Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szörnyű bűntudatom lett, mert...

Szörnyű bűntudatom lett, mert nem is gondoltam a babámra. Jogos?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben gondjaink vannak a férjemmel. Hazajött egyik délután, és kb 10 perc alatt úgy összevesztünk, hogy elment itthonról. Csak későn jött haza (pontosan tudom hol volt, nem nőnél,de azért mégis milyen viselkedés ez?).

Mikor hazaért kb 9 volt, a gyereket az emeleten lefektettem és amikor láttam, hogy a férjem hazaért (nem is titkolom), azért mentem le, hogy számonkérjem, én sem voltam higgadt egyáltalán. Jól összevesztünk megint, még jobban.

A lényeg, hogy csinált valamit, amivel nagyon felhúzott, és én fogtam magam ès autóba ültem, kerülni akartam egyet. Aztán elmentem a szüleimhez, ès vègül ott is aludtam. A gyerek (8 hónapos) az apjával és a sógornőmmel hagytam (velünk lakik 3 hónapja). Reggel 8-kor már otthon voltam. Azt mesélték hogy egész este zaklatott volt és alig tudták megvigasztalni, ringatni kellett sokat, szerintük engem keresett. Meglep, mert jó alvó, de elhiszem.

Olyan mintha az apja bűntudatot akarna bennem kelteni, de valahol igaza van. De ha akkora volt a baj, miert nem hívtak? Az alvó gyereket hagytam a mellettem/utánam legközelebb álló két emberrel. Jogos hogy ezért rossz anyának érzem magam?

2020. ápr. 22. 22:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Még csak 8 hónapos a gyerek, és már marjátok egymást. Embereljétek meg magatokat, és próbáljatok felnőtt módon viselkedni!
2020. ápr. 22. 22:29
 2/12 anonim ***** válasza:
87%

Nem mondom hogy beszéljétek meg (felesleges) ha akarjátok illetve tudjátok ugyis meg beszélitek 🤷‍♀️.

Ha én ilyen helyzetbe kerülnék az biztos hogy a gyerekkel eggyütt mennék.

2020. ápr. 22. 22:36
 3/12 anonim válasza:
89%

Szia!

Megértem, hogy el kellett menned egy kis időre. A gyermek biztonságban volt, mivel ott volt vele az édesapja is. Amikor ő ment el, akkor téged hagyott ott a picivel. Ne érezd magad rossz anyának, megesik az ilyen. Próbálj meg beszélni higgadtan a pároddal, hátha a kellemetlenségeket megtudjátok oldani.

2020. ápr. 22. 22:37
 4/12 anonim ***** válasza:
56%
Lelkifurdalásod van,azért írtad ki a kérdést is.Meg mondom őszintén,jogosan van,de igazábol nem idegenre hagytad.Én magamrol tudom h.nem is tudnék elaludni ha a pici gyerekem nem lenne mellettem.Inkább emiatt a veszekedések miatt kellene hogy bűntudatod legyen és a párodnak is.Ha nem tudjátok rendezni a kapcsolatot,váljatok el!Szerinted milyen ez egy gyereknek?Elmondom qurva szar mert én ebbe nőttem fel.Egy labiris,idegbeteg,lelkisérult lesz.Én haragszom anyámékra hogy így elb..szták.Szoval ha nem akarod hogy a gyereked semmibe vegyen ha felnő,rendezzétek a dolgokat vagy menjetek kulon.
2020. ápr. 22. 22:50
 5/12 anonim ***** válasza:
83%

Szomorú, hogy már most ilyen rossz a kapcsolatotok. Ez a gyereknek sem tesz jót. Érzi ő is a feszültséget. De ez a ti dolgotok.

Én a magam részéről nem hagytam volna ott, nem lettem volna nyugodt. Persze az apja is ugyan annyira a szülője, de ő is zaklatott állapotban volt. Így nem biztos, hogy nyugodt lettem volna a felől, hogy el tudja látni a gyereket megfelelően.

Plusz eszembe sem jut ott hagyni csak úgy a gyereket. De megjegyzem nekem nincs problémám a férjemmel így kevésbé tudok hozzá szólni.

2020. ápr. 22. 23:01
 6/12 anonim ***** válasza:
96%
Persze nem veszélyeztetted, de azért nem volt jó ötlet. Ilyen állapotban még 5 perc vezetést is elkerülnék, sétálnèk egyet.
2020. ápr. 22. 23:10
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

8 hónapos a kisfiam. Biztos, hogy nem hagynám magára. Az más, ha megbeszéljük és úgy vigyáz rá a férjem.

Remélem sikerül megbeszéltek a gondjaitokat.

2020. ápr. 23. 04:16
 8/12 anonim ***** válasza:
71%
Tehát felhúztad magad, mert a párod elment otthonról és későn ért haza, ezért aztán büntetésből fogtad magad és elmentél otthonról és máshol aludtál. Ja. Érett felnőtt viselkedés mindkét oldalról. A gyermekvállalás is nyilván átgondolt volt....
2020. ápr. 23. 06:24
 9/12 anonim ***** válasza:
79%

Szegény kicsi. Nyilván zaklatott volt. Érezte a feszült légkört és a biztos pont, az anya sehol sem volt. Vagyis őt is otthagytad, nem csak az apját.

Biztonságban hagytad, tehát felelőtlen nem voltál, de a lelkiismeret furdalás is jogos.

A szüleid nem hiányolták az unokájukat?

Szerintem próbáljatok meg változtatni a probléma megoldó készségeteken. Az ilyen szülők gyerekei azok, akiket majd a facebookon posztolhatjuk, hogy nem talalják a szülei. Pefig csak a szülei példáját követik, probléma van elfutunk...

2020. ápr. 23. 07:52
 10/12 A kérdező kommentje:

Igazából azért nem vittem magammal mert már aludt és nem úgy indultam el, hogy nem megyek haza. Anyukámmal beszélgettünk, aztán éjjel 2 óra lett és úgy voltam vele hogy akkor majd reggel hazamegyek. Ha úgy indultam volna el hogy haza sem megyek, akkor biztos én is elvittem volna.

Na mindegy... köszönöm a válaszokat!

2020. ápr. 23. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!