Ha szemtanúja vagyok gyermekek elhanyagolásának, bántalmazásának, mit kell tennem?
Rendőrségen fel kell jelenteni.
Illetve még a gyermekvédelemnél lehet jelenteni.
A névtelen bejelentést nem fogják komolyan venni! Sokan csak bosszúból nyomják fel a szomszédot, mert hangos a gyerek, stb. Szóval azzal semmit nem érsz. Névtelenül bárki, bármit mondhat.
Ha valóban bántalmazàsról van szó akkor vállald a neved, mert csak így segíthetsz a gyerekeken!
Azt nem tenném! Büncselekmenynek számít kamerával felvenni azt hogy valakit bàntalmaznak.
Ha a saját házadon van terfigyelő kamera és az felveszi, hogy az utcán veri a gyerekét az illető, az más. De te direktbe nem kameràzhatod le, ahogy ütik-verik a gyereket.
Azt úgy nem tudom felvenni. A szemben lévő panelházban laknak. Nincs függönyük, így simán belátok, de annyira azért nem tudom hogy magamat vegyem az ablaknál úgy, hogy látszódjon.
Akkor nincs mit tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!