Ez már bántalmazás?

Figyelt kérdés

A férjem a legtöbbször nem tud mit kezdeni a gyerek viselkedésével, és ha nem hallgat rá, akkor két mondat után full ideges lesz, és pl ha hisztizik a gyerek, és pl tombol, akkor már volt rá példa, hogy megszorította két oldalról az arcát, vagy a karját erősen, vagy megrángatta.

Legtöbbször próbálom ezeket a helyzeteket kivédeni, ha látom hogy ideges a férjem, akkor megmondom neki hogy menjen onnan, illetve a gyerek mellé állok és ha hozzá akar nyúlni, vagy ha látom hogy elborul az agya, akkor ellököm a kezét tőle, stb.

Iszonyat bűntudatom van ettől, hogy a gyerek mit sérül emiatt, és mit tudnék csinálni :(

Megütni nem ütötte meg, talán egyszer amikor kisebb volt, akkor, de én nem voltam ott, csak hallottam a csattanást, és baromi nagy balhét csináltam belőle, és megmondtam, ha még egyszer megüti, velem gyűlik meg a baja. Azóta ilyen nem volt.

Engem is megvert anyám gyerekkoromban, ha ideges volt. És még ma is rossz emlékként élem meg, és én soha nem bántanám a gyerekem, persze ideges vagyok rá, akkor néha kiabálok, de sosem ütném meg. Főleg nem azért mert én ideges vagyok és tehetetlen egy helyzetben.

A férjem ezek után bűntudatos fejet vág, meg elvonul, tudja hogy rosszat csinált, valószínűleg nincsen más eszköze, oké. De hiába beszélgetek vele erről, máshogy kéne kezelni, vagy akármi, nem változtat.

máj. 6. 11:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
84%
Gyűjthet, csak vàlàsnàl a maradèkon osztozni kell. De ha màr befizette belőle a letètet egy alberletre, azt nem szedik vissza tőle.
máj. 6. 11:57
 12/26 anonim ***** válasza:
36%

10!

Elvileg abban sem.

11!

Nem, nem "szedik vissza", hanem majd kifizeti másból. Apu se tehet el x összeget csak úgy, maganak

máj. 6. 12:01
 13/26 anonim ***** válasza:
83%

Most képzeld el, hogy odaáll föléd egy jó nagydarab, magas férfi aki megszorongat, jó erősen mert nem tetszik neki a viselkedésed, mindenzt megspékelve azzal, hogy védtelen vagy, nem tudsz védekezni. Valószínűleg nyivákolva rohannál valakihez segítségért, vagy a rendőrségre, hogy bántalmaz. Vagy ha férjedet kapná el valami jól megtermett ember és csinálná ezt vele, akkor neki is semmiség lenne, amit kis bűnbánó pofival elintéz a másik? Akkor miért hagyod, hogy 2 kisgyerekkel ezt tegyék? Azok kis ovisok, ösztönből bíznak a gondozójukban (szüleikben), akár milyenek is azok. De elég komoly traumát kapnak, ami kihat majd a felnőttkori kapcsolataikra, mert nekik ez a norma, a minta. A trauma nem csak a fizikai bántalmazás, a megfélemlítés is! Lehet fizikai bajuk nem lesz, de azt az érzést kitörölni nem lehet.

Menjen el dühkezelésre, pszichológushoz, akárhová. A nagy ház meg a hitel többet ér, mint az, hogy az a 2 kisgyerek milyen lelki sebeket szerez? Attól, hogy gyerekek nem kisebb dolog, mintha veletek tennék ezt. Sőt! Nekik beépül még, mert ez a minta.

máj. 6. 12:05
 14/26 anonim ***** válasza:
87%
12 ez hülyeség, ha elrakod a fél fizetésedet pár hónapig, senki nem fogja tőled megkérdezni, hogy a boltban költötted-e el, vagy felreraktad, nem is lehet ellenőrizni.
máj. 6. 12:05
 15/26 anonim ***** válasza:
14%

14!

Oké, tehát ha a férjed teszi el pár hónapig a fél fizetését az se gond, ugye.

máj. 6. 12:10
 16/26 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem a lányomat tegnap este mindenki felpofozta volna, vagy legalább megszoritotta volna a karját. Amikor fürdés után a fogmosás ellen tiltakozva fetrengett a saras padlólapon, ja igen és 6 éves, nem másfél. Vannak ilyen helyzetek. Akinek nem ilyen gyereke van, az írja, hogy soha nem csinált ilyet, meg válj el. Persze nem jó ahogy a férjed viselkedik ha két perc után így kiakad.Olvasson könyvet gyereknevelésről, meg beszélgess vele, de én emiatt biztos nem válnék el, főleg ha fárasztó gyerekem van.
máj. 6. 12:11
 17/26 anonim ***** válasza:
67%
15 Lehet, hogy nekem gond, de hogy a bíróság nem fogja ellenőrizni az biztos.
máj. 6. 12:13
 18/26 anonim ***** válasza:
28%

"Lehet, hogy nekem gond, de hogy a bíróság nem fogja ellenőrizni az biztos."

Oh, dehogynem

máj. 6. 12:14
 19/26 anonim ***** válasza:
26%
A házasságotok jó egyébként?
máj. 6. 12:37
 20/26 anonim ***** válasza:
71%
A helyzet még menthető, nem kell rögtön válásra gondolni. Csak együtt kell működnie, ha kell szakemberhez fordulni.
máj. 6. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!