Pontosan mi számít családonbelüli erőszaknak?
Nem helyénvaló, de nem is gyámhatóságra/égre kiáltó szörnyűség!
Ez magtörtént, utána a gyerekkel is megbeszélték, szent a béke, most mit akartok még?
Legközelebb nyilván másképp reagál hasonló esetben.
Jó olvasni, hogy itt csupa kifogástalanul viselkedő szülő van!
18-as vagyok.
Mi lepobtozottak nem azt írtuk, hogy jobb lenne, ha a gyámügy kiemelné a gyereket a bántalmazó családból és sterilizálná az anyát, nehogy még egy gyereke legyen, hanem azt, hogy roppant helytelen volt az, ahogy eljárt.
2 éves pici gyerekről van szó. Nincs olyan helyzet, ami ütésre jogosítana fel bárkit is.
Abba gondoljatok bele, hogy mi van akkor, ha a férjeteket véletlenül megütitek valamivel ő meg reflexből pofon vág. Az is baromira rendben van?
21-esnek igaza van!
Egyébként nem is olyan rég egy halom olyan szülővel találkoztam, aki szabályosan hencegett azzal, hogy felpofozta a gyerekét, mondván, hogy "helyre tettem a kölyköt", miközben én elítélem az erővel történő nevelést (pofon, nadrágszíj stb), csak arról írtam fentebb, hogy hiba volt és véletlen. Jó páran félre értettek, úgy látom...
23-as, nem értettük félre. Te kérdezted, hogy ez az-e. Mi pedig válaszoltunk, hogy igen ez az.
Jöhetsz a skála további részével (erőszakkal való nevelés), de a te helyzeteden nem változtat. Egy esettől még nem leszel rossz ember, de attól ez erőszak volt.
Az egyszeri rablónak sem nézik el, hogy erőszakkal rabolt, hát akkor miben különbözik a te eseted?!
Hozzáteszem, hogy erőszak lehet érzelmi is nemcsak fizikai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!