Mit lehet kezdeni egy olyan beteg kislánnyal, aki terrorizálja a többit?
Van egy ikerpár, akinek az egyik tagja down-os. Van egy gondozója az oviban (nem tudom, hogy pontosan hogy hívják az ilyet), de kiemelten csak vele foglalkozik. Ez a kislány üvölt, üti veri, harapja magát és a többieket, tépi a haját is. Hiába van ott az ápolója, odaültetik őt az asztalhoz, ahol a többiek esznek, és ott is ugyanúgy nyúzza a másikat.
Kék-zöld-harapásnyomos a karja, lába, a hajában kopasz foltok vannak, nem egy szép látvány, a gyerekeim félnek tőle, és nemcsak az enyéim.
Másik ovi nem opció, mert az 40 perc séta lenne csak oda, plusz 20 perc vissza a munkahelyemre mindennap. Busz nem jár arra, kocsink meg egy van, és nem most tervezem lerakni a jogsit meg kocsit venni házfelújítás miatt.
Ezzel az óvodának kéne valamit kezdeni. Nem hiszem, hogy ezek csak téged aggasztanak, a többi szülőt nem. (Illene emiatt egy külön szülői értekezletet összehívatni.)
A leírás alapján én nem értem, külön gondozó ide vagy oda, hogy gondoljak, hogy ez így működhet? Miért nem jár a gyerek direkt sérülteknek való oviba? De ha ennyire nem szocializálható jelenleg, nem is szabadna addig közösségbe járnia.
Sajnálom őt is és a szüleit, de ez is abszurd.
"Busz nem jár arra, kocsink meg egy van, és nem most tervezem lerakni a jogsit meg kocsit venni házfelújítás miatt."
a) viszi az apja a gyereket a távolabbi oviba, b) megszerzed a jogsit, és használod te az autót.
Nyilván most jön majd valami felnőttesített verziója az "autóval a fiúk játszanak, babával meg a lányok" sztorinak, ami miatt soha, senkiben nem merül fel, hogy a gyereket az vigye, akinél a kocsi van.
Nem én találtam ki. Ezt nekik mondjad! Talán az ikertesója miatt járhat, nem tudom, fogalmam sincs. Van egy olyan óvónő, aki csak vele foglalkozik.
Fél 6-kor tegye ki őket az ovi előtt és várjanak addig, amíg nem jön egy óvónéni?
Ezek mindennaposak? Ilyenkor ki kell vele ülni, amíg nyugiban nem lesz, szerencsétlen értelmi sérült, nem lehet rá hatni máshogy. Vehettek neki zajvédő fülest(3000), stresszlabdát.
Ilyen esetekben az ovik nyomatékosan megkérik a szülőt ellehetetlenítve, hogy a gyerek a saját és mások érdekében csak a kötelező 4 órát töltse az oviban.
Értelmi sérültek szeretik a villogó, nyomkodós játékokat, keresni kell valamit, amire rákattanhat, és kicsit többször kettesben leülni vele, akár külön asztalhoz az árnyékpedagógussal(így hívják a nőt), beültethetné az ölébe, meg ilyesmi.
Nagyon szomorú ez a helyzet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!