Ez már bántalmazás?

Figyelt kérdés

A férjem a legtöbbször nem tud mit kezdeni a gyerek viselkedésével, és ha nem hallgat rá, akkor két mondat után full ideges lesz, és pl ha hisztizik a gyerek, és pl tombol, akkor már volt rá példa, hogy megszorította két oldalról az arcát, vagy a karját erősen, vagy megrángatta.

Legtöbbször próbálom ezeket a helyzeteket kivédeni, ha látom hogy ideges a férjem, akkor megmondom neki hogy menjen onnan, illetve a gyerek mellé állok és ha hozzá akar nyúlni, vagy ha látom hogy elborul az agya, akkor ellököm a kezét tőle, stb.

Iszonyat bűntudatom van ettől, hogy a gyerek mit sérül emiatt, és mit tudnék csinálni :(

Megütni nem ütötte meg, talán egyszer amikor kisebb volt, akkor, de én nem voltam ott, csak hallottam a csattanást, és baromi nagy balhét csináltam belőle, és megmondtam, ha még egyszer megüti, velem gyűlik meg a baja. Azóta ilyen nem volt.

Engem is megvert anyám gyerekkoromban, ha ideges volt. És még ma is rossz emlékként élem meg, és én soha nem bántanám a gyerekem, persze ideges vagyok rá, akkor néha kiabálok, de sosem ütném meg. Főleg nem azért mert én ideges vagyok és tehetetlen egy helyzetben.

A férjem ezek után bűntudatos fejet vág, meg elvonul, tudja hogy rosszat csinált, valószínűleg nincsen más eszköze, oké. De hiába beszélgetek vele erről, máshogy kéne kezelni, vagy akármi, nem változtat.

máj. 6. 11:13
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
79%

Ha a férjed szeret téged és a gyerekeidet, és valóban “csak” a rossz minta, eszköztelenség az ok, akkor húzzon el szakemberhez. Ez alapvetően egy kezelhető probléma, AMENNYIBEN valóban nem akarná bántani őket. Lehet dühkezelést tanulni, újrahuzalozni a reflexeket. Ha erre hajlandó, és nemcsak ímmel-ámmal egy-két alkalommal, hanem folyamatosan, hónapokon, éveken át és komolyan is veszi, akkor nem feltétlenül azonnal a válás a megoldás.

Ha erre nem hajlandó, akkor viszont igen, mindenkinek a válás a legjobb. Ha nem azt az elcseszett mintát akarod továbbadni a gyerekednek, amit te és valószínűleg a férjed is látott, akkor valamelyik irányba, de lépni kell. Nem holnap, hanem tegnap…

máj. 6. 14:36
 22/26 anonim ***** válasza:
48%
Én már otthagytam volna ezt az embert. Te is tudod, hogy ez bántalmazás. :/
máj. 6. 15:17
 23/26 anonim ***** válasza:
30%
Nem, a gyerekeknek az lenen a legjobb ha nevelnéd őket kicsit nem engednél meg nekik mindent, és akkor nem borítanák ki az apjukat a neveletlenségükkel. Majd hamarosan lelép mikor besokall.
máj. 6. 16:08
 24/26 anonim ***** válasza:
93%

23, és apuka miért nem nevel?

Talán ő nem ugyanolyan szülő?

Amúgy a kérdező akkor járna a legjobban ha elmenne a férje.

máj. 6. 19:26
 25/26 anonim ***** válasza:
16%
Lehet épp ebből van feszültség apukában hogy ő nem lehet teljes értékű szülő. Ha fegyelmezné a gyereket ( gondolom már ha csak hangosabban szól is) anyuci egyből ott van és leugatja.
máj. 6. 19:53
 26/26 anonim ***** válasza:
44%

25! Nem úgy kell fegyelmezni, hogy agresszív barmok vagyunk és traumatizáljuk a gyereket. Inkább nevelni kellene türelemmel, szeretettel, példamutatással!

Úgy kell pénzt gyűjteni, hogy ne legyen nyoma! Ha nem a számládon van, hanem pl. egy borítékban a bugyijaid közt, ugyan honnan tudn róla bárki és ki kérné számon? Csak arra ügyelj, hogy a férjed véletlenül se találja meg.

máj. 7. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!