Sok nő azért vállal gyereket, mert megunja a melót/ nem akar többet dolgozni?
Van egy ismerősöm, akinek mostanában nehéz a melóhelyén, stresszes. Na meg azt mondja, hogy megunt dolgozni (27 éves, kb 1 éve dolgozik). A pénzt is kevesli (otthon él, semmibe nem kell belefizetnie, főznek is rá, de általában így is mínuszban van, elkölti minden fillérjét is).
Mostanában azt hajtja, hogy inkább szülne már, otthon lenne, csak még nem talált ehhez palit.
Ez ilyen általános gondolkodásmód és motiváció a gyerekvállalásra vagy ritkaság?
Fú...mióta gyerekem van azóta a munka után is "munka vár itthon". Értsd úgy, hogy ha hazajövök se pihenhetek, mert van egy majdnem 2 évesem, akivel foglalkozni kell, plusz a háztartás is itt van. És én még ne panaszkodjak, mert a férjem nagyon sok mindenben segít.
De olyan nálam is előfordult már, hogy stresszesebb munkahelyi időszakok után azt mondtam, hogy teherbe ejtetem magam és elmegyek szülni inkább🤣.
Én is ismerek olyat, aki még egy napot sem dolgozott és nem is fog. Pedig az illető egyáltalán nem lusta, ellenkezőleg. Nem is buta, friss diplomás, egyszerűen szereti ezt az életformát. Én ebbe beleőrülnék.
N
13 év munkaviszony után lett gyerekem. És persze, örültem annak, amikor 35 hetesen az utolsó munkanapom is letelt, de nem emiatt lett gyerekem. Ne legyünk álszentek: ki ne örülne annak, hogy nem kell dolgozni menni, de mégis fizetik? (Jelenleg az első hat hónapra járó csed jó pénz, a korábbi bruttó kereset, amiből csak SZJA-t vonnak).
Más kérdés, hogy az a “munka” se semmi. Kemény 7/24-es műszak. De akkor se olyan, mint egy munkahely. Más.
Van/volt ilyen kolléganőm nekem is. Az egyik 22 évesen unta meg a munkát, akkor ment szülni. Azóta visszajött, továbbra is után dolgozni, a 2 gyerek mindig a nagyinál vannak, pedig ő is ugyanott dolgozik, csak ő 3 műszakba műszakvezetőként, enni csak virslit és pipiropit tud csinálni, ezeket eszik, házimunkát is csak akkor csinálja elmondása szerint, ha már muszáj. De persze őt tisztelni kell, mert szült fiatalon 2 gyereket és az már valami.
A másik 31 éves, hetente elmondja, mikor épp dolgoznia kéne mert munka adódott és nem gépezhet csak úgy egész nap, hogy már unja és ő is elmegy szülni. Az ilyen komolyan is gondolja, hogy az könnyebb meló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!