Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1-2 gyerekes családok, mennyib...

1-2 gyerekes családok, mennyiből éltek? Hogy osztjátok be?

Figyelt kérdés
Mi 890 ezret keresünk ketten, néha van bónusz/jutalom is, de az csak évi 2-3 alkalommal. Nem iszunk, nem cigizünk, nem kávézunk. De valahogy komolyan mondom mégis annyi pénz elmegy, 1 ovis gyerekkel. 200 ezer amit el tudok ebből rakni, max 300 ezer jobb hónapban. Van aki kevesebbet is keres nálunk tudom (bár nem az én környezetemben, mert nálunk mindenki jobban keres a családi-baráti körben) de hogy aki kevesebbet keres hogy él meg nem is tudom.
márc. 13. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
77%
Most te tulajdonképp dicsekedni jöttél?
márc. 13. 17:21
 22/75 anonim ***** válasza:
90%
Aki kevesebbet keres,az nyilván nem tesz félre 2-300ezret,meg nem jár körmöshöz,pilláshoz,fodrászhoz.Így tud kijönni.Mi picivel keresünk nálatok többet(millió körül van a bevételünk,mindketten 400 felett hozunk haza,+családi),4 gyereket nevelünk,ennyit én pl nem tudok félretenni havonta.Nekünk is van lakás,és autó hitelünk,az autó az jövőre lejár,de a lakás,az még 8-10 év.Rezsi nekünk is adott,viszont kajára mi többet költünk értelemszerűen.Pontosan nem tudom mennyit,mert nem merem összeszámolni.Hülyeségeket nem veszünk.
márc. 13. 17:22
 23/75 anonim ***** válasza:
30%
1.2 millió körül keresünk, és igen, sokszor kevésnek érzem, annyi mindenre nem jutunk oda..Én is látom hogy másoknak meg új autó, nyaralás, drága tenyésztett kutya, minden van. De rájöttem már, sokaknak eddig szerintem pl a babaváróból voltak ezek. Ezzel nyugtatom magam, mert tudom a legtöbb ilyen ismerősöm felvette. Igazából most árultunk egy házat is ami örökség, 22 éves pár vette meg, 15 milliót leraktam kp-ban, mondták hogy adnának többet is, de a másik 15 millió kell felújításra. Csak néztem WTF, 30 milliókkal csak dobálóznak, és náluk is SUV autó, drága ruhák, én meg mentem a 20 éves Mazdámmal aláírni az adásvételit 40 évesen 🤣
márc. 13. 17:43
 24/75 anonim ***** válasza:
leraktak*
márc. 13. 17:46
 25/75 A kérdező kommentje:
Nekem is 2 olyan 30 alatti kollegám van, akik 70 milliós új építésű házat vettek tavaly, persze teljes berendezéssel, abból sem olcsó, még a 600 ezres teraszbútort is azonnal megvették, mi meg itt lakunk 6 éve de még nincs teraszbútorom..
márc. 13. 17:50
 26/75 anonim ***** válasza:
86%
21# 😅😅én is erre gondoltam. Kérdező, ez olyan dolog, hogy aki annyiból kénytelen megélni az annyiból kénytelen megélni. Van aki évek óta nem nyaralt például, és se körmösre, se fodrászra, se wellnessre nem futja. Na meg nem tesz fére 300 ezret. A kajával is nagyon sokat lehet spórolni. Nyilván nehéz , mert mindenki szeretne jobban élni.
márc. 13. 19:19
 27/75 anonim ***** válasza:
83%
23as nekünk is van 70+ milliós házunk és nemrég vettünk suvot, a Yorki nem tudom tenyésztett kutyának számít e :D Viszont ebben van örökség is, a felújításért, kocsiért megdolgoztunk, sokáig külföldön is. A babavárót felvettük mi is, mivel úton van a baba kamatmentes, lehet szüneteltetni, befektettük és havi 100ezret hoz
márc. 13. 19:25
 28/75 anonim ***** válasza:
86%

A bevételt nem írom le, csak azt, hogy átlag 800-at költünk.

Nincs kocsink, nincs házunk, csak egy kis lakásunk.

Rezsi 50, telefon+net 20, fejlesztés (logopédia) 80, ovis+sulis kaja 40, kaja otthon 400, osztálypénz, csoportpénz, kötelező befizetendők 20, fogszabályozás, szemüveg leosztva 50; ruha, cipő (mindig van mit, most pl: 2 tavaszi cipő 30 ezer).

Körmös, kozmetika ilyesmi nincs. Se káros szenvedély.

A hónapban voltam fodrásznál, előtte egy éve. 9000.

Ennyi jut eszembe, a többi amire épp kell.

Megtakarítás ezen felül jócskán. Megy félre nagyobb lakásra, gyerekeknek, nyugdíjra, egészségpénztárba, nyaralásra.

márc. 13. 19:27
 29/75 anonim ***** válasza:
78%
1,2 millió a bevételünk. Lénygében szinte egy forint megtakarításunk nincs. A 3 havonkénti bonuszt mindig elrajuk, de tuti egyból van valami extra kiadás amire elmegy. Nyaralni tavaly el tudtunk menni külföldre, mert páromnak bejött egy extra bevétel. Egy 12 éves fiunk van,rá nagyon sok megy el. Hitel minimális, havi 7000 a törlesztő.
márc. 13. 20:27
 30/75 anonim ***** válasza:
84%

A férjem fizetése változó, jobb hónapban kap kb 350-et, most pl 300-at kapott, de télen mikor nem tudtak dolgozni az időjárás miatt akkor volt hogy 100 ezret kapott.

Én keresek munkát, de itt a környéken elég nehéz olyat találni amivel tudom hozni vinni a gyereket az oviból. A férjem reggel 6-tól este 6-ig dolgozik, rokonok, barátok itt nincsenek akik tudnának rá vigyázni.

Fizetünk kb 60000 Ft hitelt. Egy autónk van. Félre tett pénzünk sajnos nincs.

Sokszor nehéz, főleg akkor amikor hirtelen kell megoldani valamit, pl el romlik valami, a gyereknek kell új cipő, drágább gyógyszer. Ételt úgy veszünk hogy mindig nézzük hol, mi a legolcsóbb, be tárazunk abból amiből lehet. Ruhát, játékot, könyvet használtan veszek.

Remélhetőleg mihamarabb találok munkát, és akkor kicsit könnyebb lesz az élet anyagi szempontból.

márc. 13. 23:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!