2 gyerekes anyukák, ti összesen hány évet voltatok otthon a gyerekeitekkel, a születésük között visszamentetek dolgozni?
👆Tudom, ez most nem a fenti kérdéshez kapcsolódik!
De én azt tapasztalom, egyre több anyuka mondja, hogy alig várja, hogy visszamehessen dolgozni, mert egy kisbaba, kisgyerek nem elégíti ki a felnőtt nő szellemi igényeit.
Az interneten sokat olvastam a munkalehetőségekről, hogy melyik anyuka hova tudNA visszamenni dolgozni, és a múltkor egy 1 gyerekes anya tanácsokat kért Fb-on, hogy milyen munkahelyek vannak (talán akkor 1,5 éves volt a gyereke, és bölcsibe akarta adni).
Aztán kapta a negatív hozzászólásokat, hogy a mai világban milyen "mintaanyák" vannak, hogy megszülik a gyereket, és rögtön unják magukat az otthonlét alatt, akkor nem kell gyereket vállalni, meg bezzeg régen az asszonyok 10 even keresztül nem mentek dolgozni.
Na de most nem ez a téma, csak kíváncsi vagyok mind a két dologról, mi a véleményetek.
6 évet voltam otthon, nem mentem vissza két gyerek között.
Csoportvezetői pozícióból jöttem el, ugyanoda mentem vissza, csak nem vezetőnek. 1,5 év után dolgoztam "vissza" magam és léptettek újra elő (másik csoport élére). Nem unatkoztam otthon, élveztem a gyerekekkel töltött időt, hiányzik most is. Home office opció nem ugyanaz. Nem alacsony végzettségű vagyok.
Engem vagy nagyon szeretni fognak ,vagy nagyon utálni 😄
2 gyerek között nem mentem vissza dolgozni. Kislányom 1 hónap híján 2 éves volt mikor kiderült ,hogy jön a baba.( Tervezett volt természetesen)
Aztán amikor a kisfiam 3 évesen ment volna oviba jött a covidos időszak. Nem sokat volt bent, épp, hogy beszoktattuk, már jöhetett is haza..
Egyébként nem is terveztük sosem bölcsibe adni őket. Tehát 3 év min otthon velünk/ együtt.
Aztán mikor a kisfiam töltötte a 4et nyáron, már szeptemberben mehetett nyugodtan oviba mindenféle lezárás és korlátozás nélkül. Ekkor iratkoztam be egy iskolába, tanfolyamra ami nem indult persze. Gondoltam majd abban szeretnék elhelyezkedni a továbbiakban.
Aztán úgy alakult,hogy felvetődött bennünk a harmadik baba gondolata, mi lenne ha.. 😊
Nem egyből rögtön jött a baba.
De most decemberben megfogant és néhány hét múlva megszületik a harmadik csodánk.😊
Tehát én már 2014 nyár óta vagyok itthon a gyerekeimmel. És biztosan még jó ideig nem megyek dolgozni.
Nagyon szeretek itthon lenni velük. Rengeteg időt töltünk együtt. Mindenre van időm! 😊
Majd amikor a legkisebb is betölti a 3-at... Amennyiben ugyanígy megtehetjük ő sem megy bölcsibe!
Nem ,nem unatkozok! Hiszen azért mert valaki otthon van, nem kell ,hogy az élete csak erről szóljon, nem igaz? Társasági életet ugyanúgy lehet élni, jönni- menni ugyanúgy lehet ,talán az ember kicsit szabadabb is ,hiszen nincsen kötött munkaideje. És a társaság nem csak munkahelyi.
Kicsit hosszú lett.
Visszamentem dolgozni a két gyerek között. 13 hónapos volt a nagy, amikor ismét munkába álltam, kereken 1 évet dolgoztam, mielőtt eljöttem szülési szabira a kicsivel. Ő most 9 hónapos, még itthon vagyok vele, szerettem volna, ha ő is 1 éves kora környékén bölcsibe megy, de egyelőre még csak várólistára került fel, így most keresek olyan lehetőségeket, amiket itthonról tudnék csinálni a gyerek mellől. Szóval _technikailag_ nem megyek vissza mellőle az eredeti munkahelyemre (még?), munkába állni azért szeretnék attól még.
Mondjuk tény, hogy nem unalmas az élet két gyerekkel itthon, de attól még monoton és mentálisan iszonyatosan lemerít. Részben ezért is jó a munka, legalább részmunkaidőben, hogy kizökkentsen ebből a monotóniából és némileg felfrissülten tudjak a gyerekekkel foglalkozni.
Ehhez hasonló választ vártam, és gratulálok a babához! ☺️
Én a kisfiam 7 hónapos korában mentem vissza dolgozni. Igaz 1 éves koráig volt intenzív a dolog, mert utána jó fél évig covid miatt home officeban voltam.
4,5 éves most, novemberben születik a kistesó.
Tehát összesen 4 évet dolgoztam kettejük között, mert szeptembertől már nem fogok.
Második baba után 1 éves korában szereznék visszaállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!