Mennyi idős volt/lesz a gyereked, amikor visszamentél/visszamész dolgozni?
Én remélem kezdhetek 9-10 hónapos korában. Utána a férjem lesz itthon vele 14-15 hónapos koráig, hogy neki is legyen egy kis babaidő. Aztán vagy bébiszitter lesz vagy találunk olyan bölcsit, amivel elégedettek vagyunk.
Én nem vagyok egy babázós típus, szerintem neki is jobb lesz, ha nem velem lesz, hanem valakivel, aki nem lesi az órát már délben, hogy mikor jön a férje, mert nagyon-nagyon utál egy órát is egyedül lenni, most meg lassan tök depis a hosszú egyedülléttől.
Akkor a többség már 2 vagy 2,5 év után visszament :)
Egyébként én hülyeségnek tartom azt, hogy itt Magyarországon 3 év a szülési szabadság, minek?
Ott van a bölcsi, az anyukák simán be tudják tenni a kicsit, és nekik is sokkal jobb, ha minél előbb tudnak újra pénzt keresni.
15 ha nem lenne a szülési szabadság 3 év én akkor sem adnám bölcsibe, vele lennék akkor is itthon.
Tudom, van aki nem teheti meg.
Én is szűkösen tehettem ezt meg a lányommal, csak a férjem dolgozott, de megvoltunk,nem vagyunk csorok.
Most a fiamnak is így lesz, minél tovább leszek vele itthon.
Szerintem sokan nem azért mennek vissza dolgozni, mert csórók. Hanem mert nem akarnak 3-4 évig otthon begyöpösödni és gyes kontyba tengetni a mindennapokat.
Én szeretem a munkám, hiányzott az, hogy újra éljem rendesen az életem, végezzem a munkám. És a gyereknek is nagyon jót tett a bölcsi.
18, erről szó sincs.
Hogy itthon vagyok nem azt jelenti, hogy nem járunk el itthonról, nem érezzük jól magunkat máshol.
Imádtam azokat az éveket amikor itthon lehettem a lányommal, és most is imádom, hogy a fiammal lehetek
Nem unalmas az életünk, nem csak úgy tengődöm itthon, és nem is vagyok begyöpösödve.
Dehogynem. Minden nővel megtörténik ez. Hogy csak a gyerek körül forog az élet. Én is míg otthon voltam ez történt velem. De nem mindegy, hogy ki meddig hagyja magát ebben az életben. Mi is mentünk sok féle, nyaralni, kirándulni stb. De nem volt meg ez az életem. Ami sokkal jobb,tartalmasabb.
Amúgy meg a gyerek 3 éves korától óvoda köteles, nem értem, hogy lehet a gyerek 4-5 éves koráig otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!