Novák Ferenc Örömteli nevelés című könyvben vannak tényleg használható, jó dolgok? Érdemes megvenni?
Néztem én is annak az embernek a videóit, és azt látom, hogy ilyen Spock féle, mára tudjuk, hogy mennyire káros tanácsokat nyomat.
Én sokkal inkább ajánlom figyelmedbe a következő könyveket:
[link] (azért ezt küldöm, mert ezt a kiadást már kb sehol nem lehet kapni - ha meg érdekel, és meg akarod venni, akkor erre lecsaphatsz - félreértés ne essék, nem az én hirdetésem :D )
Úgy tréningezi a gyereket mint egy kutyát - mondom ezt kutyakiképzőként.
Nem veszi figyelembe a gyerek érzelmi szükségleteit. Mintha azok csak felnőttként jelennének meg. Mond egy-két jó dolgot, de pont a lényegi részekben olyan káros dolgokat fedeztem fel, amiért biztos nem ajánlanám önszántamból senkinek.
Szülőként érdemes azt is szem előtt tartani, hogy az adott nevelési módszerrel mi a célunk? Csak a rövidtávú célokban tudunk gondolkodni - csendben legyen, ne zavarjon, ne hisztizzen? Vagy hosszútávú célok is vannak - legyen jó problémamegoldó, rugalmas, empatikus, kreatív, álljon ki önmagáért stb mikor felnő? Nagyon nehéz összehangolni a kettőt. A videói alapján azt látom, hogy Novák úr csak az előbbire koncentrál.
Ezt meg csak úgy itthagyom:
Nekem tetszettek, új szempontokat láttam benne, illetve a személyisége is szimpatikus.
Én sose követek egy az egyben semmit, nála is van, amit másképp csinálnék, de számomra egy üde színfolt a gyereknevelést segítő szakemberek, médiaszemélyek közt.
Nekem tetszett pl a romás videó, vagy hogy bábozzák el az iskolában történteket, hogy alakítsunk ki baráti kört a gyereknek óviban, hogy ne közvetlenül étkezés után altassuk, hogy toljuk el magunktól ha agresszív, most ezek jutnak eszembe.
Tetszik az hogy szimpatikus, közérthető, mérsékelt, racionális dolgokat mond, szerintem sok réteg számára fogyasztható.
Kamaszos videókat nem néztem, arról nem tudok nyilatkozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!