Akinek több kicsi gyereke van, hogx oldja meg a nyarat?
Egyébként számomra meglepő mennyire nincs megoldva ez a nyári felügyelet kérdés.
Emlékszem amikor én voltam még kisiskolás (90-es évek) mindig volt a suliban nyári ügyelet ugyanúgy mint az óvodában. Mellette volt ingyenes nyári városi tábor is. Reggeltől délutánig. Most meg csak drága fizetős táborok, amik szinte mind egy hetesek csak, és kb első nap betelnek... Már előre félek én is, hogy fogjuk majd megoldani... sajnos nagyszülők már nincsenek. :/
Mi faluban lakunk, nálunk egyszerre zár az ovi meg a bölcsi 4 hétre. 2-2 hét szabi nekünk, ebből 1 hét fedi egymást, akkor nyaralunk, 1 hét meg a nagyié, aki nagyon szívesen segít. Az iskolában van ingyenes nyári tábor egész nyárra.
A városban pedig van ügyeletes óvoda, ameddig a saját zárva van. A táborokkal az a baj, hogy túl későn lehet vinni reggel a gyerekeket és túl hamar értük menni, a munkaidőnk sajnos sokkal hosszabb, plusz általában 6 éves kortól vannak, ovis tábor alig van.
Nem tudom miért kell lepontozni!
Igenis amikor gyereket tervezünk, vállalunk már akkor el kell gondolkodni az ilyen dolgokon, nem csak nyakra főre szülni. Nem maradnak örökké kicsik, bizony 2 éves korukban lejár a gyed, anyunak vissza kell menni dolgozni, nincs ebben semmi rejtély vagy meglepetés!
Nálunk sz.pás volt anno. Le lehet pontozni de mi szabikkal és táppénzekkel oldottuk meg. Az exférjem szülei is dolgoztak, dolgoznak a mai napig is, és az én szüleim is.
Aztán a két nagyobb iskolás lett, őket egyedül lehetett már hagyni napközbenre. Majd elváltunk, összejöttem a párommal aki külföldön dolgozik és keveset tud hazajárni. Vele is született egy közös gyerek, aki most 3 éves. 5 éve dolgozom home office-ban, így az ő felügyelete megoldott betegség esetén is és nyár alatt is.
De ha nem lenne home office, akkor is táppénzzel és szabival lenne megoldva valószínűleg.
16, ez tényleg tök jó. 2 éves korában visszamész dolgozni, de egy 2 éves gyereket milyen tábor fogad? Vagy bébiszitter? Kb kétszer annyi azt órabére, mint az enyém. Biztosan megérné, hogy többet költsek a gyerekem felügyeletére, mintha magamat felügyelném.
Tábor: amiket találtam azok 80-100ezer Ft/hét/gyerek. Ha a kicsit nem számolom, akkor is két gyerekre heti 160-200ezer Ft. A fizetésem meg kb 300 ezer Ft/hó, ha nem voltam táppénzen.
Persze a havi 10 ezrek...amit 2 éves koráig gyűjtesz, az el is megy az első nyáron, ha 4 hetet táborban van. Utána amit a következő évben gyűjtesz (120ezer Ft), az már csak 1-2 hét táborra elég (egy gyerek esetén). Szóval nem jön ki a matek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!