Fél éves múlt a baba, de annyira idegesít a férjem, mint mást a terhesség alatt. Mit tegyek?
Nem csinál semmi kiemelkedően rosszat, főleg, ha az itteni apákhoz hasonlítom.
Játszik a gyerekkel, fürdeti, pelenkázza, jön orvoshoz stb. Én mégis ki vagyok rá folyamatosan akadva, hogy “neki könnyebb”. Főleg, amikor este 9-kor lefekszem a babával és másnap 5-6-ig velem van. Még az egész jó, amikor a férjem dolgozik, de amikor home-office-ban van vagy hétvége van, akkor mindig iszonyú ideges leszek, ha látom, hogy mondjuk elmegy sportolni vagy hosszabban bevásárol vagy épp nekiáll szerelni én meg egyedül maradok a babával (és a gondolataimmal).
Tudom, csak eddig mindig az volt a férjemmel, hogy most először rá koncentrálunk, aztán jön az én karrierem, azt a lakást vesszük meg, ami neki tetszik, aztán ha majd nekem is lesz fizum veszünk másikat, ami nekem is jobban tetszik. Most még nem lesz kutyánk, majd ha a gyerekek nagyok, most nem költözünk külföldre, majd ha a gyerekek egyetemre mentek (én korábban akarok). És most azt látom, hogy 10-12 évig nekem itt biztos nem lesz karrierem, nem lesz külföldre költözés, nem lesz kutya, nem lesz új lakás.
Ráadásul elvileg lenne heti 1.5 órám önfejleszteni, képzéseket csinálni, de mindig az alá esik a gyógytorna vagy az orvos vagy bármi és persze a férjemet nem érdekli, hogy kb. 2 hónapja a laptopomat nem tudtam kinyitni, ő úgy érzi, hogy nagyon jó apa. Az egész magyar társadalom szerint nagyon jó apa.
Miközben látom, hogy Hollandiában, Norvégiában vagy Németországban (nyilván a németek között nem a bevándorlók között), nem lenne kiemelkedő, csak rendben lévő, és ez is fáj, ahogy az is, hogy 10 percet nem tudok úgy gyakorizni, hogy ne boruljon ki mert telefonozok.
Szerintem te kicsit depressziós vagy a leírásaid alapján. Nem gondolkodtál pszichológuson? Biztos jó lenne segítség, mert süt a szavaidból a kétségbeesés. Ha nem sikerült a gátvédelem annyira, hogy még most is fáj minden alul, fél évvel a szülés után, lehet, hogy szülésfeldolgozásra is szükséged lenne. A férjed egyáltalán nem tűnik amúgy rossz apának, csak átlagosnak, de talán felé vetíted ki a belső feszültségeidet, és ez abban is megnyilvánul, hogy szerinted te jobban csinálod a gyerek körüli teendőket.
Nálunk volt egy időszak, amikor visszamentem dolgozni, hogy a nyakamba szakadt minden, ami előtte az enyém volt + a gyerek fuvarozása a bölcsibe/ből reggel-délután + 8-9 óra munka. Amikor úgy éreztem, hogy nem bírom, leültük megbeszélni, hogy mit csinálunk másképp. A férjem először nem értette mi bajom, de már mióta osztjuk a terheket, érti. Most 50-50% -ban csinálunk mindent, és ég és föld a kapcsolatunk. Csak bátorítani tudlak, hogy beszéljetek ezekről a dolgokról őszintén egymással.
32-es... köszönjük a rendkívül hasznos választ. Mindenki jobban érzi magát, hogy szerinted FANTASZTIKUS az anyaság minden perce, imádod, hogy rajtad csüng egy új kis élet (jézus), és aki nem így érez, az ne vállaljon gyereket. Nyilván még csak 4 hónapos a gyereked, úgyhogy hatalmas tapasztalattal a hátad mögött mondod mindezt.
Hát szerintem baromira nem fantasztikus minden perce az anyaságnak, és a nők 95%-a így érzi. Mert igenis vannak sz.r napok. És igenis vannak nehéz gyerekek, és mindannyian mások vagyunk, és máshogy élünk meg bizonyos dolgokat. És kikérem minden nő nevében, aki szerint nem habos babos cukiság minden pillanat, ettől még lehetünk jó szülők, és nekünk is való gyerek. Nagyon káros ezt a nézetet hirdetni, mert ettől az eleve bizonytalan anyák csak még rosszabbul érzik magukat...
Az én első 8 hónapom amúgy így nézett ki:
-a gyerek sírt, ha nem voltam a 2 méteres körzetében
-ha aludt (mondjuk éjjel csak úgy 3 órát), akkor is csak rajtam (!!) vagy a kezemben
-utálta a hordozókendőket (próbáltunk sok fajtát), a babakocsit, az autót, gyakorlatilag sehová nem tudtunk menni, volt, hogy már a kezemben vittem le sétálni, csak hogy kijussak a lakásból
-semmi házimunkát nem bírtam elvégezni mellette, főzni se tudtam, egész nap szórakoztattam vagy altattam.
Ha ebben az időszakban ideböfögted volna nekem ezt a kommentet, lehet, hogy ki is ugrottam volna az 5.-ről. Rettenetesen szar anyának és feleségnek éreztem magam. Akkor lett jobb a helyzet, mikor a lányom már ült és elkezdett mászni, 1 éves kora óta meg alszik is rendesen.
Szomorú vagyok, hogy ez a 32-es komment megszületett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!