Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 5 kilencéves kislánnyal mit...

5 kilencéves kislánnyal mit lehet csinálni szülinapi zsúron, ilyenkor télen, mikor minden zárva?

Figyelt kérdés
Még sose rendeztünk szülinapi zsúrt.
2021. jan. 27. 20:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
72%

Xbox kinect, just dance

Zenehallgatás, társasjáték

De 9 évesen már nem kell animátorkodni, szerintem fel tudják magukat találni.

2021. jan. 27. 20:36
 2/19 anonim ***** válasza:
61%

A just dance nagyon jó ötlet első.

Esetleg egy interaktív társasjáték, mint amilyen az On a scale to one to t-rex.

Abban kb megvadulva lehet bohóckodni.

2021. jan. 27. 20:49
 3/19 anonim ***** válasza:
11%

Attól függ, milyen helyen éltek. Ha csak minimális zöldterület/űzrakóhely van a közelben, rakjatok tüzet (akár serpenyőben), és főzzetek teát, süssetek szalonnát, olvasszatok pillecukrot.

Nincs mostanában olyan hideg, hogy 1-2-3 órát ne lehetne kibírni a szabadban.

Nagyon fontos a réteges öltözködés, akár 6-8 vékony réteg, hogy tudjon a gyerek nekivetkőzni/beöltözni, mikor milyen a hőérzete. És nagyon sokat lehet azzal nyerni, ha a talpuk alá terveztek valamilyen hőszigetelő réteget (3-5 réteg kartonpapírt, pár köteg újságpapírt/reklámújságot, hasonlókat.) És figyeljetek oda, hogy ki honnan fázik. (Elsőre ez bugyuta dolognak tűnik. De pl. míg Anyukám a fejéről (sapka!), a fiam a kezéről (kesztyű!), én legfőként a nyakamról (jól kiválasztott anyagú sál, művészien tekerve.)

COVID előtt télidőben sokszor töltöttünk kint télen nagyon sok órákat szabadidős rendezvényeken. A fenti bekezdés szerint kezeltük a hideget.

2021. jan. 27. 20:50
 4/19 A kérdező kommentje:

xbox nincs. Társas annál több, de 5 gyerek már sok mindegyikhez.

Köszönöm az eddigi ötleteket.

Jöhetnek még tippek.

2021. jan. 27. 21:10
 5/19 anonim ***** válasza:
83%
Activityt is csinálhattok akár úgy, hogy ők írnak dolgokat amiket mutogatni rajzolni kell.. de ilyen korban szerintem is feltalálják magukat
2021. jan. 27. 21:37
 6/19 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk mindig bújócskázásba torkollnak a partik, még a 12 évesnél is. :D

A just dance tök jó ötlet, volt már, hogy saját iskolás emlékeimet előszedve partijátékokat mutattam nekik, versírás soronként pl.

2021. jan. 27. 21:42
 7/19 anonim ***** válasza:
34%
Covid idején tényleg partit rendeztek? Én a saját anyámat egy év alatt kétszer ha láttam,annyira feltjuk őket. De te tudod.
2021. jan. 28. 08:02
 8/19 anonim ***** válasza:
56%
Mi is rendeztünk. Szigorúan csak egy gyerekünknek csak az osztálytársait hívtuk meg. Így is csak a fele mert eljönni, pedig semmivel nem kockázatosabb, mint bemenni a suliba hétfő reggel.
2021. jan. 28. 08:34
 9/19 anonim ***** válasza:
67%

csinálhattok csokifondüt, csak egy jénai meg egy pár teamécses kell hozzá, tök jó, és viszi az időt amíg táplálkoznak :D

pillecukrot is lehet mécsesen sütni :)

csinálhattok activityt, vagy beszerezhettek egy pakli Uno kártyát, nem akkora kiadás de nagyon szórakoztató és öt gyerekhez is jó.

2021. jan. 28. 11:12
 10/19 anonim ***** válasza:
67%

Én szoktam zsúrt rendezni rendszeresen, ugyanígy, 5-en vannak. Bár vegyesen fiúk lányok.

Általában maguknak találnak ki programot, de mindig készülök, ha látom, kezdenek kütyüzni. Ilyen voltak, amik imádtak:

- együtt pizzasütés: gyúrták a tésztát, főzték a szószt, mindenki magának formázta a saját kis pizzáját, tette rá a feltétet

- jelmezbe öltözés, igaz, nekünk van 5-6 jelmezünk, az minden bulin előkerül, de újabban már hoznak sajátot is, imádják, egész végig jelmezben vannak, váltogatják

- just dance nagyon menő volt nálunk is, nemcsak xboxról mehet, hanem youtube-ról

- sárkányeregetés, persze ha nem esik az eső, és van olyan terület a környéken. Ezt is imádták.

- slime készítés (mondjuk ettől én kiborultam, soha többet, de ők nagyon élvezték)

- sütinyalóka készítés, ez igazán nekem tetszett csak :D :D , nekik nem igazán jött be, de lehet, másnak igen

- hotdogsütés: vajas tésztával körbetekerték a virslit, szemet készítettek neki, lekenték tojással

Amúgy a pinteresten temérdek ötlet van.

2021. jan. 28. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!