Leépültem otthon,avagy hogyan razodjak vissza a munkába?
2,5 éves a lányom,én pedig 2,5 éve nem alszom. Azaz maximum hat orat egy jobb éjszakán,két -hatom részletben. Egy jobb éjszakán. Átlag. Ez az ami szerintem baromira leamortizalt, de nyilván a kisgyerekes lét is. Két hónapja álltam vissza dolgozni (év elején) de még avgyok rokonyodve mennyire nehezemre esik. Alig forog az agyam,sokszor egy értelmes mondatot nem bírok osszetenni. Felelősségteljes munkám van,tanítok,felnőtteket. Elfunkcionalok,de baromi nehéz..úgy érzem az agysejtjeim nyolcvan százaléka leépült az elmúlt pár évben,és a maradék is maximum pelenkát cserélni,öltöztetni,mondokazni,stb tud. Az elmúlt fél évben mar kicsit javult az alvása,de aztán a bolcsi most megint felulrita. ( A javult állapotot írtam fent..az egy jobb este). Nem tudom ha többet sikerül végre aludni,visszakapom az agyam,vagy ez már sosem lesz olyan,mint régen? Mivel a munkára se tudom már úgy fókuszálni,ez meg azért van,mert folyton fut az ágyában még ezer másik ablak...amióta dolgozom kevesebb az idő,ezt nyilván mindenki tudja,így ott a fejemben,higy otthon meg ezt kimosni,azt beszedni,jaj ezt még el ne felejtsem,azt is meg kell csinálni...stb. A férjem támogat mindenben,de viszonylag sokat van távol munka miatt.
Tudom hogy van a mommy brain is,de szerintem csak nagyon kis részben magyarázható ezzel az esetem.
UI. Tudom,hogy zilált lett, amilyen én is vagyok..két napja próbálom kiírni a kérdést,most gyors ebédszünetben sikerült.
Nekem egy füzet segített. Reggel ha volt időm nyugodtan megkávézni, akkor felírtam, hogy mik az aznapi teendőim.
Például: kimosni a gyerek farsangi jelmezét
Boltból komplett bevásárlólista
Ebéd /vacsora ötlet.
Nem elfelejteni a csekkeket befizetni...
Pici füzetke, kb az a5-ös fele, hogy beférjen a táskába.
Ha eszembe jutott valami akkor előkaptam és beleírtam.
Miután már tudtam egyhuzamban 6 órát aludni lassan el is hagytam, csak a bevásárlólista miatt van még nálam.
Meg innen szedek ebédötletet, ha kifogytam belőlük.
Amit a #7 ír, az jó. Tehermentesíti az agyad, sokat számít.
Egy próbát megér valami multivitamint szedni is. Főleg, ha az étrended nem épp ideális.
Köszönöm! Szedek vitamint. Még ez a füzet sem újdonság! Én is így szoktam..röhög is a férjem rajtam,mert még azt is beleirom,hogy körmöt vágni...de tényleg bele kell,egyszerűen minden nuanszot. De jó ötlet hogy füzet legyen és magammal vigyem,mert eddig csak lapra írtam. Egy kis notesz,talan.
Én is úgy látom,ha vissza is jön az agyam,sosem leszek olyan mint régen,egyszerűen nem tudom már a munkát az első helyre tenni,mindig az gyerek és az otthon lesz az első. Egy gyerektelen kolléganőm meg is jegyezte,hogy más vagyok,mióta visszajöttem... Hát igen,szültem egy gyereket,kicsit más lett az életem.."arra van időd amire akarod".. hát azt hittem megütöm..De majd lesz neki is gyereke.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!