Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg jogos a bűntudatom?

Tényleg jogos a bűntudatom?

Figyelt kérdés

Szombaton falunap volt nálunk. Azóta őrlődöm magamban ezen.

2 ugráló vár volt. Az egyiknél ki volt írva, hogy 2éves kortól, a másiknál, hogy 5 éves kortól.

Nekem 2 gyerek van, 2,5 éves lány és 5 éves fiú.

Mivel a kicsi csak a kisebbikbe mehetett, a nagy is oda akart csak vele menni. Nála nagyobbak is ugráltak benne.

Fiam és a lányom ugráltak csak a kicsiben. Az egyik helyi anyuka fogta és betette közéjük a majd szeptemberben lesz 2 éves lányát.

A kislány folyamatosan ment a fiam után.

Volt egy "tűzkarika" amin át lehetett ugrálni.

Fiam már akkor azzal játszott, amikor még csak ketten voltak benn a húgával.

Anyuka simán otthagyta a 1,5 éves gyereket, arrébb ment telefonozni.

Én épp telefonáltam. Arra lettem csak figyelmes, hogy sír a kislány.

Mint kiderült, fiamnak nekiugrott, onnan lepattant és elesett.

Anyuka őrjöngve rángatta ki a kislányt, közben ordítozott, hogy milyen felelőtlen szülő vagyok, a gyerekem meg egy állat.

Még a fiammal is elkezdett kiabálni. Ott felment bennem a pumpa, majd megkértem, hogy azonnal hagyja abba a gyerekem fegyelmezését, meg ne próbáljon még1x veszekednie vele.

Mondtam, hogy én vagyok a felelőtlen, holott ki van írva, 2 éves kortól?

Szó szót követett végül, az üzemeltető jött oda, hogy a kicsit valóban nem kellett volna betenni.

Rá 1 órára már kinn is volt a facebookon, hogy jó volt a falunap, de a lányának belilult a térde, mert egy "nemnormális gyerek" fellökte.

Ott kommentekben kb a fiam szidta mindenki, igaz név nélkül, mert nem tudták, hogy róla van szó.

Csak: az ilyen minek megy emberek közé, meg hogy egy ekkora állatnak a nagyba lett volna helye...

Teljesen kiakadtam.

Úgy érzem nekem van igazam, de ennek ellenére bűntudatom van az egész miatt.

2024. máj. 27. 11:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
4%
Ne legyen, de mondjuk azért kérdező, telefonozás helyett te is figyelhetnél a drága fiadra… esetleg elnézést is kérhettél volna még ha nem is szándékos volt. Itt azért mindketten jócskán hibásak vagytok szerintem. Mindketten felelőtlenek, nyilván nem kellene ilyeneket kiírnia ettől függetlenül.
2024. máj. 27. 14:19
 12/27 anonim ***** válasza:
89%

11-es, miért volt felelőtlen a kérdező, áruld már el?

Láttál te már ugrálóvárat közelről? Vagy van egyáltalán gyereked?

Ha akarna, sem tudna rászólni a gyerekére, mert egyszerre mondjuk 20 gyerek ugrál, az övé tőle 10-15 méterre van és értelemszerűen nem az anyját lesi, hanem élvezi a gondtalan ugrálást.

Vagy azt képzeled, hogy az ötévesnek kellene felmérnie, hogy a kicsire hogyan vigyázzon? Pláne, mikor a kicsi ugrott neki?

2024. máj. 27. 14:28
 13/27 anonim ***** válasza:
8%
Nem láttuk mi történt és ha jól értem te sem. Az anyuka ordítozása nem volt jogos. Viszont én ilyenkor mindig figyelem a gyerekemet és ha kell felhívom a figyelmét, hogy kicsi is van ott, fokozottan vigyázzon. A történés szempontjából
2024. máj. 27. 14:46
 14/27 anonim ***** válasza:
39%

11!

"Mint kiderült, fiamnak nekiugrott, onnan lepattant és elesett."

2024. máj. 27. 14:47
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

Bocs elküldte…

Szóval a történés szempontjából egy 2 évessel, sőt a saját tesójával is ütközhetett volna. Egyszerűen nagyobb, figyeljen oda hogy vannak ott picik. És nem megyek el telefonozni.

Értem hogy szarul esik. És a másik anyuka felelőssége eltagadhatatlan, de a sajátodon is gondolkozz el.

A másik anyuka minősíthetetlen viselkedése nem mentesít.

2024. máj. 27. 14:49
 16/27 A kérdező kommentje:

Én, a másik anyukával ellentétben ott álltam az ugráló mellett és néztem őket. csörgött a telefonom, felvettem, még mindig őket bámulva intéztem a hívást.

Amíg kinyomtam a telefont és visszatettem a táskámba, nettó féél perc, az az idő alatt történt a baj.

úgyhogy "Ne legyen, de mondjuk azért kérdező, telefonozás helyett te is figyelhetnél a drága fiadra…" ezt a mondatot pont nem fogom magamra venni, ne haragudj meg...

és még én kértem volna bocsánatot? miért?

"sőt a saját tesójával is ütközhetett volna.", igen, ütközhettek volna. Ez benne van.

2024. máj. 27. 14:56
 17/27 anonim ***** válasza:
6%

12, Neked osztottam e lapot vagy véleményt írtam, mivel véleményt kért a kérdező? Ha te nem tudod másét elfogadni, nincs itt keresnivalód, ha pedig másba állsz ok nélkül takarodjál innen. Nem láttuk a sztorit, ahogy egyik szülő sem, mivel az egyik lelépett, a másik pedig kis ideig nem a gyereket figyelte. Bocs, ha nekem ebből az jön le, hogy mindkettő saras ebben. De leírtam, hogy ettől még inkorrekt volt kiírogatnia és ezen pörögnie, de a kérdezőnek sem kellene szerintem. Továbblépni ezen és ennyi. De látom az is le van pontozva, aki figyelné a gyerekét. :D Most véleményt kértél kérdező vagy együtt szidást a másik anyára és csak egyet fogadsz el? Minek akkor a kérdésed ide?

Engem az érdekelne picit mondjuk, hogyha egyikőtök sem figyelt, honnan tudod mi történt pontosan? Volt még felnőtt( hangsúlyozom, felnőtt), aki elmesélte?

2024. máj. 27. 15:14
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
De ne haragudjál már meg kérdező. De mi nem tetszik neked abban, hogy valószínű mindkettőtök hibás? Ebbe mi olyan nehéz elgondolkozni vagy elfogadni?Ennyire öntelt nő lennél? Azzal is egyetértettem, hogy nem volt szép a másik szülőtől a kiírás. De látom itt csak az a jó és hasznos, aki szidja veled együtt a másikat. :) 17# voltam
2024. máj. 27. 15:23
 19/27 anonim ***** válasza:
92%
Miért is hibás egy 5 éves gyerek anyukája? Az 5 éves tud már vigyázni magára az ugrálóvárban, nem kell minden pillanatban mögötte lenni és miért is ne fordúlhatna el 2 percre az anyuka? A szabályzat viszont eleve tiltja, hogy 1,5 éves gyerek bemenjen. Az anyja hamár berakta kutya kötelessége lett volna figyelni rá, főleg úgy, hogy sokszor az ilyen kisgyerekek mennek a nagyobbak után márcsak a társaság miatt is. Én nem raktam be soha a 1,5 évesemet, mert nem nekik lett kitalálva. Ez egy ugrálóvár ahogy a gyerekek esnek kelnek szó szerint. Azt sem értem hogy engedték be rá, sok helyen voltunk már, de sehol nem engedtek be 2 éven aluli gyereket.
2024. máj. 27. 15:47
 20/27 anonim ***** válasza:
91%
Én simán leírnám, hogy az eset hogy történt, hogy anyuka hagyta egyedül a 2 év alatti gyerekét az ugrálóvárban
2024. máj. 27. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!