Akinek több kicsi gyereke van, hogx oldja meg a nyarat?
Főként home office-szal. A gyerekeknek nem jó, mert nem alibi munka, tényleg dolgoznunk kell otthonról is, így ilyenkor egész nap bezárva vannak velünk a lakásba és csak késő délután mennek ki, de más opció nincs.
A nagy auti, semmilyen tábor nem fogadja. A júliust, augusztust kell megoldani. Ebből a fele szabi, fele munka, 1 hét nyaralás.
Táborokba megy. Mi nem terheljük a dolgozó nagyszülőket ezzel, szegények pihenjenek a szabadságuk alatt. Végül 4 napot lesz velük, ezt ők kérték, elmennek együtt a balatonra.
2 hetet én leszek szabin, egyet a férjem, egyet közösen akkor nyaralunk, három táborba megy, a többi pedig bébiszitter. Láttuk mekkora szívás ez nagyobb gyerekes rokonoknál, így születése óta direkt tettünk félre pénzt a nyarakra és ezért vállatunk egy gyereket.
A nagyszülőknek is joguk van a pihenéshez nem nekik szültem. Nektek is jól esik ha pihenhettek szabi alatt, miből gondoljátok hogy nekik az az álmuk hogy hetekig unokázzanak pihenés helyett? Erre való a bébiszitter.
5, sok nagyszülő dolgozik és nem vállalja be hetekre amúgy sem a gyereket.
Kérdező, sajnos nem tudom én sem a megoldást erre. Én még akkoriban elkezstem vállalkozni, mikor a gyerekekkel otthon voltam, 4-5 évig alvásidejükben és este semmi mást nem csináltam, csak dolgoztam, hogy eljussak oda, hogy kitermel egy fizetést, mert tudtam, hogy mivel nincsenek erre kapható nagyszülők, nem fogjuk tudni sehogy megoldani.
Most írják a tàbort is, oké, de érted, az általánan reggel 8-tól 4-ig van, addig tart sokak munkaideje is, hogy fog valaki odaérni reggel meg elhozni a gyereket?
Szóval így. Mondjuk így vállalkozóként elég hullámzó a bevétel és bizonyzalanabb megélhetés is, mint az alkalmazotti, de legalább a gyerekeket tudjuk intéznim
Karma? Nem inkább titeket talált meg, mert nem volt terv? A,B, C, D ... ZS?
Abba meg, hogy megkérdezem mi volt a terv, mindenki azt lát bele, amit ő akar. Amilyen lelki állapotban van.
Nagyon sajnálom ezt a sok megnyomorított életet. Kiderült milyen szomorúak vagytok. De attól még az igazaságba bele kellene nézni.
Rengeteg eszköz van rá, hogy valaki passzív jövedelemre tegyen szert. Csak a gyerekszülésen kívül máshoz is kellene értenie.
A suli sokkal nehezebb falat lesz, úgyhogy nem árt fejet törni, ha már ez is gondot okoz. Általában kiveszek én 2 hetet, aztán a férjem, plusz egy közös hetet nyaralásra (lehet a kettő fedi egymást, attól függ hogy jövünk ki szabikkal).
Nálunk az aktív nagyszülők szeretnek az unokáikkal lenni, anyuéknál kötelező leállás van nyáron 2 hétig, így ilyenkor ők jönnek, a gyerekek mennek hozzájuk vidékre, és/vagy pár napra nyaralni is elviszik őket. Sosem kértem, magától értetődő a részükről, hogy arra a két hétre velük is számolnak és alig várják őket... (Mellesleg én úgy nőttem fel, hogy 4-en unokák az egész nyarat a közeli, már nyugdíjas és fiatalos nagymamámnál töltöttük és ezzel senkinek nem volt gondja. A mi családunkban ez a természetes.) A másik oldalról már akkor is tudtuk, hogy nem lesz nagyszülői segítség, amikor vállaltuk a gyerekeinket.
A maradékot lefedjük táborokkal és pótnagyival, más opciónk nincs.
Tudom, hogy nem leszek segítség, de mi home office-szal. A férjem is és én is távmunkában dolgozunk, nekem alap esetben heti 2x be kéne járni, de alapvetően rugalmas, nyáron eltekintenek ettől. Illetve nekünk mázlink van, mert anyósom tanítónő, így neki a nyári szünet majdnem annyi ideig tart, mint a gyereknek, és bár neki is vannak egyéb elfoglaltságai (táboroztat, ő is megy nyaralni, pihen, stb), azért elég sokat tud és akar is (!! fontos részlet) unokázni, így hát sokat segít nekünk. Plusz az segítség még, hogy van egy kicsi kert, ahova ki tudom a lányokat engedni napközben akkor is, ha amúgy én dolgozom, legalább addig is levegőn vannak.
Ha a munkánk nem tenné lehetővé a távmunkát, nagyszülő nem lenne elérhető, akkor én is a táborok-bébiszitter-másanyukákkal összefogás vonalon gondolkodnék. Nálunk az oviban már szerveződnek az anyukák, akik tudják (és akarják :D ) vállalni pár gyerek felügyeletét 1-1 hetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!