Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most őszintén, arc és név...

Most őszintén, arc és név nélkül ki az aki CSAK azért szült egymas utan 3-4 gyereket mert nem akar visszamenni dolgozni?

Figyelt kérdés

Nem először látom ezt a hozzászólások között, olyan kérdéseknél is, ahol teljesen más a téma. Jelen esetben egy viszonylag nagy korkülönbséges kérdéshez sikerült elsütni. nem tudom, h egy kommentelő, vagy többen is vannak, de miért van az, h folyamatosan ezt szajkozzátok, olyan helyen is, ahol teljesen más volt az eredeti kérdés? Mert nektek ez a véleményetek, ezt láttátok, hallottátok ismerősöktől, barátnőktől?

Most én is felteszem ugyanezt, írjatátok már meg légyszi ténylegesen hányan vagytok akik CSAK ÉS KIZÁROLAG ezért szültek 3-4 gyereket? És és a nagycsaládos kedvezményekért?

egy 3 gyerekes dolgozó, nagycsaládos

2017. máj. 8. 12:59
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
61%

Aki gyeten van,nem azért van azon,hogy a gyerekei otthon,magán keretek között tanuljanak,hanem hogy ne a rohanás menjen három gyerekkel 8óra munka után...

Mert te nagyon okos,aki két gyerekkel munka mellé ezeket megcsinálja,ugyanúgy rohansz,rohansz és semmit nemnem vagy a gyerekeiddel. Főleg,ha netán több műszakba lennél a férjeddel együtt,akkor h-v ig vagytok,váltott műszakban. Se egymással,se a gyerekkel nem vagy.

Én 7-15:20-ig fogok dolgozni majd. És tudod,nem vágyom rá. Hiába tehetnénk meg,hogy ne menjek,nekem fontos az,hogy felnőttek között is legyek. De mivel 4-6órás munka kb nem létezik,igy csak a rohanás marad. Hatkor indulás,gyerekek oviba,engem ki a munkánál,nagy suliba 7:00-kor,párom be 7:30-ra. 15:20-kor kirobogok,majd összeszedem a 3 gyereket tömegközlekedéssel 16:20-ra,mire férjem végez. Na ha ekkor még bolt is,akkor fél7 előtt nem érünk haza. Mire mindenki levetkőzik,kipakolunk már 7 óra. Na akkor elkezdeni fürdetni hármat,majd magunkat és már 9 óra. A gyerekekkel meg egya percet se voltunk.

Másnap ugyanez,csak bolt helyett rohanás hazamarad,majd főzés.

És deee,három gyerekre naponta kell mosni és ha nagyobbak,főzni is. Látom az anyámon is,akinél három gyerek van,hogy mekkora rohanás az élete,mert dolgozik,és mellé el kell látnia a családot.

Hát nem kívánom senkinek ezt a rohanást.

2017. máj. 9. 17:32
 42/48 anonim ***** válasza:
67%

És jelenleg nekem kettő van,a picivel itthon vagyok, 7 hónapos. Sokkal könnyebb így,mintha reggel kelteni kéne őket és kitenni mindkettőt máshová.

Lehet,hogy a te szemszögedből te több vagy,mert dolgozol,de nem kevesebb az se,aki nem.

Semmi közös hozzá,se ehhez,se ahhoz,hogy miért van oviba a gyereke

Tudod mit? Engem meg az zavar,hogy az én két gyerekem megint azért beteg,mert a dolgozó szülők beb.sszák az oviba a köhögő,taknya nyála egybefolyót is mert nem tud senki otthon lenni vele.

2017. máj. 9. 17:38
 43/48 anonim ***** válasza:
18%

Engem meg az zavar,hogy az én két gyerekem megint azért beteg,mert a dolgozó szülők beb.sszák az oviba a köhögő,taknya nyála egybefolyót is mert nem tud senki otthon lenni vele.

Hát azon nem gondolkoztál hogy mondjuk a tiédnek nem kéne menni, és mondjuk neked kéne vele foglalkoznod ha már megszülted? Jó megoldás, én is szülök négy gyereket, mind megy bölcsibe oviba, én meg otthon jól elleszek, majd nevelik a közintézmények helyettem, de az összes támogatást meg én veszem fel értük. Igazatok van, nagyon jól csináljátok, így kell élni. Én is így fogom.

2017. máj. 9. 17:41
 44/48 anonim ***** válasza:
Utoljára: ügyeleti időről volt szó, nem arról, hogy a kötelező óvoda helyett legyen otthon (minimális szövegértés kellene). Továbbá erősen kétlem, hogy nagycsaládosként panelban lakna az illető. Beteg gyerek meg maradjon otthon, nem értem, hogy jön ez ide egyáltalán.
2017. máj. 9. 17:51
 45/48 anonim ***** válasza:

4 gyerekem van és Gyeten vagyok itthon. 2 kisebb ovis nagy és középső csoportosok, és járnak oviba. Természtesen nem én érek oda értük utoljára és a szünetekben, ügyeleti időben nem mennek. A nagyokat hozom el a suliból ebéd után, ők mindketten alsósok. Együtt ebédelünk, tanulunk délután, majd olyan 3 körül megyünk a kicsikért. Ha van valami különóra, arra viszem mindegyiket.

Akinek 4 gyereke van és viszonylag nagy háza, ott van mint csinálni. Nálam a délelőtt elmegy a takarításra, főzésre, bevásárlásra, és a ruhák körüli teendőkre. Nem mondom magamra is szorítok időt, edzeni járok heti kétszer, és havi szinten 1-1 fodrász, kozmetikus. Ezt mind a délelőtti órákban, így a délután és a hétvége csak a gyerekeké.

Nekünk ez így jó, de nem azért szültem 4-et, h "itthon maradhassak". Mivel szerncsére jó az anyagi helyzetünk, 2 gyerek mellett sem dolgoznék.

2017. máj. 9. 18:51
 46/48 anonim ***** válasza:
sőt kiegészíteném azzal, ha csak az anyagikat és a kényelmet néztem volna, biztos nem vállalunk 4-et, hanem megállunk 2 nél. Ami többlet támogatás az a gyet, és a csp. Mindekettő nevetséges összeg, amiből nem lehet tisztességesen gyereket nevelni, tehát nagy hülyeségnek tartom, h egyesek szerint, valaki ezekre a "támogatásokra" vállal többedik gyereket.
2017. máj. 9. 19:07
 47/48 jafnrétti ***** válasza:

Mi pl. 3 gyereket tervezünk (én négyet is bevállalnék), de nem azért, hogy ne dolgozzak. Most egy éves a kicsi, ősszel, másfél évesen megy bölcsibe, én meg vissza dolgozni, bár eredetileg "egy füst alatt" akartuk a két kisebbet, de aztán úgy alakult, hogy kicsit tolódik a dolog, és egy évet még biztos visszamegyek a munkahelyemre.

De ha meglesz a harmadik, akkor is nyilván a két nagyobb fog járni oda, ahova eddig is járt. Jó, a nagynál nem kérdéses, ő iskolás. De a kicsit sem fogom kivenni azért az oviból, hogy utána otthon malmozzon egy újszülött mellett. Ennek mi értelme lenne? Korának megfelelő közösségben sokkal jobb neki legalább fél napot, mint ahhoz alkalmazkodni, hogy egy pici csecsemő vagy alszik, vagy szopizik. Persze ha máshogy jött volna ki a lépés, és nem megyek most vissza dolgozni, akkor megoldottuk volna, hogy két gyerek van egyszerre itthon, de három évesen akkor is elkezdte volna az ovit, pont a fent említett okok miatt. A másik, hogy a legkisebbel is akarok majd járni babás foglalkozásokra, ringatóra, dúdoldába, babamasszázsra, baba-mama klubba, stb, ami azért egy 3-4 évesnek már nem akkora poén, minek unatkozzon ott, amikor a kortársaival is lehet, és csinálhat korának, fejlettségének megfelelő dolgokat?

Egyébként ha már hárman lesznek, valószínű, hogy egy darabig gyet-en is otthon leszek úgy, hogy már a harmadik is ovis, mert miért is ne? Egyszerűbb lesz úgy az élet, ha három gyerek dolgát, meg az otthoni mindenfélét egy ideig még így tudom intézni, főleg, ha a kicsik esetleg gyakran lesznek betegek. De szerintem ez max egy év lesz, amíg gyet-en leszek otthon, utána úgyis dolgozni fogok, nem lennék egész életemben háztartásbeli. De nekem azzal sincs bajom, aki igen, ő dolga. Engem nem elégítene ki, de tény, hogy amíg nem teljesen önállóak a gyerekek, addig lényegesen könnyebb, ha az egyik szülő nem dolgozik.

2017. máj. 9. 19:14
 48/48 anonim ***** válasza:
100%

És aki 1-2-t vállal,az is azért szüli ugye,hogy az ovi nevelje? Nem hiszem,hogy az a 25ezer ft csábító lenne három gyerekkel... Egyszerűen a kényelem az oka,mindenkinek egyszerűbb,ha nem a rohanás megy a munka mellé.

De nem baj,hidd csak hogy többet érsz,mint aki otthon van. Aztén majd ha a férjed lelép,mert egy sárkány vagy a sok stressztől,akkor gondolj rá,mennyivel kevesebb az ideg azoknál,akik otthon vannak és nyugalomba várják haza már aa családot.

Azt nem tudom ügyeletbe kik viszik a gyereket,férjem kolléganöjének ott volt a lánya nyáron,mert hová tette volna?

2017. máj. 10. 08:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!