Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek több kicsi gyereke...

Akinek több kicsi gyereke van, hogx oldja meg a nyarat?

Figyelt kérdés
A bölcsi és az ovi 1-1 hónapig zárva van. Természetesen véletlenül sem egyszerre. Az én munkáltatóm 2 hét szabit enged a nyárra. A férjemé szintén. Anyu is kivesz 2 hetet, de ez még így is kevés és akkor még ott a 10 éves SNI-s, aki rövidebb ideig elvan egyedül, de egész napra ő sem. A suli szünet pedig nagyon hosszú.
2024. máj. 7. 05:13
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
31%
20as vannak olcsóbb táborok, nem kell a legdrágábbat kiválasztani, és igen, 2 évesnek nincs tábor, 5 évestől van nálunk. De ezzel mindenki számol aki gyereket vállal.
2024. máj. 8. 04:47
 22/46 A kérdező kommentje:

Eleve nem minden gyereknek van ám megfelelő tábor. Főleg olcsón.

A nagy nálunk autista, szinte semmit nem eszik meg. Nagyon speciális és csomagolni sem lehet neki, mert csak frissen eszik. Új helyeket, embereket nehezen fogad el és szokik meg. Őt milyen táborba viszed?

De egy 5 évest sem szívesen löknék be idegen emberek közé. Bár nálunk valószínűleg ő is autista, de papírja egyelőre csak btmn-ről van.

És akkor még ott a bölcsis, akit szintén nem tehetek a mellényzsebembe, amíg dolgozom.

2024. máj. 8. 05:03
 23/46 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem felsorakoztatták a lehetőségek tárházát. Értem, hogy neked egyik sem felel meg, de komolyan mit vársz? Amikor vállaltatok 1-2-3 gyereket, ezen nem gondolkoztatok el?

Pláne kicentizett anyagiakkal, hiszen ezek szerint két tábor, vagy két hét táppénz/fizetés nélküli szabi sem fér bele, ha muszáj?

Írja be valaki, hogy persze, majd én elmegyek szabira, hogy ingyen és bérmentve vigyázhassak, az amúgy különleges igényű gyerekeidre?

Mellesleg ha ilyen igények vannak (pl. friss kaja), akkor lesz még gond az intézményesítéssel is feltételezem, így ideje lenne azon is gondolkozni.

Mindenkinek baromi nehéz, egészséges gyerekekkel is, mégis meg kell tudni oldani. Ha más nem, vidd őket napközibe és kész.

2024. máj. 8. 08:29
 24/46 A kérdező kommentje:

Mi az hogy táppénz? Nyilván belefér, a hónap felét eddig is úgy töltöttem. De nyáron ritkán betegek. Én meg sosem. Azt meg nem feltételezem, hogy táppénzcsalást javasolsz, amiért amúgy simán kirúgnak.

A fizetésnélküli szabit meg aligha engednek meg mikor nyáron a legtöbb a munka és mások is mennek szabira.

2024. máj. 8. 14:24
 25/46 anonim ***** válasza:
29%
Napközi nincs, home office nem oké, fizetés nélkülire, táborra, bébiszitterre nem futja, a táppénz csalás... Akkor a gyermekeid egyedül töltik majd a nyáriszünet egy-egy hetét? Vagy tényleg milyen megoldási javaslatot vársz még? :D
2024. máj. 8. 15:46
 26/46 anonim ***** válasza:
86%
25, Bocsi, de a home office hogy lenne opció a kérdezőnek? :D Rengeteg munkánál nincs ilyen opció, be kell járni bizony. Nem csak irodai munka van, sajnos.
2024. máj. 8. 15:54
 27/46 A kérdező kommentje:

Mint írtam, a fizetés nélkülivel nem a pénz a legnagyobb baj, hanem hogy nem engednek.

Vendéglátásban dolgozom, a home office bajos.

2024. máj. 8. 16:11
 28/46 anonim ***** válasza:
20%
26 vagyok. Amúgy aki a fizu nélkülit írja, nálunk is meg lehet kérvényezni, indokkal együtt, de a nyári szabik alatt mikor mindenki akkor megy nálunk, hát az érdekes lenne. Bár lehet megadnák erre amúgy. Érdembe nem tudok segíteni kérdező. :\ Hány hét ami függőbe van amúgy?
2024. máj. 8. 16:35
 29/46 anonim ***** válasza:
88%
Hát ha tényleg nem opció a tábor és máshogy nem tudjátok megoldani, akkor szitter. Igen, piszok drága, de nem májusban kell ráeszmélni, hogy úristen nyáriszünet lesz. Nem egy előre nem látható, hirtelen bekövetkező akármi, amikor sos- ben kell megoldást találni, de fogadjunk, hogy jövőre is ugyanúgy megy majd a picsogás kérdező részéről, hogy hova tegye a gyerekeket
2024. máj. 8. 16:41
 30/46 A kérdező kommentje:

Mondjuk tíz éve itthon vagyok és februárban még úgy volt, hogy maradok is még egy évet. Eddig nem volt gond a nyári szünet és azt hittem, hogy pl ovi egész nyáron van, mert csomó helyen olvastam, hogy nyáron is megy a gyereket és milyen jó buli az. De amúgy nem jött hirtelen, nyilván utánanézhettem volna, csak nem érintett.

Amúgy kis híján megoldottam. Kitaláltam, hogy a nyáron vállalok éjszakás műszakot és akkor nappal itthon vagyok és majd pihenek pár órát, mikor férjem hazaér. Csak hoppá, a törvény nem engedi. Szóval remek.

2024. máj. 8. 17:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!