Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1-2 gyerekes családok, mennyib...

1-2 gyerekes családok, mennyiből éltek? Hogy osztjátok be?

Figyelt kérdés
Mi 890 ezret keresünk ketten, néha van bónusz/jutalom is, de az csak évi 2-3 alkalommal. Nem iszunk, nem cigizünk, nem kávézunk. De valahogy komolyan mondom mégis annyi pénz elmegy, 1 ovis gyerekkel. 200 ezer amit el tudok ebből rakni, max 300 ezer jobb hónapban. Van aki kevesebbet is keres nálunk tudom (bár nem az én környezetemben, mert nálunk mindenki jobban keres a családi-baráti körben) de hogy aki kevesebbet keres hogy él meg nem is tudom.
márc. 13. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
72%

"Aki kevesebbet keres,az nyilván nem tesz félre 2-300ezret,meg nem jár körmöshöz,pilláshoz,fodrászhoz.Így tud kijönni."

Ez nem feltétlenül igaz. Még két család sem ugyanúgy osztja be a bevételét, nálunk a hasonló bevétellel rendelkező szomszédok (amúgy jóban vagyunk, ezért jön szóba ilyen) panaszkodnak folyton, hogy nem tudnak haladni a házzal, félretenni meg ilyenek, míg mi igen, sőt, kb. egyszerre költöztünk be, addigra nàlunk kész lett a terasz, kert, kerítés, udvar egy része, náluk meg a kerítés, és még azt is a szüleik fizették ki nekik. Pedig nekik 1 gyerek van, nekünk 2, mégis mondhatni ugyanabból a pénzböl sokkal magasabb életszínvonalon élünk, ennek az okát félig értem, félig viszont nem.

márc. 14. 06:36
 32/75 anonim ***** válasza:
100%
31 azt pl nem tudhatod,hogy van-e hitelük,vagy az mennyi.Lehet tartozás régebbről is pl.És nem,ezt nem fogják az orrotokra kötni.
márc. 14. 07:14
 33/75 anonim ***** válasza:
84%
29es szerintem ott már nem extra kiadás van minden hónapban amire elmegy, hanem szimplán nem tudjátok beosztani a pénzt. Azért arra is gondolni kell hogy mi van ha egyikőtök elveszti a munkahelyét, kiesik a munkából valami miatt, esetleg történik vele valami, akkor mit csinátok? Én is ismertem olyan párt Ausztriában akik a havi 4000 Euronak nyakára vágtak minden hónapban, mert állandóan steaket kellett enni, márkás ruhákat vásárolni, de házra vagy lakásra nem tudtak összegyűjteni 20 év alatt se
márc. 14. 07:16
 34/75 anonim ***** válasza:
100%
Aki még eleve nem keres annyit,az 100%,hogy ne tesz félre 2-300ezret.Van ahol összesen nincs ennyi a bevétel.Úgyhogy,de ,igaz,hogy ahol kevesebb van,ott úgy élnek,hogy nem tesznek félre, legalábbis ennyit nem,és nem járnak körmöshöz,mert nem telik rá,mégse halnak meg.Előző voltam,csak előbb elküldtem.
márc. 14. 07:17
 35/75 anonim ***** válasza:
100%
Kettonk bevetele 750-800 ezer forint korul van havonta, ugy, hogy en GYED-en vagyok meg jelenleg. Van lakashitelunk ami 120 ezer Ft, Diakhitel es szemelyi kolcson is. Havi 100-150 ezer ft korul tudunk felretenni, ez lehetne amugy tobb is, de sajnos meg mindig sok hulyesegre elkoltjuk a penzt. Egy gyerekunk van, masodikat tervezzuk.
márc. 14. 07:31
 36/75 anonim ***** válasza:
61%

32-es, de tudom, hogy nincs hitelük, vagyis babaváró, de azt most szüneteltetik.

Mondom, jóban vagyunk ennyire, hogy ezeket tudjuk. Bár mint írtam, nyilván értem mire megy el a pénz egy része, mert mindketten cigiznek, plusz ök tipikusan azok, akik minden, de minden vackot megvesznek, ha akciósnak van hirdetve, szerintem a Temu is belőlük él, plusz ők pl. sokat rendelnek kaját, mert nem szeretnek főzni, így brutál összegek költenek kajára, mint mi, akik alapvetően főzünk itthon.

A lényeg ebből, hogy ök is így szoktak panaszkodni, mint a kérdezô, hogy semmire nem elég a pénz, de nem akarnak spórolni a cigin, kajarendelésen, vackokon, hanem természetesnek veszik, hogx havi 100-nak bele kell férnie bagóra.

márc. 14. 07:53
 37/75 anonim ***** válasza:
76%

Dicsekszel vagy panaszkodsz?

Havi 300-at félre tudtok tenni, vannak olyanok, akik ennyiből élnek.

márc. 14. 08:36
 38/75 A kérdező kommentje:
#36 Ok,de ne hasonlítsd hozzám, mint írtam nek cigizünk,nem kávézunk, nem iszunk, 90%-ban itthon főzünk, ilyen külföldi oldalakról mint a Shein meg a Temu sosem rendeltem még de nem is fogok. Az ilyet én sem értem. Amúgy nekem is van olyan majdnem szomszédom aki ugyanez, a férje full stack fejlesztő amerikai cégnek dolgozik ki, milliókat keres, ő is dolgozik a feleség, de soha nincs pénzük, nekik mondjuk sok a hitel is de még akkor is kellene maradjon ennyi bevételből, de náluk is állandóan Temu rendelés, Red Bull karton számra meg gyakorlatilag folyamat csak rendelik a kaját, alig főznek. Hát amúgy ők tudják, ő életük, csak tényleg ő is sokat panaszkodik, én ha annyit keresnék mint ők már mindent is megcsináltam volna a házon is.
márc. 14. 08:55
 39/75 anonim ***** válasza:
100%
Nettó 300, hitel nélkül.
márc. 14. 09:05
 40/75 anonim ***** válasza:
66%
A temu es shein harmad aron van mint a hazai webshopok. Pont arrol hires,h olcso. Nezz mar utana. En is a temurol rendelek egy csomo jatelot haztartasi cikket. Fa fejleszto jatekok,montessori cuccok baromi jo aron vannak. 6 ezres gyerek fali ora 2500 ft es sorolhatnam.
márc. 14. 09:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!