Akinek több kicsi gyereke van, hogx oldja meg a nyarat?
Eleve nem minden gyereknek van ám megfelelő tábor. Főleg olcsón.
A nagy nálunk autista, szinte semmit nem eszik meg. Nagyon speciális és csomagolni sem lehet neki, mert csak frissen eszik. Új helyeket, embereket nehezen fogad el és szokik meg. Őt milyen táborba viszed?
De egy 5 évest sem szívesen löknék be idegen emberek közé. Bár nálunk valószínűleg ő is autista, de papírja egyelőre csak btmn-ről van.
És akkor még ott a bölcsis, akit szintén nem tehetek a mellényzsebembe, amíg dolgozom.
Szerintem felsorakoztatták a lehetőségek tárházát. Értem, hogy neked egyik sem felel meg, de komolyan mit vársz? Amikor vállaltatok 1-2-3 gyereket, ezen nem gondolkoztatok el?
Pláne kicentizett anyagiakkal, hiszen ezek szerint két tábor, vagy két hét táppénz/fizetés nélküli szabi sem fér bele, ha muszáj?
Írja be valaki, hogy persze, majd én elmegyek szabira, hogy ingyen és bérmentve vigyázhassak, az amúgy különleges igényű gyerekeidre?
Mellesleg ha ilyen igények vannak (pl. friss kaja), akkor lesz még gond az intézményesítéssel is feltételezem, így ideje lenne azon is gondolkozni.
Mindenkinek baromi nehéz, egészséges gyerekekkel is, mégis meg kell tudni oldani. Ha más nem, vidd őket napközibe és kész.
Mi az hogy táppénz? Nyilván belefér, a hónap felét eddig is úgy töltöttem. De nyáron ritkán betegek. Én meg sosem. Azt meg nem feltételezem, hogy táppénzcsalást javasolsz, amiért amúgy simán kirúgnak.
A fizetésnélküli szabit meg aligha engednek meg mikor nyáron a legtöbb a munka és mások is mennek szabira.
Mint írtam, a fizetés nélkülivel nem a pénz a legnagyobb baj, hanem hogy nem engednek.
Vendéglátásban dolgozom, a home office bajos.
Mondjuk tíz éve itthon vagyok és februárban még úgy volt, hogy maradok is még egy évet. Eddig nem volt gond a nyári szünet és azt hittem, hogy pl ovi egész nyáron van, mert csomó helyen olvastam, hogy nyáron is megy a gyereket és milyen jó buli az. De amúgy nem jött hirtelen, nyilván utánanézhettem volna, csak nem érintett.
Amúgy kis híján megoldottam. Kitaláltam, hogy a nyáron vállalok éjszakás műszakot és akkor nappal itthon vagyok és majd pihenek pár órát, mikor férjem hazaér. Csak hoppá, a törvény nem engedi. Szóval remek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!