Most őszintén, arc és név nélkül ki az aki CSAK azért szült egymas utan 3-4 gyereket mert nem akar visszamenni dolgozni?
Nem először látom ezt a hozzászólások között, olyan kérdéseknél is, ahol teljesen más a téma. Jelen esetben egy viszonylag nagy korkülönbséges kérdéshez sikerült elsütni. nem tudom, h egy kommentelő, vagy többen is vannak, de miért van az, h folyamatosan ezt szajkozzátok, olyan helyen is, ahol teljesen más volt az eredeti kérdés? Mert nektek ez a véleményetek, ezt láttátok, hallottátok ismerősöktől, barátnőktől?
Most én is felteszem ugyanezt, írjatátok már meg légyszi ténylegesen hányan vagytok akik CSAK ÉS KIZÁROLAG ezért szültek 3-4 gyereket? És és a nagycsaládos kedvezményekért?
egy 3 gyerekes dolgozó, nagycsaládos
Annyit bevallhatok, hogy a 3. azért jött olyan gyorsan, mert amíg a másodikkal gyeden voltam, becsődölt a munkahelyem, de még várható volt, hogy hónapokig felszámolás alatt fog állni. Mindig is hármat akartunk, és így járt még 3.-kal is a gyed. Ha várunk, megszűnt volna a munkahelyem, és kereshettem volna új melót, ami akár több év csúszást is jelenthetett volna a babázásban.
Most már ovis a kicsi is, és épp munkát keresek. :)
Szerintem logika.
Inkább "egy füst alatt"letudni a többbgyereket, mint szülni, dolgozni, szülni, dolgozni.melyik munkahely tolerálná ezt?
Szinte mindenki kis korkülönbséget szeretne, nem 5 évente "potyogtatni" a női szervezet amugy is gyorsan "elévül" es felis kell őket nevelni es lehetőleg nem nyugdíjasan finanszirozni az egyetemet..
"Szia! Én négygyerekes anyuka vagyok, most várom az ötödiket. Utálok dolgozni, de a szociálka jól jön rájuk."
Most ilyen válaszokat vársz? :D Te sem gondolod komolyan. Egy ilyen dolgot ebben a formában jó érzésű ember még magának(!!!) sem vall be, nemhogy másnak, akár arccal, akár arc nélkül...
Arról nem is beszélve, hogy nincs az a pénz, amiért az ember úgy vállal gyereket, hogy egyébként egy kicsit sem vágyik rá. Ezért bukta a kormány családtámogató politikája, ugyanis nem lehet tenyészteni a magyart pusztán pénzszórással, ha nem akar gyereket. Aki azt állítja, hogy a nő egy része CSAK ÉS KIZÁRÓLAG azért vállal gyereket, mert píz és szociálka, az hülye.
Azonban azt ne tagadjuk le, hogy bizony sokak összekötik a kellemest a hasznossal, és bizony valakinek sokkal kényelmesebb otthon ücsörögni pár évet, mint elmenni valahová dolgozni. Legyen szó munkahelyi problémákról, piacképtelenségről és társairól. Nem a kisujjamból szopom ki. A családomban(sic!) is van olyan nő, aki saját bevallása szerint utál dolgozni (eddigi munkaviszonya kimerül egy nyári diákmunkában így több mint harminc évesen), most várja a harmadikat. Közben nagyon aggódik, hogy mi lesz, ha a legnagyobbat be kell majd most iskolázni, miközben nyár végén érkezik a kicsi.
De távoli ismerősi körömben is most csak kapásból 4 nőt tudok, aki negyvenhez közelít, van 3-5 gyerek, munkaviszony pedig alig pár hónap. Hát innen jön a sztereotípia...
Nem gondolod komolyan, hogy ezt barki igy felvallalja? :)
Nekem baratno es ovistars anyukai mondtak hogy ez is egy ok a kis korkulonbsegre, szamolgattak mikor kell megfogannia, hogy ne kelljen elkezdeni interjuzgatni sem..
"Szinte mindenki kis korkülönbséget szeretne, nem 5 évente "potyogtatni""
Nem, nem mindenki. Nagyon nem. A hideg kiráz a kicsi korkülönbség gondolatától is. 3 év alatt nem is vállalnám a másodikat (szerencsére nem fenyeget, mindjárt 2 a pici), az 5 év a legideálisabb számomra.
Dolgozo nőkről írtam.
Nem mindenki merné azt bevállalni hogy visszamenjen pár honap mulva a tesot bejelenteni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!