Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1-2 gyerekes családok, mennyib...

1-2 gyerekes családok, mennyiből éltek? Hogy osztjátok be?

Figyelt kérdés
Mi 890 ezret keresünk ketten, néha van bónusz/jutalom is, de az csak évi 2-3 alkalommal. Nem iszunk, nem cigizünk, nem kávézunk. De valahogy komolyan mondom mégis annyi pénz elmegy, 1 ovis gyerekkel. 200 ezer amit el tudok ebből rakni, max 300 ezer jobb hónapban. Van aki kevesebbet is keres nálunk tudom (bár nem az én környezetemben, mert nálunk mindenki jobban keres a családi-baráti körben) de hogy aki kevesebbet keres hogy él meg nem is tudom.
márc. 13. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
51%
Pont ezt nem értem én sem,57-es,hogy mit akar még?54-es.Nagyon nem ennyi az átlag ember keresete.Ez esetleg Budapesten lehet igaz.Te pont a statisztikai hivatal által közölt dolgokat veszed alapnak.Felénk örülnek az emberek,ha 250000 körül keresnek.Legtöbben ennyit se.Kérdező.Örülj,hogy te megteheted.Más ha rusnya a körme, akkor se tud elmenni körmöshöz,és nemhogy közép,de alsó kategóriás kutyatápot se engedhet meg magának.Ez van.Ez a kérdésedre a válasz.Úgy élnek meg,hogy ezt SEM engedhetik meg maguknak.Ne nyivákolj.Más abból él,amit te csak félreteszel.Mi is tudunk jó életszínvonalon élni 4 gyerekkel annyiból mint ti.Nem tartunk pl állatot,mert amit arra költenénk inkább a gyerekekre költjük.Befestem a hajamat magamnak,a férjem meg levágja.Rengeteget spórolok rajta.Soha nem rendelünk kaját,főzök előre.Ahová lehet tömegközlekedünk,pedig van autónk,de nem fizetünk a benzinért,parkolásért.Felesleges ruhadarabokat,stb nem veszünk.Időben foglalunk nyaralást,és nem feltétlenül teljes ellátással,és nem évente többször.Így JÓL élünk,nem szemetet eszünk,pihenünk is,de van megtakarításunk is úgy,hogy egy ft-ot nem kaptunk életkezdésre,és pár év múlva kifizetjük a házat is.És becsülettel fel lesz nevelve a 4 gyerek is.
márc. 14. 11:54
 62/75 anonim ***** válasza:
40%
48as, azert egy nemetjuhasznak a 600 ezres diszplazia mutetjet nem fizetnem ki en sem, mert akkora osszeg, hogy erre azt mondom,h lelektani hataron felul van,meg ha ki is tudom fizetni, akkor is. Baratnom kijaros macskajat elutotte az auto,250 ezerert volt comb es csipocsont mutetje. Most el,de nyomi a macsek,huzza magat es iden ezert nem mennek nyaralni. Nekem ez no go. Van amikor el kell altatni, mert nrm vallalja a gazda a mutetet es kesz.
márc. 14. 12:08
 63/75 A kérdező kommentje:

60

Kelet-magyarországi vagyok, nekem az ott élő tesóim, rokonaim jobban keresnek mint itt mi, mert ott egy kicsit is komolyabb állásra nem találnak embert minden sarkon, itt meg sajnos Gyömrő és környékén meg a 18 kerületben jelentkezik 300 diplomás, nyelvet beszélő ember egy állásra pl

Pont ez is a kiakadásom oka mostanában, mert a tesóm is most váltott munkahelyet, ott, semmivel nem képzettebb mint én, és 200e bruttóval többet kap most ott mint mi itt Pest mellett :D Nem rá vagyok irigy,csak a helyzet..

márc. 14. 12:18
 64/75 anonim ***** válasza:
75%

Baratnom kijaros macskajat elutotte az auto,250 ezerert volt comb es csipocsont mutetje. Most el,de nyomi a macsek,huzza magat es iden ezert nem mennek nyaralni. Nekem ez no go. Van amikor el kell altatni, mert nrm vallalja a gazda a mutetet es kesz.

A macskám szemét többször műteni kellett, több százezerbe van. Eszembe sem jutott elaltatni egyszer sem, amíg azt látom hogy élni akar és küzd. Képzeld, inkább megműtetem sokadjára is, és nem megyek helyette nyaralni! Gáz,mi? 🤷🏼‍♀️

márc. 14. 12:18
 65/75 anonim ***** válasza:
23%
Igen,elég gáz nyomorult életet biztosítani egy állatnak.Embernek is amúgy,ezért lenne jó az eutanázia.Többszázezret nem veszek ki én sem a családi kasszából,ergo a gyerekek szájából,vagy a jövőjük biztosítasából egy állat műtétjére.Szenvedni nem hagyom,de többszázezret nem költök ilyenre.Ez bizony luxus.
márc. 14. 12:21
 66/75 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg engedd meg, hogy döntsek a macskám műtétje és egy nyaralás között.
márc. 14. 12:22
 67/75 anonim ***** válasza:
0%
Dönts.Te is engedd meg,hogy mi döntsünk.Nem egy nyaralásról beszéltünk(bár én annak terhére se mentenék meg egy olyan állatot,aki nyomorék marad),hanem arról,hogy inkább eszik ,vagy a gyerekét küldi korrepetálásra az átlag magyar abból a pénzből.Nem vagytok átlag.Luxusban éltek.Nyissátok ki a szemeteket.Az átlag magyar 10 éve nem jut el a balatonra nyaralni.
márc. 14. 12:32
 68/75 anonim ***** válasza:
41%
67 érdekes, hogy az átlag magyar kb semmit nem engedhet meg magának, mégis a legszegényebbek vállalnak 3-4 gyereket. Most kérdezem én, ha nem tudnak egy nyaralást sem megengedni maguknak akkor ha a gyerek beteg lesz, kell egy drágább gyógyszer vagy kezelés, miből fogják fizetni? Persze, nyilván itthon nagy módi, hogy majd összekolduljuk
márc. 14. 12:40
 69/75 anonim ***** válasza:
27%

átlag magyar kb semmit nem engedhet meg magának, mégis a legszegényebbek vállalnak 3-4 gyereket

Ez így van! Vagy aláírnak 3 gyerekre a csok miatt, de már 1-2vel sem igazán bírnak!

márc. 14. 12:42
 70/75 anonim ***** válasza:
49%
54! Honnan veszed, ki a legjobb? Aki a legtöbbet kér? Átlag áron dolgozom és átlag fölötti minőséget nyújtok. Sokan még ezt is fogukat húzva fizetik ki, pedig elégedettek. Ott vannak az eredmények, rengeteg embernek ajánlanak. Hirdetnem se kell. Állandóan tele a naptáram, sokszor várólistával. Kérlek, segíts, mit kell ahhoz tennem, hogy 2x annyit fizessenek? Senkit nem ismerek, akinek közismereti tantárggyal ilyen árakon tud dolgozni.
márc. 14. 12:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!