Szörnyű bűntudatom lett, mert nem is gondoltam a babámra. Jogos?
Az utóbbi időben gondjaink vannak a férjemmel. Hazajött egyik délután, és kb 10 perc alatt úgy összevesztünk, hogy elment itthonról. Csak későn jött haza (pontosan tudom hol volt, nem nőnél,de azért mégis milyen viselkedés ez?).
Mikor hazaért kb 9 volt, a gyereket az emeleten lefektettem és amikor láttam, hogy a férjem hazaért (nem is titkolom), azért mentem le, hogy számonkérjem, én sem voltam higgadt egyáltalán. Jól összevesztünk megint, még jobban.
A lényeg, hogy csinált valamit, amivel nagyon felhúzott, és én fogtam magam ès autóba ültem, kerülni akartam egyet. Aztán elmentem a szüleimhez, ès vègül ott is aludtam. A gyerek (8 hónapos) az apjával és a sógornőmmel hagytam (velünk lakik 3 hónapja). Reggel 8-kor már otthon voltam. Azt mesélték hogy egész este zaklatott volt és alig tudták megvigasztalni, ringatni kellett sokat, szerintük engem keresett. Meglep, mert jó alvó, de elhiszem.
Olyan mintha az apja bűntudatot akarna bennem kelteni, de valahol igaza van. De ha akkora volt a baj, miert nem hívtak? Az alvó gyereket hagytam a mellettem/utánam legközelebb álló két emberrel. Jogos hogy ezért rossz anyának érzem magam?
Nem mondom hogy beszéljétek meg (felesleges) ha akarjátok illetve tudjátok ugyis meg beszélitek 🤷♀️.
Ha én ilyen helyzetbe kerülnék az biztos hogy a gyerekkel eggyütt mennék.
Szia!
Megértem, hogy el kellett menned egy kis időre. A gyermek biztonságban volt, mivel ott volt vele az édesapja is. Amikor ő ment el, akkor téged hagyott ott a picivel. Ne érezd magad rossz anyának, megesik az ilyen. Próbálj meg beszélni higgadtan a pároddal, hátha a kellemetlenségeket megtudjátok oldani.
Szomorú, hogy már most ilyen rossz a kapcsolatotok. Ez a gyereknek sem tesz jót. Érzi ő is a feszültséget. De ez a ti dolgotok.
Én a magam részéről nem hagytam volna ott, nem lettem volna nyugodt. Persze az apja is ugyan annyira a szülője, de ő is zaklatott állapotban volt. Így nem biztos, hogy nyugodt lettem volna a felől, hogy el tudja látni a gyereket megfelelően.
Plusz eszembe sem jut ott hagyni csak úgy a gyereket. De megjegyzem nekem nincs problémám a férjemmel így kevésbé tudok hozzá szólni.
8 hónapos a kisfiam. Biztos, hogy nem hagynám magára. Az más, ha megbeszéljük és úgy vigyáz rá a férjem.
Remélem sikerül megbeszéltek a gondjaitokat.
Szegény kicsi. Nyilván zaklatott volt. Érezte a feszült légkört és a biztos pont, az anya sehol sem volt. Vagyis őt is otthagytad, nem csak az apját.
Biztonságban hagytad, tehát felelőtlen nem voltál, de a lelkiismeret furdalás is jogos.
A szüleid nem hiányolták az unokájukat?
Szerintem próbáljatok meg változtatni a probléma megoldó készségeteken. Az ilyen szülők gyerekei azok, akiket majd a facebookon posztolhatjuk, hogy nem talalják a szülei. Pefig csak a szülei példáját követik, probléma van elfutunk...
Igazából azért nem vittem magammal mert már aludt és nem úgy indultam el, hogy nem megyek haza. Anyukámmal beszélgettünk, aztán éjjel 2 óra lett és úgy voltam vele hogy akkor majd reggel hazamegyek. Ha úgy indultam volna el hogy haza sem megyek, akkor biztos én is elvittem volna.
Na mindegy... köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!