Mit csinálhatnék a babánkkal, ha kikészít, de bűntudatom is van? Ma már két szál cigit is elszívtam
4 hónapos a lányunk, ő a második gyerekünk.
Az első kislányunkkal minden jó volt, szinte tökéletes. Könnyű volt a terhességem, a császár sem viselt meg és nem volt problémás babaként sem, most sem az (4 éves). Sosem sírt szinte, elvolt bárkivel, volt normális baba nélküli "én-időm".
A második babánk pedig borzalom, szörnyű vele. Senki nem vigyázhat rá rajtam kívül (a nagyik sem, a férjem sem, pedig őket naponta látja születésétől kezdve). Nem tudok tőle szinte semmit csinálni, mert nagyon maximum 20-25 percet van el a pihiszékben, etetőszékben, játszószőnyegen. Csak akkor jó, ha az ölemben van, vagy mellette ülök/fekszem. Egyedül az autóban van el, amikor jár a motor, de akkor bármennyit mehetünk vele, nincs gond.
Az altatás ugyanez, míg a nagyobbik lányomnál a férjemé volt már a kezdetektől az esti fürdetés-etetés-altatás, most ez elképzelhetetlen. A kicsi már akkor ordít, ha csak próbálja levetkőztetni és vigasztalhatatlanul képes sírni még úgy is, ha már ott vagyok én is. A kiságyban alvásról álmodni sem merek, az első hónapban próbálkoztunk vele eredménytelenül... Képes volt 3-4 órán át sírni, a mi ágyunkban 5 percen belül aludni...
Már nagyon kivagyok, ma délelőtt próbáltam tortát sütni, a kicsi mellettem volt az etetőszékben, felette lógtak a játékok, folyamatosan beszéltem hozzá. Negyed óráig szépen el is volt, utána elkezdett nyűglődni, majd annyira sírt, hogy másfél órán át nem tudtam megnyugtatni. Ezzel borult a napirendünk is persze. Közben azt hallgatom anyukámtól, hogy ilyen gyerek nincsen, valamit én csinálok rosszul. A férjem nem kelt bennem bűntudatot, de látom, hogy rosszul esik neki, hogy a lánya teljesen elutasítja, egy órát nem bír ki vele (pedig nagyon jó apa, nem az a fajta, aki hazaér délután és a maradék időt a tv előtt tölti). Sok az is, hogy sehová nem tudok menni a pici nélkül, de tényleg. Mindenhová jön velem, legyen szó egy kávézásról a barátnőimmel, vagy romantikus vacsoráról a férjemmel, esetleg kutyasétáltatásról... Az első lányunkkal minden könnyű volt, most hatalmas szervezést igényelnek a legalapvetőbb dolgok is, pl hogy a körmeim meg legyenek csinálva, vagy legalább vasárnap tudjak főzni egy három fogásos ebédet.
Már teljesen kivagyok, most elszívtam két szál cigit is egymás után, pedig kb. 2 éve gyújtottam rá utoljára. Előtte sem cigiztem soha egyedül, de most úgy éreztem, hogy muszáj... Közben meg bűntudatom is van, hogy szinte menekülnék a gyerekemtől és néha azon kapom magam, hogy azon gondolkozom, mennyire egyszerűbb volt nélküle, amíg hárman voltunk. Nem arról van szó, hogy nem szeretem, mert imádom és sosem bántanám, vagy mondanék neki csúnyát, de úgy érzem, hogy bármit megadnék azért, ha csak egy órára elmehetnék egyedül futni, vagy megnézni egy filmet a moziban.
Nem vagyok egyedül, mert sokszor találkozunk a barátnőimmel, kisgyerekes barátokkal, de hiányzik a felnőtt program, hogy elmehessek 1-2(-3) órára a pici nélkül...
Mit tehetnék, hogy másoknál ne sírjon?
Borzasztóan érzem magam, hol azért, mert úgy érzem, megfulladok lassan, hol meg azért, hogy nem bírom már elviselni a saját lányomat.
4 hónapos! azért csak bírd már ki, hogy nem barátnőzöl nélküle, megt te füördeted, meg ha ilyen nem kezdesz tortát sütni. Anyám kínja, nem csoda, hogy hisztis, ha neked meg ekkora baj okoz...
Elmondom 5 éve nem voltam barátnőzni, a nagyobb down gyerek, senki se vállalja, a kicsi 1 évesm rettentően ragaszkodik hozzánk. Nem mondom, hogy nem hiányzik, de azért nem nyafogok 4 hónap után. Pedig nekünk nem csak az a gondunk, hogy sír..báér csak ennyi lenne. Meg sokan mások is kibírják...
Egyébként meg semmit sem tehetsz. Ne legyél idegbajos anyuka, fokozatosan szoksad másokhoz, apjához. Ha nem megy ne erőltesd, majd eljön az ideje..ő ilyen. -ezt kell elfogadni
Segítséget szeretnék, nem lehordást...
Igen, tudom, hogy vannak rosszabb helyzetben lévő anyukák, de nekem attól nem lesz könnyebb. Plusz az anyám folyton érezteti, hogy erről én tehetek, miattam van ez a helyzet.
Igen, nekem fontos, hogy a körmeim rendben legyenek. Ugyanis ha nincs rajtuk géllakk, elkezdem rágni és szerintem nem túl szép látvány, ha minden ujjamon húsig van rágva a köröm.
Szerintem legyen vele többet apa vagy a mama.Nem baj ha sír majd abbahagyja.
Nekem is üvöltött apánál, csak én altathattam.De mindig próbálkoztunk.
Először sírt nála fél órát aztán csak 20 percet és így tovább.Ha tudod, hogy nem éhes nem szomjas tiszta a pelus, szóval ha az alapvető igények rendben vannak, sírhat nyugodtan.Semmi baja nem lesz veled ellentétben .Csak kitartónak kell lenni.Nem elvenni apától.
Esetleg férjed vigye ki sétálni.Meg fogja szokni.
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod.A gyereknevelés amilyen boldogság, ugyan olyan küzdelmes.Érthető, hogy kell az "én idő"
Beszéld meg a férjeddel segítsen, legyetek kitartóak.Nem lesz gond!
A te babád elvan 20-25percet???Nemár,figyelj csak bogaram az én fiam 5percet se bír ki!!! Ugy eszek hogy az ölemben ül,ugy pakolok ugy főzök mindent amit egy kézzel meg lehet csinálni és ő 6hónapos! Csináld meg a körmöd amikor alszik,tortát süss amikor alszik,kösd magadra kendőbe és szabad lesz mindkét kezed,nekem van is egy eladó mert a fiam még azt is utálja!!! Ordít a kocsiban,a babakocsiban,ha leteszem,ha kendőbe kötöm szóval állandóan! Ha van tőlem hiubb és kényelmesebb nő annak kezet csókolok de most bedofom a pofám mert ezt vállaltam! Nem tudom mikor voltunk utoljára a férjemmel bárhol is pedig bizony hatalmas partyarc voltam!Hiányzik és menni is fogok amint tudok de amíg a babám engem akar addig ölelgetem puszilgatom és megköszönöm neki hogy ennyire imád! Ha el akarsz menni otthonról tedd meg este amikor elaltattad,menj el 1-2órára a barátnőiddel.Nekem segítségem sincs mert a férjem reggeltől estig dolgozik,barátaim legközelebb 30km-re laknak de mi még csak babás programra sem tudunk elmenni mert a fiam végig üvöltené azt is! Hozzám se jön a kutya se mert ahol lakunk senkit nem ismerek (külföld)
Én a helyedben kicsit türelmesebb lennék és nem a körmöm lenne az alapvető szükséglet?!!!!!
6-os, köszönöm szépen a válaszodat.
Próbálkozunk azzal, hogy legyen apával, a szüleinkkel. Sajnos eddig nem jártunk sok sikerrel... De akkor igyekszem nem feladni, anyukám is azt mondja, hogy egy idő után abbahagyná a sírást és nem lenne gond. Csak nincs szívem úgy elmenni itthonról, hogy tudom, hogy sír.
7-es, 8-as, menjetek már innen. :D
Lehet, hogy nektek nem volt igényetek baba mellett másra, nekem lenne. És így is megoldjuk, pl. a manikűrösöm este 9-re jön hozzánk, miután a pici elaludt. De ezt csak egy példának írtam. Szívesen elmennék mondjuk bevásárolni is, hogy ne csak online rendeljek mindent (legyen szó akár kajáról, vagy urambocsá' ruhákról, sminkekről). Vagy elmennék futni, edzeni kicsit egyedül. Mindenkinek másra van igénye, erről ennyit.
Nem kell azért bántani, mert 2-3 hetente örülnék pár szabad órának egyedül.
Utolsó, miért kiabálsz?
Aki csak bántani próbál (ne tegye, lepereg), vagy leírja, hogy neki mennyivel rosszabb, az inkább NE írjon. Tanácsot, segítséget szeretnék a saját helyzetemmel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!