Jogosak az elvárasaim, ha a párom azt szeretné, hogy a gyerekei hozzánk költözzenek?
A párom szeretné, ha a gyermekei hozzánk költöznének vagy legalább váltott elhelyezésben legyenek (2-2 hét), ebben az a gyerekek anyja is támogatja. Én is támogatom, de csak néhány feltételhez kötötten. Például, hogy az én gyermekeim helyzete ne változzon jelentősen, azaz maradjon a külön szoba, kert stb (ezt csak közös alberlettel lehetne összehozni), elsődlegesen ő foglalkozzon a gyerekeivel értve ezalatt, hogy iskolába és haza ő vigye őket, a tanulmányaikkal ő foglalkozzon, ő ellenőrizze a házikat és a felszerelesüket, ő tartsa a kapcsolatot a tanáraikkal...
Ahogy ezt elmondtam, teljesen kiakadt, hogy miért szabok feltételeket, ő sem szab nekem. Legutóbb mar azzal jött, hogy ha ezt csinálom, ő teljesen elbizonytalanodik a kapcsolatunkban.
Tényleg olyan durva dolgokat kértem tőle? Szerintem ennyi lenne a minimum.
Ha jól értem, akkor a te gyerekeid ott élnek veletek, és a párod ugyanígy rájuk is keres (nem írod, hogy külön kasszán vagytok), gondolom nincs blokkonként a hűtőre tűzve, épp melyikőtök vette a 20 deka parizert a tízórais szendvicsbe. Ha jól értem, a Te gyerekeidnek van külön szobája, de az ő gyerekei, akik két hétre kerülnétek hozzátok havonta, valahogy oldják meg, de ettől még a te gyerekeidnek legyen kert, stb.
Jogosan bizonytalanodik el, ha ő nem szabott neked feltételt. Jogosan kérdőjelezi meg a kapcsolatot, ha a saját gyerkőceinek te feltételt szabsz.
Nem arra értem, mielőtt félreérted, hogy elmenjen értük suliba, meg hasonlók (bár utóbbi nem értem, részedről miért akkora teher, ha már a saját gyerekeidért úgyis elmész), vagy hogy alapvetően kísérje az útjukat, ez tényleg az ő feladata, nem a tiéd, ebben amúgy igazad van.
Igen, mindketten tudtuk a másikról, hogy vannak gyerei, 3-3 gyerek van. Külön kasszán vagyunk.
Alapból jónak mondanám a kapcsolatunkat egymás gyerekeivel, a láthatasok alatt a gyerekek is jól kijönnek egymással, de biztos vagyok benne, hogy hosszabb nálunk tartózkodás, költözés eseten jönnének elő bőven problémák. 4 szobánk van, mi vagyunk egyben, a másik háromban a gyerekeim, ha az ő gyerekei is nálunk vannak, akkor ő alszik a gyerekekkel a mi szobánkban én meg középsőm szobájában.
A gyerekeimmel feladata igazábol nincs, maximum beszélget velük kicsit, néha LEGO-znak együtt vagy játszanak a gépen. Párszor volt, hogy velük maradt itthon, amíg elmentem bevásárolni.
Amikor nálunk vannak a gyerekei, akkor sem más a program mint nélkülük. Persze akkor van, hogy ő is velünk jön a játszótérre vagy kirándulni, de ő nem a kimozdulós típus. Az más, ha az alap programokba feladatokba beilleszthetőek az ő gyerekei is hiszen a mosógep nem szól be, hogy pár bugyival és pólóval több kerül bele mint máskor, a fazekak sem, hogy többet főzök, de a reggeli rohamba nekem nem férne bele +3 gyerek suliba juttatása, mivel tök más irányban vannak az ő iskoláik mint az enyémek iskolái. Így is 6-kor kell indulnunk, hogy mindenkit le tudjak adni. Azzal is vért izzadok, hogy 3 gyerek háziját átnezzem, kijavitsuk, mindent megtanuljunk, nem bírnék 6-al.
"4 szobánk van, mi vagyunk egyben, a másik háromban a gyerekeim, ha az ő gyerekei is nálunk vannak, akkor ő alszik a gyerekekkel a mi szobánkban én meg középsőm szobájában."
Ugye tudod, hogy ez nagyon gáz? A párod gyerekei nem leprásak vagy hasonló, hogy külön kelljen tőlük aludni mindenkinek. Így ne várd, hogy a gyerekek összeszokjanak. Ti nem család vagytok így a leírás alapján, csak van egy párod, aki melletted meg a gyerekeid mellett él.
Jogos.
1. A te kontódra akar teljes állású apukát játszani.
2. 6 gyerek, az más szinte nevelőintézet, messze nem 1 emberes munka.
Hol hangzik el bárhol a kérdésben, hogy apuka a kérdező kontójára akar mintaapát játszani? Nincs leírva egy árva szóval sem, hogy "és a párom így akar mintaapa lenni, hogy közben én látom el a hat gyereket". A pasas havonta 2 hétre szeretné, ha a gyerekei vele lennének, de már a jó magyar mentalitás átfordította, hogy ő így akarja előadni a mintaapát. Hogyan? Hogy legyenek mellette a gyerekei?
Az igazság félúton van ebben a dologban, Kérdező, és a kapcsolatotok próbája, ahogy látom,hogy ezt meg tudjátok-e oldani.
"Hol hangzik el bárhol a kérdésben, hogy apuka a kérdező kontójára akar mintaapát játszani?"
Ott, hogy amikor szembesítették vele, hogy akkor neki kell iskolából hozni-vinni őket és tanulni velük, akkor már játsza a sértődöttet, és kezdi az érzelmi zsarolást.
Mert ezek alap feladatok egy szülő részéről. Ha ez neki annyira nem fér bele, akkor úgy akarja odaköltöztetni a 3(!) gyerekét, hogy nem akar ezekben részt vállalni. A kérdező hogy látna már el egyedül 6(!) gyereket??? Ennyi gyereknél már fizikailag lehetetlen, hogy apuka ha hazajön, akkor 30 percet beszélgessen velük..., de aztán szakadjanak le róla, mert ő fáradt mert dolgozik.
Ő a férjed?
Együtt laktok, vagy csak a párod jár hozzátok?
Kié a ház,a tiéd vagy közös?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!