Fél éves múlt a baba, de annyira idegesít a férjem, mint mást a terhesség alatt. Mit tegyek?
Nem csinál semmi kiemelkedően rosszat, főleg, ha az itteni apákhoz hasonlítom.
Játszik a gyerekkel, fürdeti, pelenkázza, jön orvoshoz stb. Én mégis ki vagyok rá folyamatosan akadva, hogy “neki könnyebb”. Főleg, amikor este 9-kor lefekszem a babával és másnap 5-6-ig velem van. Még az egész jó, amikor a férjem dolgozik, de amikor home-office-ban van vagy hétvége van, akkor mindig iszonyú ideges leszek, ha látom, hogy mondjuk elmegy sportolni vagy hosszabban bevásárol vagy épp nekiáll szerelni én meg egyedül maradok a babával (és a gondolataimmal).
Csak most volt időm netezni. Nem tudom mi alapján indult el ez a szál, de jó a kapcsolatom anyummal és a családommal is.
Napi 1-3x beszélünk anyummal, kb. két naponta a tesómmal és hetente/kéthetente találkozunk nagyimnál. De mióta megszületett a baba normális mély beszélgetést alig folytattam, mert vagy sír vagy valami cuki dolgot csinál, vagy valami hangot ad ki, amitől rá kezd mindenki koncentrálni. Ha valakivel beszélgetek, akkor is fél szemem a babán van, ha meg ott a baba, akkor mindenki vele van elfoglalva (tényleg nagyon cuki amúgy megértem).
Szóval nem arról van szó, hogy nem beszélek róla, hanem arról, hogy valahogy mindenki meghallgat félfüllel vagy ha telefonon beszélünk és ők nem csinálnak közben semmit, akkor teljes koncentrációval, de annyira nem értik, hogy mi a bajom, hogy használható tanácsot nem tudnak adni. Mivel pedig én sem tudom, hogy mitől lenne jobb, így segíteni sem tudnak.
(Jah és ők nem azt mondják, hogy szuperül csinálom vagy általában nem ezt mondják, hanem azt, hogy szuperül csinálJUK, főleg, ha a férjem is ott van és hallja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!