Fél éves múlt a baba, de annyira idegesít a férjem, mint mást a terhesség alatt. Mit tegyek?
Nem csinál semmi kiemelkedően rosszat, főleg, ha az itteni apákhoz hasonlítom.
Játszik a gyerekkel, fürdeti, pelenkázza, jön orvoshoz stb. Én mégis ki vagyok rá folyamatosan akadva, hogy “neki könnyebb”. Főleg, amikor este 9-kor lefekszem a babával és másnap 5-6-ig velem van. Még az egész jó, amikor a férjem dolgozik, de amikor home-office-ban van vagy hétvége van, akkor mindig iszonyú ideges leszek, ha látom, hogy mondjuk elmegy sportolni vagy hosszabban bevásárol vagy épp nekiáll szerelni én meg egyedül maradok a babával (és a gondolataimmal).
#53 Hidd el a kislányom elég jó kedvű egész nap. A gyerek ott van a történetben, hogyha neki baja van, nem eszek, nem alszok, nem megyek kakilni, amíg ő jól nincs. Ha láza van az oltástól, akkor nyilván a heti egy óra szabadidőm is ugrik. Folyamatosan azon vagyok, hogy boldog és kiegyensúlyozott baba legyen, amennyire tőlem telik.
Hónapokig heti 2-3x jutottam el zuhanyozni, mert ha sírt a baba, kiugrottam a zuhanyzóból vagy el sem indultam. Azért nincs a történetben, mert ő elég boldog.
A férjem családja meg csupa háztartásbeliből, tanárnőből és óvónőből áll, ők teljesen ki vannak borulva attól, hogy mi megtehetnénk, hogy nem megyek vissza a gyerekek 12 éves koráig dolgozni, de én még a 3 évet sem akarom kivárni.
"miközben aznap még enni sem tudtam"
Én ezt a mártírkodást sosem értettem. Hogy a fenébe nem tudsz bekapni pár falatot egy 6 hónapos gyerek mellett. Gondolom alszik is valamikor, de ha nem is, fogod az egyik kezeddel, a másikkal meg eszel. Vagy miért nem tudsz lezuhanyozni? Hazajön apuka, te meg beugrasz a zuhany alá, 5 perc. Vagy mikor elalszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!