Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg jogos a bűntudatom?

Tényleg jogos a bűntudatom?

Figyelt kérdés

Szombaton falunap volt nálunk. Azóta őrlődöm magamban ezen.

2 ugráló vár volt. Az egyiknél ki volt írva, hogy 2éves kortól, a másiknál, hogy 5 éves kortól.

Nekem 2 gyerek van, 2,5 éves lány és 5 éves fiú.

Mivel a kicsi csak a kisebbikbe mehetett, a nagy is oda akart csak vele menni. Nála nagyobbak is ugráltak benne.

Fiam és a lányom ugráltak csak a kicsiben. Az egyik helyi anyuka fogta és betette közéjük a majd szeptemberben lesz 2 éves lányát.

A kislány folyamatosan ment a fiam után.

Volt egy "tűzkarika" amin át lehetett ugrálni.

Fiam már akkor azzal játszott, amikor még csak ketten voltak benn a húgával.

Anyuka simán otthagyta a 1,5 éves gyereket, arrébb ment telefonozni.

Én épp telefonáltam. Arra lettem csak figyelmes, hogy sír a kislány.

Mint kiderült, fiamnak nekiugrott, onnan lepattant és elesett.

Anyuka őrjöngve rángatta ki a kislányt, közben ordítozott, hogy milyen felelőtlen szülő vagyok, a gyerekem meg egy állat.

Még a fiammal is elkezdett kiabálni. Ott felment bennem a pumpa, majd megkértem, hogy azonnal hagyja abba a gyerekem fegyelmezését, meg ne próbáljon még1x veszekednie vele.

Mondtam, hogy én vagyok a felelőtlen, holott ki van írva, 2 éves kortól?

Szó szót követett végül, az üzemeltető jött oda, hogy a kicsit valóban nem kellett volna betenni.

Rá 1 órára már kinn is volt a facebookon, hogy jó volt a falunap, de a lányának belilult a térde, mert egy "nemnormális gyerek" fellökte.

Ott kommentekben kb a fiam szidta mindenki, igaz név nélkül, mert nem tudták, hogy róla van szó.

Csak: az ilyen minek megy emberek közé, meg hogy egy ekkora állatnak a nagyba lett volna helye...

Teljesen kiakadtam.

Úgy érzem nekem van igazam, de ennek ellenére bűntudatom van az egész miatt.

2024. máj. 27. 11:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
92%

17-es, kissé el vagy tájolódva.

Aki ír valamit, arra reagálnak mások is, nemcsak a kérdező. Esetleg nem értenek vele egyet.

Fölvilágosítalak, hogy te itt senkinek nem osztasz lapod, mert te itt egy velem egyenrangú válaszoló vagy, nem admin vagy moderátor. Akkor sem, ha annak képzeled magad.

2024. máj. 27. 16:07
 22/27 anonim ***** válasza:
91%

Annyira tipikus eset ez is itt az oldalon: van egy körülményes történet amit leír a kérdező, majd 10-ből 9 ember egyetért, hát a 10-edik persze, hogy a szöges ellentétét tolva hergeli a népet... Múltkor a női öltözőbe bemenő apuka, most ez az ugrálóváras kinek kell figyelni sztori...

Ráadásul itt még nyilvánvaló is az esemény. Az az ugrálóvár a kérdező, és az üzemeltető szerint 2 éves kortól használható. Erre bemegy (beengedik) egy 1,5 éves, akinek ergo semmi keresnivalója nem volt ott. Innentől szerintem teljesen mindegy, hogy mi történt, annak a gyereknek nem lett volna ott helye a kora miatt. Pont.

2024. máj. 27. 16:10
 23/27 anonim ***** válasza:
7%

Az hergelés, hogy leírom, hogy ő is figyelhetne? :D Vicc. Ha titeket ennyi felhergel, akkor az érdekes. Minden kérdésnél eltérő vélemények vannak, leírja mindenki a sajátját, nem tudom mit kell belekötni a másikba egyébként. Semmi rossz nem volt benne. 22, Egyébként akkor írja oda, hogy csak olyan vélemény jöhet, aki egyetért.

21, Egyenrangú, akkor megtisztellek azzal, hogy nem osztom az észt a hozzászólásodra. Megtanítsam neked is, ha már ez nem sikerült?Értem, hogy unatkozó anyuci vagy, de ne rajtam éld ki. Én se írogatok a nekem nem tetsző, nem hasznos válaszokra.

2024. máj. 27. 17:24
 24/27 anonim ***** válasza:
8%
Nyilvánvaló, leírtam a gyengébbek kedvéért, hogy IGAZA van, se kiírni nem kellett volna, se beengedni a 1,5 évest, de ő is figyelhetne a gyerekére. Mit nem lehet érteni azon, hogy igazat adtam? Hihetetlen. :D Illetve egyik szülő se látta az esetet, de érdekes senkinek itt fel nem tűnik, hogy a kérdező még is pontosan tudta mi történt. 23# voltam.
2024. máj. 27. 17:27
 25/27 anonim ***** válasza:
9%

Azért ez a sztori történhetett kétféleképpen is.

1. Az 5 éves valóban egy állat módjára használta az ugrálóvárat, nem figyelt a környezetére és a többiekre, holott tudta hogy egy kicsiknek való ugrálóban van. Ha a kicsi 2 éves lett volna akkor is úgy fellöki hogy belilul a térde. Az eset után otthagyta a kicsit, és nem kért bocsánatot.

2. Az 5 éves normálisan ugrált, de figyelmetlen volt, véletlenül fellökte, majd felsegítette és bocsánatot kért, majd lejött az ugrálóról. A kicsi anyukája felfújta a dolgot, mert hisztis picsa akinek muszáj volt valakin kitöltenie a napi dühét.

2024. máj. 27. 17:29
 26/27 A kérdező kommentje:
Fiam is és másik 2 anyuka is elmondta, hogy a kislany esett neki a fiamnak. Nem a kisujjamból ráztam ki.
2024. máj. 27. 17:33
 27/27 anonim ***** válasza:
71%
Ha volt egy 5 éven felülieknek fenntartott vár, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy a fiú beengedése a kicsiknek szánt várba ugyanannyira nem volt szabályos, mint a 1,5 éves berakása. Ez nem menti fel a másik anyukát. Persze ki gondolná, hogy egy teljesen üres játékra ha felengedi a testvéreket, abból baj lehet? Mindig gondolni kell az idiótákra sajnos. Ne azt nézd, hogy mennyire van igazad, hanem hogy ez egy tanulság: mindenhol ott lesznek az alkalmatlan szülők és emiatt egyszer a tieid is sérülhetnek. Helyettük is gondolkodnod kell, ez van.
2024. máj. 27. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!