Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek fia van: amikor megtudt...

Akinek fia van: amikor megtudtad, hogy kisfiad lesz, nem féltél, hogy esetleg nehezebb lesz-e vele, mint egy kislánnyal?

Figyelt kérdés

Az ismeretségi körömben viszonylag sokan mondják, hogy egy fiút sokkal nehezebb, macerásabb nevelni, mint egy lányt, mert hogy ők már kiskorukban is sokat verekednek, feleselnek a szüleikkel, durvábban viselkednek, többször összepiszkolják a ruhájukat, nagyobb korukban pedig lusták, hanyagok és sokat feleselnek a szüleikkel, a suliban több beírást kapnak, mint a lányok.

Én viszont nem hiszem, hogy egy kisfiúval nehezebb lenne, mint egy kislánnyal, mert nemtől függetlenül mindkét nemből vannak nehezebb esetek.

Egy lány is lehet akaratos, feleselős típus, lusta, szétszórt, stb.

Nektek milyen a kisfiatokkal az élet? :)

márc. 3. 17:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
71%
Nem, megkönnyebbültem, mert nem láttam magam mint lányos anyát. Az elmúlt bő 3 és fél év könnyű volt a kisfiammal. 🙏
márc. 3. 18:00
 2/17 anonim ***** válasza:
71%
Én féltem, de nem a verekedés miatt, hanem mert azt tapasztaltam a környezetemben sok az auti kisfiú. Rettegtem attól, hogy nekem is auti fiam születik. Most van egy 5 éves auti kisfiam. Szóval ezt bevonzottam.😅 Olykor nehéz vele, de ugyanakkor annyi szeretet ad. Semmiért nem adnám.
márc. 3. 18:16
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
Nekem csodás. Illemtudo, kedves, előzékeny, de önálló, életre való és igazi kis vagány. Mindig bokol, dicsér, észrevesz mindent rajtam és szia is teszi. Új felső vagy bármi. Rengeteget ölel, puszil és mondja, hogy szeret. Neki is volt dackorszak stb de jól kezeltem és meglett az eredménye. A ruhája nem érdekel ha piszkos lesz :D nem.durva,kicsikent nyilván megvoltak az osztokodassal stb járó problémák, de ez nemtől független szerintem. Érzékeny, érzelmes, de bátor és találékony. Virágot kapok tőle. A jó értelemben olyan mint egy mini udvarlo akinek te vagy a mindene. 5 éves lesz.
márc. 3. 18:16
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

Az első lány lett, vele pokol minden nap, a fiúnk felüdülés mellette, szinte észre sem lehet venni, hogy van

Mindig is fiút akartam, így örültem, hogy az lesz

márc. 3. 18:24
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon megdöbbentem, mert mindig lányos anyának képzeltem magam, de amikor megláttam a picurt szerelembe estem és nem bánom, hogy fiú.

Szerintem egy lány és fiú is lehet neveletlen. Ez általában abból a sztereotípiából ered, hogy a fiúkkal nehéz a lányokkal könnyű. Szerintem ez nevelés kérdése. Például, ha fiú lökdösődik és a szülő nem beszél vele nem magyarázza el, hogy azt miért nem szabad csak annyit mond a fiúk már csak ilyenek ne csodálkozzon, hogy gáz lesz a gyerekkel. Unokatesóm lányát kicsapták vagy hat suliból a viselkedése miatt és 14 évesen terhes lett. Nagyon sok múlik a szülőn.

márc. 3. 18:25
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Én kicsit tartottam tőle. Volt egy lányom, akit nagyon sokáig egyedül neveltem. Annyira rá voltam állva arra, hogy én lányos anya vagyok, hogy amikor kiderült, hogy fiam lesz, nagyon meglepődtem.

Féltem, hogy milyen lesz, hogy hogyan fogom tudni kezelni. Nemsokára 2 éves lesz, és komolyan mondom, sokkal könnyebb vele egyelőre, mint a nővérével. A lányom hisztisebb volt, akaratosabb. De összességében véve mindkét gyerek nyugodt természetű.

márc. 3. 18:44
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

En azon dobbentem meg, hogy rengeteg ember osztotta nekem az eszt a kisfiukkal kapcsolatban. Hogy de milyen nehez veluk, annyira sajnalnak, hogy fiam lesz, kossem fel a gatyam…

Basszus,komolyan mondom, oriasit csalodtam a kornyezetemben.

En egyebkent fius anyanak gondoltam magam mindig, igy is lett.

Nem erzem ezt egy megugorhatatlan feladatnak, imadom a kisfiam. Eleven, de kozben halal laza, jofej kissrac. Koszos lesz a ruhaja? Szarok ra, kimosom. Ekkora baromsagot..:D

Egyebkent meg mit lehetett volna kezdeni a helyzettel? Sokan mintha nem ertenek, hogy bizony nem csak lanyok szuletnek…🙄

Meg jo.

márc. 3. 18:48
 8/17 anonim ***** válasza:
74%

Nekem mindkettő van.

Másképp nehéz mindkettő. Mindenesetre a fiú nem fog hazaköltözni terhesen vagy kisgyerekkel. Ez utóbbi persze lehetséges, de nagyon kicsi a valószínűsége.

márc. 3. 18:51
 9/17 anonim ***** válasza:

Dehogy féltem! Egy percig se voltak ilyen hülye gondolataim. Majd kiugrottam a bőrömből, hogy lesz egy fiam is. Mindig úgy képzeltem, hogy van egy fiam és egy lányom is.

Egyébként a lányom rosszabb, mint harom fiú egyszerre és merő pokol vele az élet. Autista is.

Fiam meg egy angyal születésétől. Ő a fény az életemben, hogy ne akarjak eret vágni magamon a nővére miatt.

márc. 3. 18:52
 10/17 anonim ***** válasza:
Nem, egyáltalán nem. Mondjuk amikor lányt vártam, akkor sem.
márc. 3. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!