Pontosan mi számít családonbelüli erőszaknak?
Sőt! A gyereked is az!
Kölcsönös volt a családon belüli erőszak...
Ilyen esetben leghelyesebb, ha mindenki gyógypuszit ad az általa okozott "bibire".
Az számít családon belüli erőszaknak, amikor pl. tudatosan, rendszeresen verik a gyereket, a házastársat. Idővel persze ez mindennapossá is válhat.
Az, hogy néha elcsattan 1-1 nevelő célzatú pofon, vagy hogy kap a gyerek a hátsójára, ha nagyon rosszul viselkedik, az nem családon belüli erőszak.
Régen normális volt az említett 1-1 füles vagy fenékre verés; persze akkoriban sem volt mindenki olyan vadállat, mint amilyennek egyesek mondják, viszont az tény, hogy a tényleges családon belüli erőszak sokkal gyakoribb volt, meg elfogadott.
"Az, hogy néha elcsattan 1-1 nevelő célzatú pofon, vagy hogy kap a gyerek a hátsójára, ha nagyon rosszul viselkedik, az nem családon belüli erőszak"
El kell keserítselek, hogy de, ha jól tudom 2015 óta annak számít.
Szándékos, ütés, verés, sérülés okozás olyannal szemben, aki nem tudja megvédeni magát és ez rendszeres.
Ha nem direkt rúgott meg, hanem játék közben véletlenül, biztos nem érti miért kapott. Ha nagyon bele akarod látni, nevezeted ezt annak. De ezért még csak nem jön a gyámügy.
Mondjuk azért megütni, mert VÉLETLENÜL megrúg... hát, gratulálok.
Én is adtam már kézreütést, miután 4x szóltam rá, hogy nem dobálózunk semmivel, és ötödszörre is csak azért is eldobta.
De hogyha véletlen arcul üt, akkor nem az a válasz, hogy reflexból a kezére csapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!