Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg jogos a bűntudatom?

Tényleg jogos a bűntudatom?

Figyelt kérdés

Szombaton falunap volt nálunk. Azóta őrlődöm magamban ezen.

2 ugráló vár volt. Az egyiknél ki volt írva, hogy 2éves kortól, a másiknál, hogy 5 éves kortól.

Nekem 2 gyerek van, 2,5 éves lány és 5 éves fiú.

Mivel a kicsi csak a kisebbikbe mehetett, a nagy is oda akart csak vele menni. Nála nagyobbak is ugráltak benne.

Fiam és a lányom ugráltak csak a kicsiben. Az egyik helyi anyuka fogta és betette közéjük a majd szeptemberben lesz 2 éves lányát.

A kislány folyamatosan ment a fiam után.

Volt egy "tűzkarika" amin át lehetett ugrálni.

Fiam már akkor azzal játszott, amikor még csak ketten voltak benn a húgával.

Anyuka simán otthagyta a 1,5 éves gyereket, arrébb ment telefonozni.

Én épp telefonáltam. Arra lettem csak figyelmes, hogy sír a kislány.

Mint kiderült, fiamnak nekiugrott, onnan lepattant és elesett.

Anyuka őrjöngve rángatta ki a kislányt, közben ordítozott, hogy milyen felelőtlen szülő vagyok, a gyerekem meg egy állat.

Még a fiammal is elkezdett kiabálni. Ott felment bennem a pumpa, majd megkértem, hogy azonnal hagyja abba a gyerekem fegyelmezését, meg ne próbáljon még1x veszekednie vele.

Mondtam, hogy én vagyok a felelőtlen, holott ki van írva, 2 éves kortól?

Szó szót követett végül, az üzemeltető jött oda, hogy a kicsit valóban nem kellett volna betenni.

Rá 1 órára már kinn is volt a facebookon, hogy jó volt a falunap, de a lányának belilult a térde, mert egy "nemnormális gyerek" fellökte.

Ott kommentekben kb a fiam szidta mindenki, igaz név nélkül, mert nem tudták, hogy róla van szó.

Csak: az ilyen minek megy emberek közé, meg hogy egy ekkora állatnak a nagyba lett volna helye...

Teljesen kiakadtam.

Úgy érzem nekem van igazam, de ennek ellenére bűntudatom van az egész miatt.

máj. 27. 11:09
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
93%
Aztán ugyan mi akadályozott meg benne, hogy oda írd ahhoz a Facebook poszthoz, hogy a te gyereked a világon semmit nem csinált, anyuci hagyta egyedül a 2 éves kortól használható ugráló várban a másfél éves gyereket?
máj. 27. 11:18
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem nem jogos

Az ugrálóvarat mindenki saját felelősségére hasznalhatja.

Az ő gyereke még bent se lehetett volna. Vagy legalább a közelébe kéne lenni. Az meg hogy a térde lila hát ki nem szarja le!

Örüljön hogy a foga megmaradt!

máj. 27. 11:19
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyen bűntudatod, a fiaddal beszéld meg hogy azaz anyuka felelőtlen volt, nem az ő hibája hogy a kislány elesett.

Ha szeretnéd az igazságérzetedet rendbe tenni, írd meg kommentbe hogy az anyuka betette a 1,5 éves gyereket a 2 éveseknek való ugráló várba aztán elment telefonozni. Aztán állítsad be hogy ne kapjál értesítéseket a posztról (azt hiszem be lehet). Te elmondtad a véleményed (az igazságot) és onnantól kezdve már ne érdekeljen senki reakciója.

Sok anyukákkal dolgozó pszichológus ezt tanítja, hogy ki kell mondani, hogy csorbult az igazságérzeted, mosd tisztára a fiad "nevét" de a visszacsatolás már nem fontos.

máj. 27. 11:24
 4/27 anonim ***** válasza:
97%

Ilyen hülyére kár egy betűt is pazarolni. Pláne, ha úgyse tudják, kit szidnak és mik voltak a körülmények.

Ne legyen bűntudatot. 5 éves azért se lenne felelős, ha olyan sérülést okozott volna, hogy a másikat mentő vitte volna el. Te meg? Te miért lettél volna felelős? Oda se tudsz menni a közelébe, mert az ugrálóvárban 5-10-15 méterre lehetsz csak tőle.

Én vállat vontam volna, hogy vigyázzon mindenki a maga gyerekére. Ő nem vigyázott a sajátjára, mi közöm hozzá. A gyerekemet meg hagyja békén, mert nem szándékosan csinálta.

máj. 27. 11:33
 5/27 A kérdező kommentje:

Eddig nem kommenteltem, nem akartam mégnagyobb botrányt.

De most megteszem, köszönöm!

máj. 27. 11:34
 6/27 anonim ***** válasza:
94%

Ne legyen bűntudatod. Sőt én a bejegyzés alá is odaírtam volna, hogy van, aki belebassza a gyereket az ugrálóvárba aztán otthagyja felügyelet nélkül.

Az enyémek 7 és 4 évesek és már csak zárójelben írom,hogy én szaranya vagyok, soha nem engedem őket be az ugrálóvárba, mert ugrálnak a gyerekek, dobálja őket az a felfújt szar ide-oda, úgy egymásra tudnak esni, hogy életveszély.

máj. 27. 11:52
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Ne érezd magad rosszul, igenis írd oda mi történt. Az ilyen anyukaktol, mint ez felforr az vagyvizem.
máj. 27. 12:06
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos odaírnám a történetet. Nem bírnám elnézni, hogy a gyerekemet mocskolják egy közösségi oldalon úgy, hogy nem is hibás a történetben. 1,5 éves gyereknek nincs helye az ugrálóvárban, főleg, hogy anyuka a telefon rabja és nem a gyereket felügyeli. Nem véletlen van megadva, hogy hány éves kortól használható. Azért mennek be oda a gyerekek, hogy jól érezzék magukat és nem azért, hogy a pici gyerekekre vigyázzanak nehogy baj legyen.

Bár pofa kell hozzá, hogy egy gyereket üvöltsön le.

máj. 27. 12:11
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is biztos odaírnám a véleményemet, majd ignorálnám. Ha ő a nyilvános megszégyenítés eszközét választotta, akkor neked is jogod van ahhoz, hogy megvédd a saját álláspontodat és ennyi. Nem kell túlpörögni szerintem.
máj. 27. 12:25
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vannak ilyen emberek, akik ahelyett, hogy belátnák, hogy ők a hibásak, inkább a másikat okolják. Ez alacsony intelligenciára utal, nem érdemes ilyenekkel foglalkozni. Nem kell lesüllyedni a szintjére. Azt jól tetted, hogy ott helyben megmondtad neki. Ha név nélkül írt rólatok, nem kell törődni vele. De ha az megnyugtat, írd le a te álláspontodat. De szerintem nem érdemes belemenni. Majd ő is lenyugszik, te is elfelejted. Volt, hogy én is napokig örlődtem vmin, de ezen át lehet esni.
máj. 27. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!