1-2 gyerekes családok, mennyiből éltek? Hogy osztjátok be?
Figyelt kérdés
Mi 890 ezret keresünk ketten, néha van bónusz/jutalom is, de az csak évi 2-3 alkalommal. Nem iszunk, nem cigizünk, nem kávézunk. De valahogy komolyan mondom mégis annyi pénz elmegy, 1 ovis gyerekkel. 200 ezer amit el tudok ebből rakni, max 300 ezer jobb hónapban. Van aki kevesebbet is keres nálunk tudom (bár nem az én környezetemben, mert nálunk mindenki jobban keres a családi-baráti körben) de hogy aki kevesebbet keres hogy él meg nem is tudom.márc. 13. 12:17
41/75 anonim válasza:
"A temu es shein harmad aron van mint a hazai webshopok. Pont arrol hires,h olcso"
Ja, és pont ezért vesz mindenki egy csomó felesleges vackot onnan, mert "olcsó" és így nulla forint helyett 20 ezret költ arra, amit lehet, eszébe sem jutna megvenni 3-szoros áron.
42/75 anonim válasza:
33as. Nem minden hónapban, hanem 3 havonta, mikor a plussz pénz jön. Most pl. a kutyákat kellett operáltatni és az egyik ideiglenesen máshol elhelyezni. Decemberbe többszázezer ment el fogorvosra, mert széttört az egyik fogam. A havi fizu meg elfogy. Nyilván nem kenyéren és vizen élünk ebből, de nem is luxusban. De csak a gyerekre elmegy fixen 300ezer havonta és ebben a ruházat, nincs benne, csak amit fixen ki fizetek hónap elején. Suli, iskolai étkezés magántanárok stb. Ruháira is elmegy átlag 30-40 ezer minimum (nyilván van amikor semmit, de most hogy jön a tavasz meg baromi sok, új cipők, új kabát, nadrágok, pólók).
43/75 anonim válasza:
42 oké, de azt írtad 1,2 millió havonta a bevételetek.
44/75 anonim válasza:
42-es 300ezer egy gyerekre?Az nem semmi.Azért szórjátok ami van,azt lásd be.Én vagyok aki kb annyiból mint ti 4 gyereket nevelnek.Van hitelünk is.Hidd el jól élünk.De még a kamaszra sem megy el havi 300.Ne dicsekdj tovább.Értjük,hogy jól megy!Másnak ez nagyon rosszul tud ám esni.Azt gondolja,hogy ennyit kellene költenie neki is.Pedig dehogy kell.Amiket itt soroltál eddig,az mind luxus kategória.Többszáz ezer fogra,kutya műtét,stb.Van aki azért van fog nélkül,mert egyszerűen nincs rá.Kutyát se tud mindenki tartani,pláne nem többszáz ezerért műttetni.Inkább elaltalják.Ez a valóság.Hagyd abba kérlek a dicsekvést,és örülj,hogy te megteheted.
45/75 anonim válasza:
Az dicsekvés, hogy megcsináltatom a fogam. Ne viccelj.
A gyereknek a minőségi oktatás nem luxus. Nem milliós magániskolába jár, hanem egy alapítványi de nagyon jó suliba. Állami iskola számunkra kizárt. Nem azt mondom van ahol ki lehet fogni egy tűrhetőt, de a környékünkön kritikán aluli mindegyik. Nem engedném oda a gyerekem.
46/75 anonim válasza:
#42! Szólj kérlek, ha magántanárra van szükséged. Én az vagyok, de összesen nem keresek ennyit, pedig sok családhoz járok. 😁
47/75 anonim válasza:
Igen,az emberek nagy százalékának luxus a magán,vagy alapítvanyi iskola.A fog is az egyébként,bár azt mindenki megcsináltatja,akinek telik rá.De sokaknak nem telik.Kutya műtét,stb színtiszta luxus ma Magyarországon.Nem tudom szétnézel-e a gazdag negyedben kívül is.Nettó 150ezrekért dolgoznak emberek 3 meg 4 műszakban.Erre leírod,hogy te elköltesz 300-at egy gyerekre havonta.Ez mi,ha nem dicsekvés?Nagyon örülünk,hogy te megteheted!Tényleg!Csak ne akarj azt bizonygatni,hogy ez a normális,és ez az alap.Állami iskola számotokra kizárt?Miért is?Ott nem lehet megtanulni írni,olvasni,számolni?Milliók gyerekeinek sikerül.Nem létezik,hogy a környéken egy sincs,ahol a te csemetéd is tudna tanulni Nem baj,hogy máshogy döntöttetek,csak ne hirdesd már ennyire,hogy ti feljebbvalók vagytok.A gyerekeknek is marha sz@r lesz,ha kikerül egyszer a való világba.Attól,hogy jól keresték,nem vagytok különbek.
48/75 anonim válasza:
Már nem azért, de ha valaki nem tudja kifizetni a kutyája műtétjét, hogy ha esetleg van vele valami, akkor ne tartson kutyát, nem kötelező
49/75 anonim válasza:
Pont ezt írtam,hogy nem is tartanak.Vagy ha tartanak, akkor inkább elaltatják ha beteg,de nem tudják megműttetni többszáz ezerért.Igen,ma Magyarországon,az allattartás is luxus.
50/75 anonim válasza:
49 el nem fogják altattatni, mivel nem halálos beteg állatot elaltattatni bűncselekménynek minősül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!