Hogyan oldhatom meg, hogy csak az én felügyeletem alatt láthassa a "párom" a gyerekünket?
Sziasztok,
Azoknak a segitseget kerem, akik otthon vannak ebben a temaban es tudnanak nekem segiteni. Jelenleg parkapcsolatban elek, de (hal istennek) nem a ferjem. Teherbe estem, jelenleg 10. heten jarok a terhessegemnek. A paromrol azt kell tudni, hogy egy alattomos ember, aki most mutatta meg magat igazan. Tenyleg igaz a mondas, miszerint addig nem ismersz egy ferfit, ameddig nem szulsz neki egy gyereket. Drogozik, eljarkal gusztustalan felvallalhatatlam emberekkel. Megbeszeltuk meg az elejen, hogy segitek neki, mert regebben voltak drog problemai, de igy is a hatam mogott csinalja. Osszeveszett a szuleimmel es folyamatosan azzal fenyeget, hogy nem fogja oda engedni a gyerekunket es, hogy elveszi tolem a kisbabamat. Na most nekem az lenne a kerdesem, hogy ilyen esetben, ha nem a hazastarsam kevesebb az eselye annak, hogy ha esetleg ebbol per alakulna ki (mar pedig nagy eselyet latom, mivel nem akarom, hogy egyedul legyen kettesben a gyerekemmel), hogy ne huzodjon ez sokaig es elfogadjak a birosagon a tenyt, hogy ez az ember nem alkalmas szulonek? El akarok menni tole minel elobb, de felek tole, mivel a drogok miatt agressziv 2 napja is elkapta a torkomat, amikor azt mondtam neki, hogy mindent megteszek, hogy megvedjem a gyerekemnek a mentalis egeszseget es nem engedem majd, hogy a kozelebe menjen. Nem szeretnek vele kiegyezni, nem szeretnem, hogy egy 2 percrt is egyedul legyen a gyerekemmel es felvigye ne adj Isten azokhoz a drogos barataihoz. Milyen eselyim vannak?
Voltam ilyen párkapcsolatban sajnos, úgyhogy tudom milyen teljesen vakon belegyalogolni egy ilyen ember életébe, azt is tudom milyen nehézségekkel járnak a mindennapos hangulatingadozások és azt is tudom mennyire nehéz kilépni egy ilyen kapcsolatból még úgyis, hogy nincs amivel "láncon tartson" az illető. Így nem tudlak elítélni, amiért némileg buta módon belekeverted magad ebbe a helyzetbe, de a lehető legjobb szándékkal írom, hogy ne vállald ezt a babát, bármennyire is nehéz! Tönkreteszed magadat és a gyereket is! Sosem lesz nyugtod, nem mered láthatásra adni az apjának, nem mered rábízni, hogy hozza el a suliból, sőt... nem mered a gyereket egyedül elengedni majd sehova, mert félni fogsz, hogy az apja előbb ér oda érte. Beteszi az autóba edzés után és simán megdumálja, hogy "gyere elmegyünk nyaralni", majd soha többé nem látod őket. Olvasgass ilyen sztorikat, hogy meggyőzd magad. Rengeteg van!
Az "éppen csak" drogos kategória pontosan az, aki lazán előadja magát bármilyen szervek előtt, hogy ő nem nyúl semmihez, ő maga a szent, ő sosem bántott senkit, stb. és lazán meg fogja kapni a felügyelet nélküli láthatást. Akkor meg csak abban bízhatsz, hogy talán a gyerekében nem tenne legalább kárt. SŐT tovább megyek. Nincs a kezedben igazán semmi, amivel bizonyítani tudod, hogy nem alkalmas, ő előadja a szentet és még téged tűntet fel rossz színben, mert mondjuk várandósan leléptél és el akartad titkolni a gyerekét.
Szóval én fájó szívvel, de elvetetném.
Ha nagyon nem, mert nem tudom... akkor eljátszanám, hogy elvetéltem és hogy elegem van belőle, szakítanék, majd minden utat felégetve magam mögött eltűnnék. Én így is rettegnék minden áldott nap, hogy kiderül, megtalál minket és pert indít, vagy rosszabb esetben ellopja a gyerekét. De máshogy el sem tudom képzelni. Hazai jog szerint semmit nem fogsz elérni.
Én elvetetném. Ha tök mindegy ki az apa, inkább csináljon fel valaki egy éjszakás kalandból, de ezt nem.
Ha mégis megtartod, akkor meg rejtőzz el és erre az esetre kiváló megoldás az inkubátor.
A gyerek nem azért születik erre a világra, hogy egy drogos nyomorult szórakozzon vele azért, hogy az anyjával szívózzon.
Másik opció, hogy fogod a cuccod, kimész külföldre, most, mielőtt megszületik, mert utána az életben meg nem oldod, és konzekvensen állítod, hogy egy ismeretlen kalandból fogant.
Ha akar, menjen perre, azt kutasson fel. Sok sikert hozzá. Majd nyilván erre fogja költeni a pénzét a drog helyett. Ha odaállsz a pofonért, ütni fog, de ha eltűnsz minden infó nélkül egy számára ismeretlen külföldi országba, akkor először is meg kéne találnia, majd keresztültolnia a pert határokon túl. Ez még full józanul is nehéz, de ezt nyilván nem fogja csinálni, csak azért szivat, mert itt vagy helyben.
Jaj, hagyjuk már ezt a sz*r szöveget, egy drogos agresszív állatnak vállalsz gyereket, aztán sírsz, ez annyira tipikus.
Mindent megtennél a babáért, csak normális apát nen voltál képes választani nekim
31-32# Egyetértek. Még ez a külföld opció amúgy,de akkor még most. Sőt,ez hogy előadod,hogy elvetéltél sem hülyeség. Vagy a kettő együtt hagysz egy levelet mire hazaér,hogy elment a baba,majd lelépsz még aznap jó messzire. Bár nem tudom ezeket hogy lehet kivitelezni.
31# Én írtam nagynénémről,náluk ez ment az első hetekbe sajnos, mire odaért az ovihoz nagynéném, apuci lelépett a gyerekkel direkt gyors hamarabb. Rohant a gyámügyre nagynéném,aki közölte,hogy ő az apja ugyanolyan joga van elvinni,nem tudnak mit kezdeni,ez van. Szánalmas az egész. :/
Ne tartsd meg!
még ha el is tudja látni a gyereket,még ha nem is bántja, de pl ellened hangolja?hogy miattad nem vagytok egy család,mert egy ri...banc vagy?
Volt egy szomszédunk, egyedülálló anyuka 2 gyerekkel,az apuka nem volt drogos, csak egy patkány,a gyerekek kicsi korában lelépett.Rájuk sem nyitotta az ajtót évekig,fizetni sem fizetett.Az anyuka dolgozott éjjel nappal, hogy eltudja látni őket,gondozta őket, szeretgette, ápolta ha betegek,tanult velük, felnevelte őket.Évek múlva apuka feltűnt,elkezdett fizetni, és elkezdte módszeresen elcsábítani a gyerekeket.14 évesen mindkét gyereket elvette az anyukától.
Ne akard tudni, hogy milyen érzés lehet,hogy a gyereked egy számodra rossz ember kezébe/értékrendjébe kerül.Mikor a lelkedet is kiteszed évtizedekig,hogy boldog felnőttet nevel, és apuka meg szétcseszi pár láthatás alatt.
Dehogynem mondana le, csak ügyesen kell játszani. Még a terhesség elején jársz, ilyenkor minden férfi mintaapának képzeli magát.
Az exemmel egyszer szóba került egy haverja a terhességem alatt, aki nem látogatta a gyerekét az exnél. Hűledezett hogy hogy tehet ilyet, hát nem hiányzik neki? Ő sosem tenne ilyet.
Szülésnél még ott volt, nagy élmény volt neki, úton útfélen mondogatta, hogy ez mennyire felemelő, és minden férfinak át kellene élnie. Aztán tudod mi lett a nagy ragaszkodásból pár évvel később? Örökbeadta a gyerekünket a mostani férjemnek. Lemondott róla. Teljesen és végleg.
Barátnőmnél ugyanez. A terhesség és picibabakor alatt állati lelkes és érzelmes férjnek, aki később a válásnál tűzön-vízen át ragaszkodott az osztott felügyelethez, válás után 3 évvel már egyáltalán nem volt kapcsolata az akkor 4 éves gyerekkel. Semmi. Zéró.
Nem kell bedőlni a gyerek elvételével fenyegető pasiknak. Ha nem hergeli őket az ember, tök boldogan elúsznak a feledésbe. Csak ha felhúzzák és sértegetik őket, akkor akarják megmutatni, hogy ki itt a nagy szuperapa. Vannak ugyan valóban elkötelezett, szerető apák, de azok nem bántalmazzák a gyerekük anyját. Látatlanban a nyakamat tenném rá, hogy ez az ember nem fog mély érzelmeket táplálni a gyereke iránt, és ha ügyesen bánsz vele, simán megszabadulhatsz tőle.
Még apaságit sem írtatok! Jogilag semmi köze nem lesz a gyerekhez, amikor megszületik. Szerinted fog energiát tenni bele, hogy bíróságon elismertesse az apaságát? Szerinted ez az ember komoly effortot fog fordítani arra, hogy hadd fizessen neked kb. 20 évig gyerektartást? Ugyan!
Csak ne mondogasd neki, hogy nem mehet a gyerek közelébe. Úgy mondod, mintha ez büntetés lenne neki. Senki se szereti ha megbüntetik. Ne büntesd, hanem nagyvonalúan vedd le a gyereknevelés terhét a válláról :)
És NE írd alá az apaságot. Semmilyen körülmények.között! Vigye perre ha akarja. (Nem fogja.)
31-es jót ír. Játszd el, hogy elvetéltél.
Először is pakold össze mindened, hagyd ott, aztán hívd fel pár nap múlva hisztériásan, hogy miatta ment el a baba.
Aztán juttasd a fülébe rá pár héttel, hogy felejteni akarsz fűvel-fával. Ha a szüleid segítőkészek, ebben sokat tudnak segíteni. De ha megvan a kamuzás, tűnj el a közeléből a gyerekkel az ország másik végébe.
Én se vetetném el, nem bírnám. De ha okos vagy, megszabadulhatsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!