Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek fia van: amikor megtudt...

Akinek fia van: amikor megtudtad, hogy kisfiad lesz, nem féltél, hogy esetleg nehezebb lesz-e vele, mint egy kislánnyal?

Figyelt kérdés

Az ismeretségi körömben viszonylag sokan mondják, hogy egy fiút sokkal nehezebb, macerásabb nevelni, mint egy lányt, mert hogy ők már kiskorukban is sokat verekednek, feleselnek a szüleikkel, durvábban viselkednek, többször összepiszkolják a ruhájukat, nagyobb korukban pedig lusták, hanyagok és sokat feleselnek a szüleikkel, a suliban több beírást kapnak, mint a lányok.

Én viszont nem hiszem, hogy egy kisfiúval nehezebb lenne, mint egy kislánnyal, mert nemtől függetlenül mindkét nemből vannak nehezebb esetek.

Egy lány is lehet akaratos, feleselős típus, lusta, szétszórt, stb.

Nektek milyen a kisfiatokkal az élet? :)

2024. márc. 3. 17:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
31%

Nem. Igazából örültem azért, mert nem fogok elcseszett nőmintát meg genetikát adni a lányomnak.

Sosem tudtam mit kezdeni a nőiességemmel, mert anyám is esetlenül mozgott ebben. Ő maga meglehetősen igénytelen volt (meg most is az), magát és engem is borzalmas ruhákba öltöztetett, ahogy őt az anyja. Rövid hajat vágatott, hogy soha ne kelljen foglalkozni a hajammal, semmi anya-lánya dolog. Kb. pupertásig olyan voltam, mint egy fiú.

Plusz elég nagydarab fajták vagyunk nőbe (dédmamáig visszamenőleg biztosan), erős csontozat, nagy, férfias méretű tenyér, mély hang, erős testszőrzet. Semmi lágyság. Szóval legalább nem lesz lányom, aki szenvedhet emiatt.

2024. márc. 3. 19:06
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem.

Az első gyerekem lany, a második fiú

Nem tudtam milyen lesz, hogy lesz egy fiam.

De felesleges volt félnem.

2024. márc. 3. 19:09
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát a kislányom után, aki felér 3 fiúval is, nem. Sokkal rosszabb, nehezebb természetű.
2024. márc. 3. 19:16
 14/17 anonim ***** válasza:
33%

Dehogynem. Főleg, mert egyedül vállaltam. Azt gondolom, nem csak nekem lesz nehezebb így, hanem neki is, hogy csak én vagyok neki🤣

Minden jel arra mutatott, hogy lány, de megtréfált. Viszont nagyon akart jönni, szóval remélem, ő tudja, mit csinál😁

2024. márc. 3. 19:27
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez butaság. Nem a nemétől függ a természete.
2024. márc. 3. 20:08
 16/17 anonim ***** válasza:
72%
Kisfiam babanak is, es most is nagyon nehez eset. Pont mint a barataink kislanya volt olyan idosen, mint most a kisfiam. Nem ezen mulik.
2024. márc. 4. 09:30
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg butaság, nem a nemétől függ a természete.

Lányom és fiam is van, most tinik, visszatekintve a fiammal mindig is konnyebb volt, sokkal jobb a természete, konnyebben alkalmazkodik, a lányom lustább, sokszor durcás /nem csak most tiniként/ és sokkal rosszabbul tanul, mint a fiam.

Inkább azt mondanám, hogy a második gyerekkel konnyebb, mint az elsovel, mert már van tapasztalatod, de ez se mindig igaz.

2024. márc. 4. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!