Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1-2 gyerekes családok, mennyib...

1-2 gyerekes családok, mennyiből éltek? Hogy osztjátok be?

Figyelt kérdés
Mi 890 ezret keresünk ketten, néha van bónusz/jutalom is, de az csak évi 2-3 alkalommal. Nem iszunk, nem cigizünk, nem kávézunk. De valahogy komolyan mondom mégis annyi pénz elmegy, 1 ovis gyerekkel. 200 ezer amit el tudok ebből rakni, max 300 ezer jobb hónapban. Van aki kevesebbet is keres nálunk tudom (bár nem az én környezetemben, mert nálunk mindenki jobban keres a családi-baráti körben) de hogy aki kevesebbet keres hogy él meg nem is tudom.
márc. 13. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
61%
Sőt,már egy családi cukrászda,vagy fagyizás is luxus.Az ételrendelés már évek óta az a legtöbb embernek.Nem tudom ezen ki lepődik meg.Az maximum,aki bekötött szemmel jár.Abszolút nem az az átlag,amit itt írtok,hogy fiatalok kicsapják a 30-70milliót a farzsebből.Pont,hogy nem is tudnak még hitelből sem lakást,házat venni.Még ha a csokot a babavárót meg miegyebet felveszik se.Éppen az ellenkezője az átlag,és van pár milliomos.Nem átlagos egyaltan a magánsuli se,meg a 300ezres megtakarítás se.Ne sápítozzatok,hogy más akkor hogy él meg.Úgy,hogy muszáj neki a töredékéből annak,amivel ti dobálóztok.Beoszt minden forintot,és nem is álmodok fodrászról,manikűrösről.Nem vagyok írigy,mielőtt ez következne,mert mi jól élünk.Szerencsére nem kell ennyire szorítani azt a nadrágszíjat,de azért okosan osztom be én is a pénzt,hogy minden gyereknek jusson minden ami kell,meg tudjunk pihenni is.Nem rendelünk pl soha ételt,és még a pékárút is megsütöm harmad árban,mintha megvennénk.Pedig mi sem keresünk rosszul.De nem írom ki,hogy jajj,hát csak 2-300-at tudok félrerakni.Az emberek többsége nemhogy félrerakni nem tud,de el van adósodva mindenféle hitellel.
márc. 14. 11:10
 52/75 anonim ***** válasza:
72%
Dehogynem fogják.Ha nem tennék,akkor belehal a a betegségbe kínok között.Inkább elaltatják az állatorvos.Amúgy hogy lenne már bűncselekmény?A gyepin is elaltatják a sok kutyát 3 hónap után,úgy,hogy egészségesek,csak nincs helyük.Ébresztő!
márc. 14. 11:11
 53/75 A kérdező kommentje:

Ismerem ezeket az oldalakat, de nem rendelek semmit, itthon sem veszek nagyon semmi olyat, amit onnan lehetne :) Nem szoktam vásárolni igazából ilyesmiket, minimalista házunk van, nincsenek kacatok.

márc. 14. 11:30
 54/75 anonim ***** válasza:
58%

Kicsit olvass utána az állattvédelmi törvényeknek.

De ez most tök mindegy. Igem vannak nagyon szegény emberek, de az átlag ember nem az. Úgy csinálsz, mintha az emberek 90%a nyomorogna. Ma az átlag fizetés 300-400ezer között van. Az átlag emberek ebből élnek, logikusan ahol 2 kereső van ennek a duplájából. Nem sok, de azért nem is az amit te írsz.

A magántanáraink óradíja 10ezer forint, sőt van amelyik 12500. De ha már csinálja akkor ha tehetem a legjobbhoz járjon. Ez az élete ezzel is akar majd foglalkozni. Igen nehéz kifizetnem. De a gyerekemért amíg bárhogy ki tufom fizetni megteszem. Van aki nem tudja, de itt nem erről volt szó.

márc. 14. 11:32
 55/75 A kérdező kommentje:

Pontosan :D

Erre gondoltam én is.

Nekem is vesz ismerősöm ilyeneket, hogy szívószál meg ilyen olyan rendszeező, meg ilyen olyan díszek, meg matricák meg stb amit kb berak a szekrénybe és ott bomlik le, folyamatosan rendel. Én Temuról se meg itthon se veszek mindenféle vackot, ez olcsóbb a Temunál is, egészen 0 ft :D

márc. 14. 11:33
 56/75 A kérdező kommentje:

#45 Ja kár volt a kérdésem, itt amúgy minden dicsekvés.

Ha valaki elmegy nyaralni, megvesz egy középkategóriás kutyatápot vagy eljár körmöshöz mert a saját körme egy rakás fos és nem lehet beülni csúnya letört kopott körmökkel az ügyfelek elé az már sznob és dicsekszik, most ennél a saját kérdésemnél is rájöttem :(

márc. 14. 11:37
 57/75 anonim ***** válasza:
70%

De én még mindig nem értem, miért panaszkodsz, kérdező. A 20-as kommentelő vagyok, aki a tiétekből kevesebb pénzből nevel két gyereket, mégse látom, hogy sokkal, magasabb életszínvonalon élnének, mint mi, eltekintve a nyaralásoktól.

Szóval mindenetek megvan, ház, évi több nyaralás, a házatokkal is haladtok, telik váratlan kiadás fedezésére, hobbira, szórakozásra, mit szeretnétek mrg, miért nem elég ez?

Nem vagytok milliárdosak, oké, nem lesz kész minden egyszerre, de mi az, ami nem el3g?

márc. 14. 11:38
 58/75 A kérdező kommentje:

Leírtam miért panaszkodok, ha ez panaszkodás. Én nem érzem annak, egy megvitatandó kérdés volt, kíváncsi voltam ki hogy osztja be a havi bevételét, legyen az több vagy kevesebb mint a miénk.

Akkor én egy más Magyarországon élek mint itt sokan.

Nálunk minden rokonunk, barátunk jobban keres, mi állunk a legrosszabbul anyagilag, és már bele vagyok fáradva ebbe az állandó számolgatásba.

Pedig nem Budán vagy a budai régióban élünk, hanem a pestiben. De minden kollegám is jóval gazdagabb nálam, már nekem ciki mikor a 70 milliós házba megveszik azonnal a 600-700 ezres teraszbútort is, ami nekünk 5-6 év itt élés után sincs még, és megkérdezik hogy nekünk milyen van és mondom hogy még semmilyen, majd jövőre talán veszek úgy néznek rám mint az ufora kb :D Ugyanez sokszor a családi összejöveteleken is..vagy meghívnak a gyereknek ovis barátjai is és mindenkinek új építésű vagy fullosra felújított ház, nyilván nekünk is vissza illik hívni néha embereket, de nekünk 10 év múlva se lesz olyan házunk, mint sokaknak.

márc. 14. 11:48
 59/75 anonim ***** válasza:
26%

58, te valamilyen másik rendezvényen vagy. Nem panaszkodik, csak picit értetlenkedik.

Ahogy az sem dicsekszik, aki leírja, hogy 300-at költ a gyerekre. Csak válaszol a kérdése.

A frusztrációdat nem kell kivetíteni.

márc. 14. 11:50
 60/75 anonim ***** válasza:
73%

"Pedig nem Budán vagy a budai régióban élünk, hanem a pestiben"

Mi meg Kelet-Magyarországon, ahol 200 az átlagifzetés, nem 300-400 ezer.

márc. 14. 11:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!