Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bűntudatom van. Jogos? Itt...

Bűntudatom van. Jogos? Itt olvasom, hogy 7-8 hós babák már milyen sokat tudnak, és mindenféle készségfejlesztővel játszanak. Az én kicsim pedig csak a csörgőkkel, műa játékokkal, rongyikkal játszik.

Figyelt kérdés
Sokáig elvan egyedül, mindent a szájába vesz és rágja, ez köti le.Változtatnom kellene? Lépjek? Szoktam neki énekelni, mondókázni.Ülni még nem ül stabilan, tehát a pakolós, építős játékok sem igen jók. Adjatok kérlek tanácsot, nem szeretném elhanyagolni a kislányomat.
2009. márc. 26. 15:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos, ne legyen bűntudatod. Az igazi készség fejlesztő a Te jelenléted. Egy pakolós korszakát élő 8-9 hónapos ugyanannyira (ha nem többre) értékeli a műanyag tálból, pillepalackból és egyéb ilyen háztartási dolgokból összeállított készségfejlesztő szettet. Az igazi készség fejlesztő játékokkal meg a szülő játszik, mert mindent ki kell próbálni és nekünk még nem voltak ilyen játékaink.
2009. márc. 26. 15:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos:-) Van játéka a babádnak is, és foglalkozol is vele. Mindig érzi az ember, hogy mikor és mennyi törődést igényelnek, szerintem. Nem kell mindig szórakoztatni, jó, ha elvan egyedül is. Az is fejleszti, ha önállóan játszik, pakolódik.
2009. márc. 26. 15:15
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Ugyanebben a cipőben járok én is néha, egyszerűen elmaradottnak gondolom szegény csemetém. Mindenki dicsekszik, hogy ezt tudja, meg azt tudja, aztán meg ha összejövünk, hát negyedét sem produkálja szerencsétlen gyerekük, és rájövök, hoyg cseppet sincs lemaradva az én kicsim, sőt. :)

Ne hallgass senkire!

2009. márc. 26. 15:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Szerintem ne legyen bűntudatod,az én kisfiam 8 hónapos,de dettó ugyan azokat tudja,amit e te babád.Én is aggódtam eleinte,hogy le vagyunk maradva például fogzás terén is,mert még csak egy foga van.De látom,hogy fejlődik,lassan,de nem baj.Szerintem nem kell erőltetni semmit.Orvos meg védőnő folyamatosan látja,és nem mondanak semmi rosszat,akkor szerintem nem kell aggódni.
2009. márc. 26. 15:17
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Fölösleges, h bűntudatod legyen.

1. Már igen elcsépelt: minden baba más ütemben fejlődik.

2. Nem hanyagolod el, hiszen énekelsz neki, mondókázol, tehát FOGLALKOZOL vele

3. Miből gondolod, h Őt nem kötné le vmi készségfejlesztő játék, próbáltad már?

2009. márc. 26. 15:17
 6/11 anonim ***** válasza:
92%
nyugi, nincs lemaradva. az én lányom ugyanilyen volt, a fiam az ellentéte. gyerektől függ, és attól, h van -e nagyobb testvére akitől tanulhatna.
2009. márc. 26. 15:18
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj nincs semmi baj.Én tudom ajánlani neked az Anya taníts engem című könyvet.Szerintem nagyon jó. Én is a netről töltöttem le. Sok jó ötlet van benne. De ha elfogadod a tanácsom attól, hogy nem ül stabilan attól még tudnak építőset játszani, úgyhogy nyugottan beszerezhetsz egyet.Úgy is kellesz a későbiekeben, akkor meg tök mindegy mikor veszi meg az ember. Nekem labdázni is szeretett hason. Azzal a rongylabdával amit könnyű meg fogni. Egymásnak dobáltuk. De ez nem azt jelenti, hogy a te gyereked is fogja szeretni. Minden gyereknek más tetszik. Sőt amikor kissebb volt akkor is más volt a kedvenc most meg megint más. És az ami régebben kedvenc volt arra rá se néz. Most 9 hónaposak vagyunk és a játék asztal a kedvenc mert ahhoz oda tud állni.
2009. márc. 26. 15:26
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez a konyv engem is erdekelne. Hol lehet letolteni?
2009. márc. 26. 15:38
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem jogos. Én egy drága mászásra ösztönzö játékot vettem a lányomnak, mikor mászni tanult, és fél óráig ordított úgy félt tőle. Így elraktam, és az ásványvizes üveg volt a mászás ösztönzö. Gurult, ő meg szép lassan elkezdett mászni utána. Most 10 hónapos és a kedvenc játéa az üres hippes teásdobozba rakott bébiételes tető. Egész nap azt rázza.

A legtöbbet úgyis abból tanulnak, ha foglalkozunk velük.

2009. márc. 26. 15:40
 10/11 anonim ***** válasza:

[link]

a könyv innen letölthető amit kértetek

2009. márc. 26. 17:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!