5 kilencéves kislánnyal mit lehet csinálni szülinapi zsúron, ilyenkor télen, mikor minden zárva?
Xbox kinect, just dance
Zenehallgatás, társasjáték
De 9 évesen már nem kell animátorkodni, szerintem fel tudják magukat találni.
A just dance nagyon jó ötlet első.
Esetleg egy interaktív társasjáték, mint amilyen az On a scale to one to t-rex.
Abban kb megvadulva lehet bohóckodni.
Attól függ, milyen helyen éltek. Ha csak minimális zöldterület/űzrakóhely van a közelben, rakjatok tüzet (akár serpenyőben), és főzzetek teát, süssetek szalonnát, olvasszatok pillecukrot.
Nincs mostanában olyan hideg, hogy 1-2-3 órát ne lehetne kibírni a szabadban.
Nagyon fontos a réteges öltözködés, akár 6-8 vékony réteg, hogy tudjon a gyerek nekivetkőzni/beöltözni, mikor milyen a hőérzete. És nagyon sokat lehet azzal nyerni, ha a talpuk alá terveztek valamilyen hőszigetelő réteget (3-5 réteg kartonpapírt, pár köteg újságpapírt/reklámújságot, hasonlókat.) És figyeljetek oda, hogy ki honnan fázik. (Elsőre ez bugyuta dolognak tűnik. De pl. míg Anyukám a fejéről (sapka!), a fiam a kezéről (kesztyű!), én legfőként a nyakamról (jól kiválasztott anyagú sál, művészien tekerve.)
COVID előtt télidőben sokszor töltöttünk kint télen nagyon sok órákat szabadidős rendezvényeken. A fenti bekezdés szerint kezeltük a hideget.
xbox nincs. Társas annál több, de 5 gyerek már sok mindegyikhez.
Köszönöm az eddigi ötleteket.
Jöhetnek még tippek.
Nálunk mindig bújócskázásba torkollnak a partik, még a 12 évesnél is. :D
A just dance tök jó ötlet, volt már, hogy saját iskolás emlékeimet előszedve partijátékokat mutattam nekik, versírás soronként pl.
csinálhattok csokifondüt, csak egy jénai meg egy pár teamécses kell hozzá, tök jó, és viszi az időt amíg táplálkoznak :D
pillecukrot is lehet mécsesen sütni :)
csinálhattok activityt, vagy beszerezhettek egy pakli Uno kártyát, nem akkora kiadás de nagyon szórakoztató és öt gyerekhez is jó.
Én szoktam zsúrt rendezni rendszeresen, ugyanígy, 5-en vannak. Bár vegyesen fiúk lányok.
Általában maguknak találnak ki programot, de mindig készülök, ha látom, kezdenek kütyüzni. Ilyen voltak, amik imádtak:
- együtt pizzasütés: gyúrták a tésztát, főzték a szószt, mindenki magának formázta a saját kis pizzáját, tette rá a feltétet
- jelmezbe öltözés, igaz, nekünk van 5-6 jelmezünk, az minden bulin előkerül, de újabban már hoznak sajátot is, imádják, egész végig jelmezben vannak, váltogatják
- just dance nagyon menő volt nálunk is, nemcsak xboxról mehet, hanem youtube-ról
- sárkányeregetés, persze ha nem esik az eső, és van olyan terület a környéken. Ezt is imádták.
- slime készítés (mondjuk ettől én kiborultam, soha többet, de ők nagyon élvezték)
- sütinyalóka készítés, ez igazán nekem tetszett csak :D :D , nekik nem igazán jött be, de lehet, másnak igen
- hotdogsütés: vajas tésztával körbetekerték a virslit, szemet készítettek neki, lekenték tojással
Amúgy a pinteresten temérdek ötlet van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!