Szerintetek jogos, hogy ennyire bűntudatom van miattuk?
A barátommal 3,5 éve vagyok együtt, munkatársak voltunk amikor megismerkedtünk (ugyanannyit kerestünk). Azóta mindketten más munkakörben dolgozunk, a barátom egy multicégnél helyezkedett el, és aranylag jó a fizetése. Úgy érzem nekem is szerencsém van, mert bár nem keresek kiemelkedően, de igazából a hobbim a munkám. A barátom családja mióta jól keres folyamatosan szid engem, eleinte a hátam mögött, de tudtam róla. Kb. egy éve az ikertesója felhívott és elmondott minden féle ingyenélő, kitartott qvának, mert megtudta, hogy Görögországba megyünk nyaralni. Igazából egy buszos út volt, még csak nem is volt drága, és az én pénzem is benne volt. A barátom teljes mértékben kiállt mellettem, nagyon csúnyán összevesztek a testvérével. Az apukájuk mellé állt, azóta egyáltalán nem tartja a kapcsolatot a barátommal. Egyedül az anyukája és a mamája beszélnek velünk, ők elvileg nagyon szeretnek minket, de tudom, hogy valójában ők is azt gondolják, hogy kihasználom a barátomat. Ez nagyon fáj nekem, gyakran sírok mikor a barátom nem látja, és egyre nehezebben viselem. Szörnyű érzés, hogy azért nem beszél az apukájával és a testvérével, mert ők utálnak engem. Persze én sem kedvelem őket, de mégis csak ők a családja. Akármilyen ajándékot kapok tőle vagy veszek valamit magamnak mindig hatalmas bűntudatom van, hogy talán tényleg visszaélek azzal, hogy jól keres. Nagyon félek, hogy szakítani fog velem, mert úgy érzi majd, hogy miattam vesztette el a családtagjait. Előttem sem volt nagyon jó a kapcsolata velük, de azért beszéltek egymással, egyértelműen én okoztam köztük a problémát. Szerintetek hogy lehetne megoldani ezt a problémát?
24/L
Nem azért nem beszél az apjával, mert te nem vagy jóban vele, hanem azért, mert a testvére és az apja egy utolsó idióta tróger, és akkor még finom voltam. Biztos vagyok benne, hogy a férjem is legalább lekeverne egy pofont az öccsének, ha az ilyet mondana nekem, pedig nagyon összetartó család.
Óvónő vagyok, a férjem informatikus. Szerinted? Amikor összeköltöztünk, volt négyszer nagyobb a fizetése, mint az enyém, és azóta csak emelkedett a különbség. Augusztusban születik a babánk, GYED-del lókuki esti fényben lesz a bevételem, pláne a férjeméhez képest. Ez van, az állami szektor mindig szarabb a magánnál, ráadásul a cégek, pozíciók, végzettségek fizetési skálája is full eltérő. Nem reális elvárás, hogy minden nő keressen annyit,mint a pasija/férje - már csak azért sem, mert mint tudjuk, ugyanazért a melóért a pasiknak többet fizetnek sok helyen. Csak azért lenne ingyenélő az ember, mert a férfi többet keres? Ugyan már, hát álljon meg a menet... Ezt neked kell elengedni, és az, hogy a háta mögött sírsz, nagyon nem megoldás. Beszéljetek róla, őt gondolom nem zavarja - de ha téged ennyire irritál, akkor válthatsz munkahelyet.
Azt honnan 'tudod', hogy ők is azt gondolják, hogy kihasználod a srácot? Mert nekem ez nem jön össze a szeretnekkel.
#2 Talán már csak bebeszélem magamnak, hogy nem kedvel az anyukája és a mamája se, viszont sokszor úgy érzem csak azért kedvesek velem, mert nem akarnak ők is összebalhézni a barátommal.
Egyébként sosem tudnám megbocsátani, ahogy a testvére beszélt velem, nem is akarok vele soha beszélni. De ettől még a barátom testvére marad, ezen semmi sem változtat.
“félek, hogy szakítani fog velem, mert úgy érzi majd, hogy miattam vesztette el a családtagjait”
Ne felejtsd el, hogy már te is a családja vagy gyakorlatilag. Ráadásul az apját és a testvérét nem ő választotta, téged viszont igen.
Ha ilyen gyökér testvérem meg apám lenne egy percig nem gondolnék rá hogy miattuk elhagyjam akit szeretek. Ha te keresnél többet akkor meg lehet őt csesztetnék azzal hogy férfi létére nem képes eltartani téged. Szerintem simán csak irigyek hogy te részesüls a barátod javaiból ők meg nem.
Nálunk ugyanez volt. Egy percig sem gondolkozott, hogy kit válasszon, és a családjával (apa, anya, nagymama, testvérek) szakított.
5 éve a férjem (N/29).
Az első probléma, amiért elkezdtek engem "nem szeretni", az a pénzcsap elzárása volt a családja felé. Nálunk is így volt, hogy messze jól keresett, négyszeresét, mint én akkoriban (mintha én írtam volna a kérdést akár:)
Persze az egész, tágabb családja szemében ő lett a rossz, (nagynénik, nagybácsik, stb), szerintük a 3,14náért odadobta őket inkább. De tudjuk, hogy a pénz volt az egész mögött. Azóta semmi kapcsolat a családjával.
Az idő minket igazolt.
#7 Örülök, hogy neked is ilyen párod van, aki kiáll melletted. :) Sok ilyen boldog évet még nektek!
Köszönöm mindenkinek a hasznos választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!