bennünk, hogy nem a saját gyermekünket neveljük?

Figyelt kérdés
Következő a szitu: 16 éve szültem. Amikor a vizsgálatok után megkaptam a gyerekem, úgy láttam, hogy húzott szeme van, és arra jutottam, hogy nem a sajátom kaptam meg. A csecsemősökkel beszéltem, jól besértődtek, miért feltételezem én, hogy elcserélték. Eltelt az idő, a férjemmel többször beszéltük, hogy senkire se hasonlít, aztán győzködjük egymást és magunkat, hogy a körme olyan mint a tiéd, meg a nem tudom mije. Ilyen apróságokba kapaszkodunk. A lányunk gyönyörű, de tényleg, de a szeme olyan húzott, mintha félvér lenne. Aranyos, nagyon okos, nagyon szeretjük,a világ minden kincséért nem adnánk oda. Idegenek meg szokták kérdezni tőle, hogy egyik szülő külföldi-e. Bennem felmerült többször, hogy DNS tesztet kérjünk, de a férjem azt mondta, nem akarja tudni, ez az ő gyereke és kész. Én is így érzem. De mi van, ha tényleg elcserélték, és valahol van egy vér szerinti gyerekünk? A férjem azt mondta nem bocsájt meg nekem, ha nyomozok. Mit tennétek?
2024. jún. 2. 11:09
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%

És ha kiderülne, hogy tényleg elcserélték, mi lenne?

A mostanit nem adnád, de akarnád mellé a sajátod? Mert azt valaki pont ugyanúgy nem akarná ám visszaadni, mint te a mostanit...

2024. jún. 2. 11:11
 2/42 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmam sincs mit csinálnék, csak annyit tudok hozzátenni, hogy gimiben volt egy barátnőm, neki is eléggé ázsiai beütése volt, egyik szülője se ázsiai, a nagyszülők se, saját gyerek. Az ő gyerekei megint nem ázsiai beütésűek, ki tudja nála ez hogy jött.
2024. jún. 2. 11:16
 3/42 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de ez olyan hülyeség.

Pl a fiam senkire sem hasonlít jelenleg sem, talán a szája a férjeme, de mégsem gondoltam soha, meg szülés után sem, hogy nem az enyém.

Ha már akkor is gyanús volt, nem 16 év elteltével kell nyomozni, hanem akkor kellett volna kérni egy DNS tesztet.

Sok családi titkokat nézel?

2024. jún. 2. 11:16
 4/42 anonim ***** válasza:
78%
Én a helyedben csináltatnék DNS tesztet, mert a helyedben csak akkor nyugodnék meg. A csere valószínűsége a nullát verdesi, tehát sok félnivalód nincs, bármelyik előd génjei előtörhettek most. A férjednek ebbe nincs beleszólása, mint ahogy neked se abba, hogy ő meg nem akar. Elég az egyik szülő is. Elcserélt gyerek esetén se kéne a jogállást megváltoztatni.
2024. jún. 2. 11:17
 5/42 anonim ***** válasza:
35%
Most voltam babamozin. A gyerek konkrétan senkire se hasonlít. Most akkor lehet, hogy nem is az enyém?🤣
2024. jún. 2. 11:28
 6/42 anonim ***** válasza:
64%
Az megvan, hogy a szülőszobán rákerül a karszalag, és már nem 4-5-6 ágyas szülőszobák vannak, ahol egyszerre születik több gyerek?
2024. jún. 2. 11:33
 7/42 anonim ***** válasza:
100%
16 éves, nemsokára elkezdi a saját életét. Ti neveltétek fel, ti vagytok a szülei, engem nem érdekelne ennyi idő után, hogy elcsereltek-e. Én is ismerek olyat akinek húzott szeme van, pedig a szülőknek nincs, sőt a testvéreinek sem.
2024. jún. 2. 11:49
 8/42 anonim ***** válasza:
92%

"...nagyon szeretjük,a világ minden kincséért nem adnánk oda"

Akkor mi a kerdes? Nem mindegy hogy a ti DNS-eteket hordozza vagy sem?

2024. jún. 2. 11:50
 9/42 anonim ***** válasza:
61%

"A férjednek ebbe nincs beleszólása, mint ahogy neked se abba, hogy ő meg nem akar."

Valóban nincs. Ahogy abba se, ha a férj ezek után úgy dönt, hogy nem akar többé a férje lenni.

2024. jún. 2. 11:51
 10/42 anonim ***** válasza:
100%
De mi történne, ha kiderülne, hogy valóban elcserélték a gyerekeket? Megnyugodnál és tovább élnél avval a tudattal, hogy eddig nem a saját gyerekedet nevelted és továbbra is őt fogod? Vagy szeretnéd a tiédet? Arra azért gyakorlatilag semmi esély nincs, nagyon nehéz lenne, inkább lehetetlen kideríteni. Arról nem is beszélve, hogy akik eddig nevelték, ők már sajátként szeretik, biztos nem adnák. De gondolom, akkor nyugodnál meg igazán, ha az derülne ki, hogy ő vér szerint a tiétek. De ha elvégeztek egy ilyen vizsgálatot, mindkettő eredményre esély van. Ha el tudnád fogadni és megnyugtatna, ha ő valóban vér szerint nem a tiéd, akkor csináld. Bár én nem bolygatnám ennyi idő után már ezt, a férjed sem szeretné. Amúgy meg nagyon kicsi esély van rá, hogy elcserélték a gyerekeket a kórházban, karszalagot kaptak már akkor is születés után.
2024. jún. 2. 11:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!