Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1-2 gyerekes családok, mennyib...

1-2 gyerekes családok, mennyiből éltek? Hogy osztjátok be?

Figyelt kérdés
Mi 890 ezret keresünk ketten, néha van bónusz/jutalom is, de az csak évi 2-3 alkalommal. Nem iszunk, nem cigizünk, nem kávézunk. De valahogy komolyan mondom mégis annyi pénz elmegy, 1 ovis gyerekkel. 200 ezer amit el tudok ebből rakni, max 300 ezer jobb hónapban. Van aki kevesebbet is keres nálunk tudom (bár nem az én környezetemben, mert nálunk mindenki jobban keres a családi-baráti körben) de hogy aki kevesebbet keres hogy él meg nem is tudom.
márc. 13. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
72%
8as rajtunk is pl mindenki azt látja milyen jól megy, új kocsi, ruhák, utazás stb, de mellette májustól októberig dolgozunk minden nap, hétvégén is, saját vállalkozás, akkor van a szezon. Igaz ilyenkor havi 1millió felett is van a bevétel, de azt senki nem nézi mennyit dolgozunk meg érte. Ruhákat általában akkor vásárolunk mikor vannak nagy akciók, pl Ausztriában most is lesznek outlet üzletekben 70%os akciók, ilyenkor veszünk magunknak új rukat és a gyerkőcnek is, ráadásul ilyenkor nagy márkákból lehet nagyon olcsón válogatni
márc. 13. 12:56
 12/75 A kérdező kommentje:
Az jó, bár nálunk nem lenne megvalósítható, mert 0 a segítség, nem tudunk hétvégén mindketten dolgozni, valaki kell legyen a gyerekkel. Egyikőnk tudna, de nem igazán találunk olyat, ami csak hétvégi munka. De nézelődünk.
márc. 13. 13:02
 13/75 anonim ***** válasza:
62%
Nálunk van segítség szerencsére, viszont ez általában csak heti 1 max 2 nap, többiben itthon dolgozunk
márc. 13. 13:13
 14/75 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem aki havi 300ezreket félre tud rakni, annak ne sírjon a szája. Bőven átlag feletti életszínvonalon élsz. Akik pedig átlagosan, miért ne élnének meg? Ne értsd félre, nem irigység, csak kérdésedre a válasz. A kevesebbet keresők úgy élnek meg, hogy nem raknak félre százezreket és nem járnak évi 8x nyaralni. Amire az ovis gyerekük úgyse emlékezne egy év múlva se. De van mit enniük, van hol lakniuk, van pénzük gyógyszerre, ha betegek. Ez jelenti a megélhetést, nem az, amiről te írsz.

"az se volt tragikus, de nem mondtak nagyon semmi értelmeset sem, inkább elvittem magánba)"

Mégis mi a szart kéne mondania egy fülgyulladásra, azon kívül, hogy ír gyógyszert, amitől meggyógyul? Gondolom, ha van kérdésed, feltehetted, nem csukta be a fülét.

márc. 13. 14:09
 15/75 A kérdező kommentje:

Visszatérő nála folyamatosan, hetek óta nem hall kb jelenleg sem, 50 decibel hallásvesztesége van, most a magán mondta hogy lehet szükség lenne orrmandula kivételére és tubus beültetésre. Ezt 5 alkalom alatt sosem mondták az SZTK-ban. Azt is mondták étkezzen ilyenkor tejmentesen. SZTK-ban ezt se mondták eddig. Stb

Szóval de, más azért.

Fülét nem csukta be de ledarálta az asszisztensnek amit kellett aztán nem igazán érdekelte amit mondok egyiket se, pedig több is vizsgálta, felvetettem már egyszer én is a mandulaműtétet, annyit mondott rá: NEM KELL. Ilyen hangsúlybam kb :D

márc. 13. 14:21
 16/75 anonim ***** válasza:
100%

Ja, bocs, ezt nem írtad. Azt hittem egy klasszikus fülgyulladás, meg, hogy az sztk se volt tragikus. Így más a helyzet, mert az tragikus, ha hosszútávú probléma nem oldódik meg.

márc. 13. 14:25
 17/75 anonim ***** válasza:
77%
14 amúgy mi is minden miatt magánba járunk, leginkább azért, mert ha valami van nem akarok 2 hónapot várni mire kapok időpontot
márc. 13. 14:26
 18/75 A kérdező kommentje:

Annyira nem volt tragikus olyan értelemben, hogy gyógyszert mindig írtak, megnézték rendesen, fogadták időpont nélkül is akut esetben, mérték a fülét azzal a tympanometerrel, de ott különösebben nincs lehetőség kérdezni, beszélgetni, mert várnak kint 30-an, már zavar is ki amint papírt kinyomtatják. Meg se hallgatják azt se hogy már 5. alkalommal jövünk.

Kontrollra se hívtak soha vissza ott, holott honnan tudja akkor javul e a kezeléssel :/

Mostmár erre az utolsóm is odaadom ha kell, mert a hallás fontos dolog, talán most alakul már a héten, mintha jobban hallana mióta ide járunk és tartjuk a tejmentes étkezést meg szed Cetirizint is a gyógyszer mellé.

Voltunk egyszer kórházban is 1 hetet, abszolút rendben volt minden, szóval én nem vagyok az állami EÜ rendszer ellensége, csak van mikor kevés.

márc. 13. 14:34
 19/75 anonim ***** válasza:
85%

#17! Félreérted, én nem azt mondtam, hogy nem lehet magánba járni. Én is igénybe veszem, amikor szükséges. De úgy értettem, hogy államiban is ellátták, meg, hogy nem alap a magán a "megélhetéshez". Elvégre fizetünk tb-t vagy mi. Csúnya lenne, ha csak az vállalhatna gyereket, aki minden köhintéssel magánba viszi. Én pl.laborra jártam sokat magánba, mert nincs olyan gyakran beutaló, mint amilyen gyakran engem érdekelt, hogy adott érték javult-e. Nincs is semmi gond azzal, hogy ezt a kis "hóbortomat" nem fedezi a TB. De ettől függetlenül náluk az állami labor milliószor jobb, mint bármelyik, ahol eddig fizetősben voltam. Szóval igen, jó ha az ember megengedheti magának a magánt, ha szükséges, de azt tartanám normálisnak, ha az állami is működne és alapból ott látnának el. Most azt látom, hogy ez egyre kevésbé van így és az emberek, bele is törődnek, mintha azt lenne a normális, hogy duplán fizetünk az eü.szolgáltatásért. Nem kéne hagyni, mert a szegényebb rétegnek is joga van ellátáshoz.

márc. 13. 14:39
 20/75 anonim ***** válasza:
83%

Én se értem, miért sírsz, miközben évente többször mentek nyaralni, újítjátok a házat, telik minden hónapban hobbira, ruhára, ilyesmikre.

Mi 4-en vagyunk, 2 felnött+2 három év alatti, a férjem fizuja 330-400 ezer között van, legyen mondjuk átlag 360 ezer, az én gyedem+2 csp+gyes 205 ezer, ez 565 ezer. És nyilván lehetne több, mindig lehetne mire költeni, de elvagyunk, nem nélkülözünk, sokat haladunk előre.

A havi kiadásaink így néznek ki:

Fix megtakarítás: 150 ezer ft nagyobb dolgokra

Gyerekek megtakarítása: 20 ezer (plusz évi 1 összegben az adókedvezmény megy hozzá).

Megtakarítás háztartási eszközre+autó szervízre: 30 ezer.

Ez 200 ezer, amit minden hónap elején félrerakunk. A maradék 365 ezerből élünk, azt vesszük meg ami belefér.

Lakáshitel nincs.

A rezsi+telefon+net havi 45 ezer összesen (újépítésű a ház minimális rezsivel)

A kaja havi átlag 110-120 ezer (a kicsi még nem sokat eszik, csak a hozzátáplálásnál járunk). De van konyhakertünk, nyilvdn nem szolgál ki egész évben, de tavasztól ősz végéig rengeteg dolgot megtermelünk, nem csak 2 tő paradicsomot.

A tankolás havi 35 ezer.

A Dm-ben elmegy egy 10-es, pelenka, popsitörlö, mikor mi (mosható pelust is használunk, így az nem sok fogy).

Ez havi 210 ezer fixen a 365-böl, szóval a maradék 155 ezret költjük. Van, hogy elmegy valami muszájra, pl. lakás meg autóbiztosítás, autószervíz, ami nem jön ki a rá szánt megtakarításból vagy ilyesmi, amúgy változó, mire költjük. Most 80 ezer ment el ebben a hónapban téglakőre a virágágyásokhoz és valamennyi virágra. De nem fogyott még el a keret. A következö hónapban szőnyeget akarunk venni, meg ruhát, cipöt, fodrászhoz is megyek, kirádulni valami állatkertbe.

Szóval nem panaszkodom, nyilván elöny, hogy nincs hitelünk, se magas rezsink. Ami nem fér most bele a ház befejezése miatt, az a nyaralás meg kirándulgatás, de az most nem zavar, mert 2 ilyen pici gyerekkel talán el sem insulnék :D

márc. 13. 17:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!