Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tartanatok a baratsagot? Es...

Tartanatok a baratsagot? Es ha igen akkor hogyan?

Figyelt kérdés

Van egy ismeros csalad, akiknel egykoru a gyerek az enyemmel. A gyerekek szivesen jatszanak egyutt, es amikor talalkozunk, a masik anyuka nagyon szivelyes velunk.

Azonban azt figyeltem meg, hogy valahogy mindig ugy alakul, hogy mi alkalmazkodunk hozzajuk. Peldaul: ha meghivnak magukhoz, akkor o ad meg napokat, de ha en hivom meg akkor amit en adok meg nem jo; ha kihivjuk oket jatszoterre, akkor meg nagyon sokara jonnek (de ugy h nincs semmi kulonosebb dolguk, csak anyukanak igy kenyelmes) es a vegen kb fel orat tudnak a gyerekek egyutt tolteni. Athivnak 2 hetes kesessel uto szulinapi "bulira", beiger a gyerekemnek tortat, aztan csinal egy felig odaegett mikro popcornt (nem a kaja, hanem az igergetes nem tetszik) es volt masfel hete osszehozni + direkt ugy hivott minket, hogy home officeban van.

Most azzal akasztotta ki nalam a biztositekot, hogy megbeszeltunk egy napot, h atjonnek hozzank, keszulok, varjuk oket, es meg jo, hogy elotte rakerdeztem mikor jonnek, mert benyogi, h "ne hari, nem tudunk menni". Ha meg nem irok ra akkor ott vartunk volna ki tudja meddig?

Nem igazan vagyok kozossegi ember, kicsit autistanak is erzem magam, es nagyon magamra veszem a dolgokat.. de szerintem ezek olyan viselkedesek, amik a masik emberrel szemben nem fair.

Ha en megigerek valamit azt be is tartom, ha valamit meg akarok tenni azt meg is teszem. Nem tudok mit kezdeni ezzel a helyzettel, a sekelyes viselkedessel. Tudom , nem kene foglalkoznom vele, de valamiert megis kattogok.

Szerintetek... ?

Illetve mivel a gyerekek jol megvannak, azert, mert en felnottkent igy latom, nem akarom megszakitani a kapcsolatot veluk (amit egyebkent nem en kezdememyeztem), de valahogy jo lenne valtoztatni...

Elore is koszi a valaszokat.

2020. okt. 3. 17:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj beszélni velük, hogy ezt te nem tolerálod, ha nem változtatnak, akkor én hanyagolnám a társaságukat
2020. okt. 3. 17:52
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy ő is barátságnak tartja, ami közetetek van? Tényleg érdemes lenne beszélni vele, hogy akkor most mi van, nekem elég egyoldalúnak tűnik a szitu.
2020. okt. 3. 18:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne hívjatok el magatokhoz, és ők se titeket. Max a játszon fussatok össze de ennyi. Nem eroltetnem.
2020. okt. 3. 18:11
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

Hány ilyen van sajnos.

Amúgy én kifejezetten rühellem az ilyen viselkedést.

Engem arra neveltek, ha valami közbejön akkor azt illik időben jelezni.

Elmaradt dolgokat pótolni. Igért dolgot betartani.

Vagy egyszerűen egyenes gerincesnek lenni.

2020. okt. 3. 18:13
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt megbeszélni is kár, egyszerűen hagyd. Ha összefuttok véletlen a játszótéren, akkor játszanak a gyerekek, ha nem, akkor nem.
2020. okt. 3. 18:29
 6/14 A kérdező kommentje:

Ezek utan en tutira nem fogom hivni oket. Es egy darabig le is mondom ha meghiv.

Anno egy masik ismerosenek baratkent mutatott be engem is... hat... lehet nala ez mast jelent.

Ha csak rolam szolna, akkor nem lenne ilyen nehez, de a gyerekemnek mit mondjak, miert nem megyunk at/jonnek? 🤔

2020. okt. 3. 18:49
 7/14 anonim ***** válasza:
57%

Az ilyenek elég rendszertelenül élnek.összevissza.

Gobdolom nem dolgozik.

Lehet vele nyomatékosan közölni ezt hogy neked a spontenaitasa az agyadra ment, ha megiger vmit helyben szolni hogy tartsa is magát akkor majd hozzà.

Ha kijelölöd neki egyertelmüen a hatarait akkor lehet oda fog a jövöben ezekre figyelni. Hogy nalad ez igy müködik.mashogy meg nem.es kesz

2020. okt. 3. 19:37
 8/14 A kérdező kommentje:

Dolgozik, csak folyton porog. De azt mondjuk kinezem belole, hogy lazan raszervezett valamit...vagy az is lehet h mar volt masik programja, csak nem volt benne biztos es amikor az bejott, akkor minket jol elfelejtett.

Valahogy biztosan jelezni fogom neki a velemenyemet.

Uhh, nagyon koszi a tamogatast mindenkinek!

2020. okt. 3. 22:53
 9/14 anonim ***** válasza:
72%
Jól teszed, hogy nem hívod őket. Ha ők hívnak, akkor készülj úgy, mintha mennétek, de ha ő szól az utolsó pillanatban, hogy nem jó, vagy felhívod őket, hogy akkor most mentek, és szól, hogy mégsem jó, akkor kapj az alkalmon, hogy elmondd, hogy ez nem jó így neked, és nem az első eset, hogy ti készültetek egy megbeszélt találkozóra, de végül kútba esett. Nyugodtan megmondhatod, hogy örülsz, hogy a gyerekek jól kijönnek, de ha továbbra is ennyire megbízhatatlanok lesznek, akkor jobb, ha hanyagoljátok a kapcsolattartást. Majd a játszón véletlenszerűen összefuttok/vagy nem, de többet nem vagy hajlandó egyeztetni.
2020. okt. 3. 23:26
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom mit kell dràmàzni, alig csinál valami idegesítőt..

Nem a te barátod, hanem a gyerekeitek azok, neked a saját gyereked érdekében kell fentartani a barátságot, hogy neki jó legyen. Nem kell barátkoznod az anyjával, csak nem megsérteni annyira, hogy többet ne hozza a gyereket. Más szót én sem használtam volna, ismerősnek bemutatni valakit, az csak futó kapcsolat, sőt akár lehet sértő is.

Mindegy, hogy hivatkozott rád, a gyerekeitek barátok, nem ti. Az én gyerekem nem csak a barátaim gyerekeivel baràtkozhat, mert akkor lenne egy kisbaba meg egy egyéves barátja, muszáj fenttartanom a barátai anyukáival a viszonylag normális kapcsolatot. Nem vagyok róluk túl jó véleménnyel(az egyik vallásos világvége covid videót küldött komolyan gondolva, hogy készüljünk az ítéletnapra), de igyekszem alkalmazkodni.

Megbízhatatlan az anyja, semmi gond, nem jönnek, akkor legyetek spontánok, tanítsd a gyereknek is, ha máshogy alakul a napi program, elmentek helyette máshova.

2020. okt. 4. 07:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!