Jogosak az elvárasaim, ha a párom azt szeretné, hogy a gyerekei hozzánk költözzenek?
A párom szeretné, ha a gyermekei hozzánk költöznének vagy legalább váltott elhelyezésben legyenek (2-2 hét), ebben az a gyerekek anyja is támogatja. Én is támogatom, de csak néhány feltételhez kötötten. Például, hogy az én gyermekeim helyzete ne változzon jelentősen, azaz maradjon a külön szoba, kert stb (ezt csak közös alberlettel lehetne összehozni), elsődlegesen ő foglalkozzon a gyerekeivel értve ezalatt, hogy iskolába és haza ő vigye őket, a tanulmányaikkal ő foglalkozzon, ő ellenőrizze a házikat és a felszerelesüket, ő tartsa a kapcsolatot a tanáraikkal...
Ahogy ezt elmondtam, teljesen kiakadt, hogy miért szabok feltételeket, ő sem szab nekem. Legutóbb mar azzal jött, hogy ha ezt csinálom, ő teljesen elbizonytalanodik a kapcsolatunkban.
Tényleg olyan durva dolgokat kértem tőle? Szerintem ennyi lenne a minimum.

Jogos. Ne a te kontódra játssza a mintaapát. Úgy könnyű, ha helyette megcsinálsz mindent.
Te is nyugodtan elbizonytalanodhatsz a kapcsolatotokban.

Magyarul csak ti csak bérlő társak vagytok/lennétek. A család nem erről szól. Tudtad, hogy vannak gyerekei és mikor összejöttél vele ezt elfogadtad, ahogy ő is a tieid. Szakítsatok és mindenki lehet a saját gyerekeivel. Az ő gyerekeinek is pont ugyan az jár, mint a tieidnek.
Persze érthető, hogy a gyerekeidnek nehezen menne az új tesók elfogadása, főleg ha még nem nagyon ismerik őket. Különn jobb lesz nektek.

Amiket neki elsoroltál, az egy alap dolog, amit minden szülőnek tartania kell. Ha a párod már ennyitől elbizonytalanodik, akkor itt súlyosabb gondok vannak, mint a feltételszabás, stb. Én azt gondolom, hogy azért van egy egészséges határ, amit az alapján kell behúzni, hogy ő hogyan viselkedik a te srácaiddal: elmegy értük suliba? Foglalkozik velük?
Itt csak és kizárólag annak az x számú gyereknek az érdeke a fontos, aki ebbe akaratán kívül belekerült egyébként. Ha akarod, ha nem, nekik ti teremtitek meg az egészséges egyensúlyt és ha a párodnak már alap dolgoktól feláll a hátán a szőr, lehet át kell gondolni a kapcsolat egészét, mert ebben ők fognak sérülni leginkább.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!