Tartanatok a baratsagot? Es ha igen akkor hogyan?
Van egy ismeros csalad, akiknel egykoru a gyerek az enyemmel. A gyerekek szivesen jatszanak egyutt, es amikor talalkozunk, a masik anyuka nagyon szivelyes velunk.
Azonban azt figyeltem meg, hogy valahogy mindig ugy alakul, hogy mi alkalmazkodunk hozzajuk. Peldaul: ha meghivnak magukhoz, akkor o ad meg napokat, de ha en hivom meg akkor amit en adok meg nem jo; ha kihivjuk oket jatszoterre, akkor meg nagyon sokara jonnek (de ugy h nincs semmi kulonosebb dolguk, csak anyukanak igy kenyelmes) es a vegen kb fel orat tudnak a gyerekek egyutt tolteni. Athivnak 2 hetes kesessel uto szulinapi "bulira", beiger a gyerekemnek tortat, aztan csinal egy felig odaegett mikro popcornt (nem a kaja, hanem az igergetes nem tetszik) es volt masfel hete osszehozni + direkt ugy hivott minket, hogy home officeban van.
Most azzal akasztotta ki nalam a biztositekot, hogy megbeszeltunk egy napot, h atjonnek hozzank, keszulok, varjuk oket, es meg jo, hogy elotte rakerdeztem mikor jonnek, mert benyogi, h "ne hari, nem tudunk menni". Ha meg nem irok ra akkor ott vartunk volna ki tudja meddig?
Nem igazan vagyok kozossegi ember, kicsit autistanak is erzem magam, es nagyon magamra veszem a dolgokat.. de szerintem ezek olyan viselkedesek, amik a masik emberrel szemben nem fair.
Ha en megigerek valamit azt be is tartom, ha valamit meg akarok tenni azt meg is teszem. Nem tudok mit kezdeni ezzel a helyzettel, a sekelyes viselkedessel. Tudom , nem kene foglalkoznom vele, de valamiert megis kattogok.
Szerintetek... ?
Illetve mivel a gyerekek jol megvannak, azert, mert en felnottkent igy latom, nem akarom megszakitani a kapcsolatot veluk (amit egyebkent nem en kezdememyeztem), de valahogy jo lenne valtoztatni...
Elore is koszi a valaszokat.
Utolso, nembis akarnek vele baratkozni a magam reszerol, pont ezaz...azt mar reg elengedtem. A spontaneitas sem gond, csak ha nem szol idoben akkor en sem tudok masik progit szervezni.
Azota 1x ram irt nagy kegyesen, hogy rendelek e egy ismerosetol maszkot...ennyit.
Azóta én nem kerestem, ő hívott telefonon, kb 1 hétre rá, hogy átmennénk e aznap, este. Amit tud nagyon jól, hogy mi korán haza szoktunk menni, mert egyrészt másnap ovi, és az én gyerekem 1 órával korábban kel, mint az övé. Másrészt pont ezért estére már fáradt és nyűgös.
Mondtam neki, nem jó, megbeszéltük, hogy akkor a következő (azaz ezen) a héten csütörtökön v pénteken jó nekünk. Azóta nem jelentkezett. Mi meg nem fogunk ugrani, amikor ő mondjuk aznap szól, így tegnap le is egyeztettem egy csoporttárssal játszóterezést mára, péntekre most szervezem, a hétvégére is megvannak már a programok.
Oviban vannak barátai, van közöttük pár, akikkel jóban vagyunk, majd megerősítjük azokat a szálalat.
Az enyém nem is emlegeti a másik gyereket, max találkozás utan másnap még eszébe jut, de ennyi. Amúgy nekem a gyerek sem szimpi, mert ugyanaz mint az anyja viselkedésben, csak gyerek szinten. Akárhányszor együtt vannak, valamin összevesznek, amin java részt az enyém fakad sírva, elég érzékeny. Nem látok értelmes játékot, csak bugyutát, rombolast, vagy rohangálnak a lakásban. Nem tudom megfogalmazni, de valahogy olyan, mintha teljesen más rezgése lenne a barátnak, nekünk viszont a nyugisabb, és amikor ezt atveszi az enyém, beizzem tőle.
Amikor a csoporttársaival játszanak, szépen normálisan elvannak a nála kisebbel es a nagyobbal is, sosincs sírás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!