Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Leépültem otthon,avagy hogyan...

Leépültem otthon,avagy hogyan razodjak vissza a munkába?

Figyelt kérdés

2,5 éves a lányom,én pedig 2,5 éve nem alszom. Azaz maximum hat orat egy jobb éjszakán,két -hatom részletben. Egy jobb éjszakán. Átlag. Ez az ami szerintem baromira leamortizalt, de nyilván a kisgyerekes lét is. Két hónapja álltam vissza dolgozni (év elején) de még avgyok rokonyodve mennyire nehezemre esik. Alig forog az agyam,sokszor egy értelmes mondatot nem bírok osszetenni. Felelősségteljes munkám van,tanítok,felnőtteket. Elfunkcionalok,de baromi nehéz..úgy érzem az agysejtjeim nyolcvan százaléka leépült az elmúlt pár évben,és a maradék is maximum pelenkát cserélni,öltöztetni,mondokazni,stb tud. Az elmúlt fél évben mar kicsit javult az alvása,de aztán a bolcsi most megint felulrita. ( A javult állapotot írtam fent..az egy jobb este). Nem tudom ha többet sikerül végre aludni,visszakapom az agyam,vagy ez már sosem lesz olyan,mint régen? Mivel a munkára se tudom már úgy fókuszálni,ez meg azért van,mert folyton fut az ágyában még ezer másik ablak...amióta dolgozom kevesebb az idő,ezt nyilván mindenki tudja,így ott a fejemben,higy otthon meg ezt kimosni,azt beszedni,jaj ezt még el ne felejtsem,azt is meg kell csinálni...stb. A férjem támogat mindenben,de viszonylag sokat van távol munka miatt.

Tudom hogy van a mommy brain is,de szerintem csak nagyon kis részben magyarázható ezzel az esetem.

UI. Tudom,hogy zilált lett, amilyen én is vagyok..két napja próbálom kiírni a kérdést,most gyors ebédszünetben sikerült.

2024. febr. 23. 11:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig meghökkenve olvasom azokat az anyákat, akik baba mellett csináljak az egyetemet vagy visznek vállalkozást. Én néha még két darab kétjegyű számot se tudok összeadni, nemhogy még ilyesmit csináljak. A lakás romokban, az idegeim cafatokban, a testem a réginek csak a lenyomata. 3 és fél éve nem alszom, ennyi idős a nagy. Hidd el, nem vagy egyedül. Rettegek attól, hogy jövőre vissza kell menni dolgozni, és mindezt továbbra is csinálni kell, csak még a munkát is... (vezető beosztású irodai).

Az alvásho: a nagyfiam alvása akkor jött rendbe, de úgy hidd el, hogy egyik pillanatról a másikra, amikor a baba miatt a férjem átvette az altatását. Ha az apjával alszik, akkor 5 perc alatt bealszik, és gond nélkül alszik reggelig. Nálam ilyen nem volt, én jobb éjszakákon is 2-3 óránként keltem vele. Most a kicsivel szívok,m múlt éjjel óránként kelt, mert meg van fázva.

2024. febr. 23. 14:26
 12/13 anonim ***** válasza:

Csak együttérzésemről tudlak biztosítani.

Még gyeden vagyok, de már érzem hogy nagyon leépültem.

Most akarok belevágni egy online tanfolyamba, de félek hogy képes leszek-e egyáltalán tanulni. Én nem voltam/vagyok olyan típus, aki 3 gyerek meg munka mellett még agysebésznek tanul meg még ejtőernyőzik szabadidejében...

De nagyon hiányzik hogy bármi értelmeset csináljak, úgy érzem most lenne munka előtt az utolsó esélyem hogy "csak" 2 dolog legyen egyszerre és ne 3...

Majd kiderül hogy fog menni.

Felszaladt pár plusz kg is. Edzeni is kéne, mert mire visszamegyek a munkahelyemre a fiatal, gyermektelen, párductestű kollegák mellé szeretném jól érezni magam a bőrömben. Edzeni éjjel tudok csak, pihenés helyett. Emellett kellene a jogsit felfrissíteni.

Az én agyam gyerek előtt is ilyen káoszos volt, és azóta csak még fárasztóbb kibogozni a gondolatokat.

Kitartást neked, biztosan lesz még könnyebb.

2024. febr. 23. 18:05
 13/13 A kérdező kommentje:

A plusz kilókat ne is mondd...tíz kiló van rajtam de egyszerűen az is feladat,hogy csak ennyi legyen

.pedig bomba voltam régen..nem is olyan régen, még gyerek előtt. A kimerültsegtol nem tudok rendesen edzeni,egyszerűen ilyen itthoni lotyogeseket maximum,de semmire nem hat,cserébe sokszor a szívem is szúr..a férjem szerint egyáltalán nem kellene ezt erőltetném,mert az alig alvás mellé veszélyes,és igaza is van,de baromira unom hogy nincs egy normális cuccok sem,mert kövér vagyok..a régiek e nem férnek bele,új ruhákat meg nem akarok venni,mert az olyan,hogy most már örökre így maradok. Szar ügy.

2024. febr. 27. 16:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!