Tényleg jogos a bűntudatom?
Szombaton falunap volt nálunk. Azóta őrlődöm magamban ezen.
2 ugráló vár volt. Az egyiknél ki volt írva, hogy 2éves kortól, a másiknál, hogy 5 éves kortól.
Nekem 2 gyerek van, 2,5 éves lány és 5 éves fiú.
Mivel a kicsi csak a kisebbikbe mehetett, a nagy is oda akart csak vele menni. Nála nagyobbak is ugráltak benne.
Fiam és a lányom ugráltak csak a kicsiben. Az egyik helyi anyuka fogta és betette közéjük a majd szeptemberben lesz 2 éves lányát.
A kislány folyamatosan ment a fiam után.
Volt egy "tűzkarika" amin át lehetett ugrálni.
Fiam már akkor azzal játszott, amikor még csak ketten voltak benn a húgával.
Anyuka simán otthagyta a 1,5 éves gyereket, arrébb ment telefonozni.
Én épp telefonáltam. Arra lettem csak figyelmes, hogy sír a kislány.
Mint kiderült, fiamnak nekiugrott, onnan lepattant és elesett.
Anyuka őrjöngve rángatta ki a kislányt, közben ordítozott, hogy milyen felelőtlen szülő vagyok, a gyerekem meg egy állat.
Még a fiammal is elkezdett kiabálni. Ott felment bennem a pumpa, majd megkértem, hogy azonnal hagyja abba a gyerekem fegyelmezését, meg ne próbáljon még1x veszekednie vele.
Mondtam, hogy én vagyok a felelőtlen, holott ki van írva, 2 éves kortól?
Szó szót követett végül, az üzemeltető jött oda, hogy a kicsit valóban nem kellett volna betenni.
Rá 1 órára már kinn is volt a facebookon, hogy jó volt a falunap, de a lányának belilult a térde, mert egy "nemnormális gyerek" fellökte.
Ott kommentekben kb a fiam szidta mindenki, igaz név nélkül, mert nem tudták, hogy róla van szó.
Csak: az ilyen minek megy emberek közé, meg hogy egy ekkora állatnak a nagyba lett volna helye...
Teljesen kiakadtam.
Úgy érzem nekem van igazam, de ennek ellenére bűntudatom van az egész miatt.
Nem nem jogos
Az ugrálóvarat mindenki saját felelősségére hasznalhatja.
Az ő gyereke még bent se lehetett volna. Vagy legalább a közelébe kéne lenni. Az meg hogy a térde lila hát ki nem szarja le!
Örüljön hogy a foga megmaradt!
Ne legyen bűntudatod, a fiaddal beszéld meg hogy azaz anyuka felelőtlen volt, nem az ő hibája hogy a kislány elesett.
Ha szeretnéd az igazságérzetedet rendbe tenni, írd meg kommentbe hogy az anyuka betette a 1,5 éves gyereket a 2 éveseknek való ugráló várba aztán elment telefonozni. Aztán állítsad be hogy ne kapjál értesítéseket a posztról (azt hiszem be lehet). Te elmondtad a véleményed (az igazságot) és onnantól kezdve már ne érdekeljen senki reakciója.
Sok anyukákkal dolgozó pszichológus ezt tanítja, hogy ki kell mondani, hogy csorbult az igazságérzeted, mosd tisztára a fiad "nevét" de a visszacsatolás már nem fontos.
Ilyen hülyére kár egy betűt is pazarolni. Pláne, ha úgyse tudják, kit szidnak és mik voltak a körülmények.
Ne legyen bűntudatot. 5 éves azért se lenne felelős, ha olyan sérülést okozott volna, hogy a másikat mentő vitte volna el. Te meg? Te miért lettél volna felelős? Oda se tudsz menni a közelébe, mert az ugrálóvárban 5-10-15 méterre lehetsz csak tőle.
Én vállat vontam volna, hogy vigyázzon mindenki a maga gyerekére. Ő nem vigyázott a sajátjára, mi közöm hozzá. A gyerekemet meg hagyja békén, mert nem szándékosan csinálta.
Eddig nem kommenteltem, nem akartam mégnagyobb botrányt.
De most megteszem, köszönöm!
Ne legyen bűntudatod. Sőt én a bejegyzés alá is odaírtam volna, hogy van, aki belebassza a gyereket az ugrálóvárba aztán otthagyja felügyelet nélkül.
Az enyémek 7 és 4 évesek és már csak zárójelben írom,hogy én szaranya vagyok, soha nem engedem őket be az ugrálóvárba, mert ugrálnak a gyerekek, dobálja őket az a felfújt szar ide-oda, úgy egymásra tudnak esni, hogy életveszély.
Én biztos odaírnám a történetet. Nem bírnám elnézni, hogy a gyerekemet mocskolják egy közösségi oldalon úgy, hogy nem is hibás a történetben. 1,5 éves gyereknek nincs helye az ugrálóvárban, főleg, hogy anyuka a telefon rabja és nem a gyereket felügyeli. Nem véletlen van megadva, hogy hány éves kortól használható. Azért mennek be oda a gyerekek, hogy jól érezzék magukat és nem azért, hogy a pici gyerekekre vigyázzanak nehogy baj legyen.
Bár pofa kell hozzá, hogy egy gyereket üvöltsön le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!