Pontosan mi számít családonbelüli erőszaknak?
Városi mikulás járáson szoktam részt venni mint krampusz a 9 éves kislány rugdosott felém mert jó mókának érezte miközben a 2 szülő csak nézte és nem szóltak semmit
Ha azt a vonalat követjük hogy a gyereket tilos megbüntetni ott lyukadunk ki hogy bárki bármit megtehet szabadon következmények nélkül pedig csak egy két atyai pofon kéne és máris szebb világot élnénk
10-es!
A dobálás sajnos egy időben nagyon gyakori volt a kisfiúnál, volt harapás is. A szemen rúgás is megtörtént még egy alkalommal az eset után. Időnként bántotta a kicsiket is, de ezt hamar le tudtuk állítani szerencsére
Egyesek hajlamosak úgy felfogni ezt az atyai pofont, meg a fenékre verést, hogy ez rendszeres, napi többszöri esemény lenne, meg hogy cél nélküli büntetés.
Kedves károgók: annak idején, amikor 7 évesen megöltem a kismadarakat, akkor jól elfenekeltek, utána nem tettem ilyet. Meg persze amikor másokat, esetleg magamat veszélybe sodortam valami hülyeséggel, akkor is volt 1-2 füles, és használt. De ezt úgy kell elképzelni, mint mondtam nem vadállat módjára, hanem amikor tényleg nem értettem a szóból.
Az, hogy a törvény miképp rendelkezik a családon belül erőszakról, az egy más kérdés. Egyesek még a kutyájuknál sem merik megtenni, hogy pl. gyengén rákoppintanak az orrára, ha harap. De akkor azt is vállalják, hogy ilyen hozzáállással nem lesznek határok se a gyerek, se a kutya esetében.
Ha a gyerek VÉLETLENÜL (!) megüt vagy megrúg akkor ne üss már vissza ösztönből... te barom !
Mert ez egyáltalán nem normális dolog, biztosan tele vagy elfojtott agresszióval.
Egy apuka.
Azért álljon meg a menet. A gyerek arcon rúgta az anyját. Belerúgott a szemébe. Ezt manapság meg kell engedni? Esetleg meg is kell érte dicsérni, milyen fantasztikusan céloz?
Értem én, hogy gyerekjogok, és helyeslem is hogy erre odafigyelünk. De az egyszerűen nem életszerű, hogy sztoikus nyugalommal viseljem, hogy a gyerek kirúgja a szememet.
Kérdező, én úgy tudom, hogy a törvény értelmében igen, ez családon belüli erőszak. Figyelj oda, hogy többet ne vaduljon el a játék.
Utolsó, nem arról van szó, hogy anya a forró levest vitte az asztalra, a 8 éves gyerek meg odament és szándékosan jól belerúgott, hanem arról, hogy egy 2 éves gyerek a játék hevében véletlenül megrúgta az anyját, erre ő rávágott egy nagyot.
Mintha a villamos ajtóban meglök valaki felszálláskor véletlenül, ezért lerúgod a járműről.
Nem jár jutalom, de nem is ütöm meg érte a gyereket, legközelebb értelmesen játszom vele.
Aki szerint normális azért megütni egy gyereket, mert a játék hevében véletlenül megrúgja a másikat, az ugyanolyan beteg, mint a kérdező.
Lehet lepontozni, mint mindenkit, aki ugyanezt írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!