Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pontosan mi számít családonbel...

Pontosan mi számít családonbelüli erőszaknak?

Figyelt kérdés
Röviden leírom, mi történt: a kétéves kisfiam belerúgott az arcomba, amikor az ágyon fekve játszottam vele, erre én reflexből ráütöttem a hátsójára. Nem volt szándékos, de ezután sírt a gyerek és kicsit piros lett a feneke. Veletek is előfordult már, hogy így viselkedtetek? Elég erősen belerúgott a szemembe a gyerek, bár ő se akart bántani, meg én se a gyereket

2023. dec. 21. 14:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
85%

Nem helyénvaló, de nem is gyámhatóságra/égre kiáltó szörnyűség!

Ez magtörtént, utána a gyerekkel is megbeszélték, szent a béke, most mit akartok még?

Legközelebb nyilván másképp reagál hasonló esetben.

Jó olvasni, hogy itt csupa kifogástalanul viselkedő szülő van!

2023. dec. 22. 17:29
 22/26 anonim ***** válasza:
53%

18-as vagyok.

Mi lepobtozottak nem azt írtuk, hogy jobb lenne, ha a gyámügy kiemelné a gyereket a bántalmazó családból és sterilizálná az anyát, nehogy még egy gyereke legyen, hanem azt, hogy roppant helytelen volt az, ahogy eljárt.

2 éves pici gyerekről van szó. Nincs olyan helyzet, ami ütésre jogosítana fel bárkit is.

Abba gondoljatok bele, hogy mi van akkor, ha a férjeteket véletlenül megütitek valamivel ő meg reflexből pofon vág. Az is baromira rendben van?

2023. dec. 22. 18:20
 23/26 A kérdező kommentje:

21-esnek igaza van!

Egyébként nem is olyan rég egy halom olyan szülővel találkoztam, aki szabályosan hencegett azzal, hogy felpofozta a gyerekét, mondván, hogy "helyre tettem a kölyköt", miközben én elítélem az erővel történő nevelést (pofon, nadrágszíj stb), csak arról írtam fentebb, hogy hiba volt és véletlen. Jó páran félre értettek, úgy látom...

2023. dec. 22. 21:59
 24/26 anonim ***** válasza:
19%
"7 évesen megöltem a kismadarakat" más pszichopátiára utaló jegyeid nem lettek?
2023. dec. 23. 17:46
 25/26 anonim ***** válasza:
69%

23-as, nem értettük félre. Te kérdezted, hogy ez az-e. Mi pedig válaszoltunk, hogy igen ez az.

Jöhetsz a skála további részével (erőszakkal való nevelés), de a te helyzeteden nem változtat. Egy esettől még nem leszel rossz ember, de attól ez erőszak volt.

Az egyszeri rablónak sem nézik el, hogy erőszakkal rabolt, hát akkor miben különbözik a te eseted?!

Hozzáteszem, hogy erőszak lehet érzelmi is nemcsak fizikai.

2023. dec. 23. 19:01
 26/26 A kérdező kommentje:
A rablás nem hiszem, hogy jó analógia lenne 25-ös...
2023. dec. 28. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!