Ez már bántalmazás?
A férjem a legtöbbször nem tud mit kezdeni a gyerek viselkedésével, és ha nem hallgat rá, akkor két mondat után full ideges lesz, és pl ha hisztizik a gyerek, és pl tombol, akkor már volt rá példa, hogy megszorította két oldalról az arcát, vagy a karját erősen, vagy megrángatta.
Legtöbbször próbálom ezeket a helyzeteket kivédeni, ha látom hogy ideges a férjem, akkor megmondom neki hogy menjen onnan, illetve a gyerek mellé állok és ha hozzá akar nyúlni, vagy ha látom hogy elborul az agya, akkor ellököm a kezét tőle, stb.
Iszonyat bűntudatom van ettől, hogy a gyerek mit sérül emiatt, és mit tudnék csinálni :(
Megütni nem ütötte meg, talán egyszer amikor kisebb volt, akkor, de én nem voltam ott, csak hallottam a csattanást, és baromi nagy balhét csináltam belőle, és megmondtam, ha még egyszer megüti, velem gyűlik meg a baja. Azóta ilyen nem volt.
Engem is megvert anyám gyerekkoromban, ha ideges volt. És még ma is rossz emlékként élem meg, és én soha nem bántanám a gyerekem, persze ideges vagyok rá, akkor néha kiabálok, de sosem ütném meg. Főleg nem azért mert én ideges vagyok és tehetetlen egy helyzetben.
A férjem ezek után bűntudatos fejet vág, meg elvonul, tudja hogy rosszat csinált, valószínűleg nincsen más eszköze, oké. De hiába beszélgetek vele erről, máshogy kéne kezelni, vagy akármi, nem változtat.
Ha a férjed szeret téged és a gyerekeidet, és valóban “csak” a rossz minta, eszköztelenség az ok, akkor húzzon el szakemberhez. Ez alapvetően egy kezelhető probléma, AMENNYIBEN valóban nem akarná bántani őket. Lehet dühkezelést tanulni, újrahuzalozni a reflexeket. Ha erre hajlandó, és nemcsak ímmel-ámmal egy-két alkalommal, hanem folyamatosan, hónapokon, éveken át és komolyan is veszi, akkor nem feltétlenül azonnal a válás a megoldás.
Ha erre nem hajlandó, akkor viszont igen, mindenkinek a válás a legjobb. Ha nem azt az elcseszett mintát akarod továbbadni a gyerekednek, amit te és valószínűleg a férjed is látott, akkor valamelyik irányba, de lépni kell. Nem holnap, hanem tegnap…
23, és apuka miért nem nevel?
Talán ő nem ugyanolyan szülő?
Amúgy a kérdező akkor járna a legjobban ha elmenne a férje.
25! Nem úgy kell fegyelmezni, hogy agresszív barmok vagyunk és traumatizáljuk a gyereket. Inkább nevelni kellene türelemmel, szeretettel, példamutatással!
Úgy kell pénzt gyűjteni, hogy ne legyen nyoma! Ha nem a számládon van, hanem pl. egy borítékban a bugyijaid közt, ugyan honnan tudn róla bárki és ki kérné számon? Csak arra ügyelj, hogy a férjed véletlenül se találja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!