Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A feleségem évek ótahalogatja...

A feleségem évek ótahalogatja a gyerekvállalást, én pedig már nagyon szeretnék apa lenni. Lehet nem is akar tőlem gyereket. Lehet el kéne válnunk?

Figyelt kérdés

Harminc évesek vagyunk, tíz éve vagyunk együtt. Amikor összejöttünk, azt mondta, fiatalon akar gyereket. Ezzel szemben évek óta akárhányszor felhozom a gyerekvállalást, mindig talál egy indokot, ami miatt nem akar. Miután az indok megszűnik/megoldódik, kitalál mást, és így tovább. Kezdem azt hinni, hogy egyáltalán nem akar tőlem gyereket, hiszen ha tíz év után nem akar, ezután se fog akarni. Többször is leültem már vele beszélgetni a témával kapcsolatban, de mindig megsértődik, ha felhozom.

Én már nagyon szeretnék apa lenni. A legtöbb korombeli ismerősömnek van már gyereke, vagy legalább is úton van, pedig sokkal kevesebb ideje vannak együtt a párjukkal, mint mi. Úgy érzem, hogy lemaradok, kimaradok a családalapításból, apaságból.

Egyre többször gondolok arra, hogy ha ennyire nem egyeznek a vágyaink, céljaink, akkor el kéne válnunk. A gyerekvállalás sajnos olyan dolog, amiben nem lehet kompromisszumot kötni, ha akar az ember gyereket, ha nem. Most még talán tudnék találni valakit, akivel családot alapíthatok.

Aki ismer, mind azt mondja, hogy jó szülő lennék.

Szerintetek is érdemes lenne megfontolni a válást?

2024. ápr. 20. 19:03
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Utolsó: Köszönöm a biztatást.

Nyilván ebben a helyzetben negatívan állok a dolgokhoz, valószínűleg az elkeseredettség miatt. Meg amiatt is, hogy az eddigi élettapasztalataim miatt mindig a legrosszabbra számítok

Persze nem adom fel, meg nem törődök bele, és mindent meg fogok tenni, hogy sikerem legyen. Nem látom reménytelennek, csak nagyon nehéznek.

Egyedülálló anyukákkal meg leginkább azért nem akarnék összejönni, mert általában ilyenkor ők pótapukát keresnek a gyerekeiknek, sokszor az új párjuktól már nem is akarnak, de azt elvárják tőlük, hogy sajátjukként nevelje egy másik férfi gyerekét, aki persze soha nem fogja apjának tekinteni, és tisztelni. Én legalábbis a környezetemben ezt látom.

Mindenesetre köszönöm a biztatást, a tanácsokat megfogadom!

okt. 13. 12:22
 32/32 anonim ***** válasza:
Gyermektelen nőt keress, nagyon sokan keresik a párjukat, és szeretnének gyereket. Drukkolok neked!
okt. 31. 11:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!