Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor tartanátok a névnapját?

Mikor tartanátok a névnapját?

Figyelt kérdés

Mindegyik gyerekünk névválasztásánál szempont volt, hogy a szülinap és karácsony közé essen a névnap, így elosztva az ünnepeket egy évre. A legkisebb viszont december 3ai és a Kamilla nevet kapta (most nem részletezem az okot, de mindenképpen így szerettük volna hívni), ami naptárban dec.28. Van nem naptári névnap is, de akkor egész életében magyarázhatná, hogy nem akkor tartja... viszont akkor szinte minden decemberben lenne neki a húsvét kivételével kb.

Ti mit tennétek? Mikor ünnepelnétek?

2024. febr. 25. 18:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a névnapom tavasszal van, viszont a szülinapom karácsony után 2 héttel. (Van egy nem hivatalos névnapom a szülinapom után 6 nappal, de nem azt tartom)

A fiam névnapja január 3, a szülinapja január 23 (február közepére vártuk) így ő is “le van tudva” ünnepek terén bő 4 hétben, de nem zavarja.

2024. febr. 25. 21:47
 12/21 anonim ***** válasza:
55%

fiam szülinapja dec24 de én pl külön tartom szülinapjåt ės külön måsik napon karácsonyozunk dec 25 karácsony és kap külön ajåndékot szülinapjára és külön måsnap karácsonyra 20 ėve igy van ja direkt igy van hogy ne egybe legyen ne 1 ajåndékot kapjon 2 ünnepre hanem .mindkettöre

névnapja meg november elejėn van .

2024. febr. 26. 05:56
 13/21 anonim ***** válasza:
20%

"Nemcsak az... hanem, hogy decemberben letud mindent kb. Szülinap, névnap, Mikulás, karácsony, szilveszter... aztán egy évig semmi, max. a húsvét."

ÉS???? Nem lesz semmi baja tőle. Amúgy meg ha ennyire lényeges hogy ne egyszerre legyen minden ünnep, akkor miért nem úgy idozitettetek, hogy ne decemberben szulessen?

2024. febr. 26. 06:36
 14/21 A kérdező kommentje:
Persze, nem lesz semmi baja tőle. Azért nem úgy időzítettünk, mert 40 évesek vagyunk és téli babát szerettem volna. A nevét akkor méh nem tudtuk, nyilvánvalóan. Sokáig Olívia volt porondon, de épp aznap született, meg elég gyakori lett, így azt elvetettük. De sajnos a kérdésre nem sikerült válaszolnod.
2024. febr. 26. 09:19
 15/21 anonim ***** válasza:
26%

Nézd, hülyeségre nehéz válaszolni. Te tervezted így. Ha ennyire zavar, akkor változtasd meg a nevét. Amúgy meg akkor ünnepled a nevnapjat, amikor akarod. De parancsolj, itt vannak a választható nevnapok:Naptári napok:

December 28.

Naptárban nem szereplő névnapok:

Március 3., március 10., május 18.

2024. febr. 26. 09:28
 16/21 A kérdező kommentje:

"Nézd, hülyeségre nehéz válaszolni." Többeknek azért sikerült...

Tudom, mikor van a hivatalos és a többi névnap, köszönöm. Épp ez lett volna a kérdés, ki mit gondol: legyen a decemberi vagy egy másik időpont, az viszont nincs benne a naptárban? De nem kell fáradni, mások már válaszoltak.

Amúgy, mikor meg lett állapítva a szülés várható időpontja, még neveken nem gondolkodtunk. Tervezett baba volt, a névválasztás később jött.

2024. febr. 26. 10:46
 17/21 anonim ***** válasza:
67%

"Te tervezted így."

Azt ugye vágod hogy a nők nagyrésze nem úgy lesz terhes, hogy megtervezni hogy mikor akar szülni és akkor szül?

Tudod mennyire szarul esnek az ilyen megjegyzések azoknak, akik éveket várnak a babára? De elég annyi hogy csak 3 hónap alatt jön össze és máris a kinézetét névnap közelében van a kiírt dátum, arról nem is beszélve hogy létezik koraszülés is, ez pont nem az a dolog amit tervezni lehetne...

2024. febr. 26. 12:03
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

"Azt ugye vágod hogy a nők nagyrésze nem úgy lesz terhes, hogy megtervezni hogy mikor akar szülni és akkor szül?"

"Azért nem úgy időzítettünk, mert 40 évesek vagyunk és téli babát szerettem volna."

2024. febr. 26. 12:05
 19/21 A kérdező kommentje:
Igen, nekem "szerencsém" volt. Illetve könnyen esek teherbe. De attól még rosszul eshet azoknak, akik nem és olvassák. 22ben azért volt két missed abom, műtéti befejezéssel. Ők nem téli babák lettek volna.
2024. febr. 26. 12:12
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pont hasonló a helyzet, sőt az egyik családi ünnepnapunk konkrétan dec. 24-én van. Igen, eléggé minden egyszerre van, de van ennek előnye is, például az ember nem azzal foglalkozik mondjuk január elején, hogy jaj-jaj, vége van az ünnepeknek, hanem készülünk a következő jeles napunkra, amiből három is van január első két hetében. :) Nem kell ezt katasztrófaként megélni, én biztosan a hivatalos neve napján ünnepelném a kislány névnapját.
2024. febr. 26. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!