Akik visszamentek már dolgozni GYED-ről hogy van ez nálatok apukaval?
Háztartás.
Tegnap nagyon osszevesztunk párommal.
Jelenleg még itthon vagyok a gyermekükkel de 2 hónap múlva megyek vissza dolgozni 8 órába.
Ő már most azonnal kijelentette hogy nem tervez besegiteni semmibe a háztartásban mert az női munka, nem férfi. Se Mosogatás, se Porszivozas, se semmi. Mondom tessék? Te nem itt laksz? A válasz az volt hogy de, igen, de el ne képzeljem hogy 10 ledolgozott óra után ő még bármit is fog csinálni.
Valóban amúgy 7 napból 6ot dolgozik. Fizikai munka ebből 3 nap. Van hogy hajnali 3ra megy délután 3ig, igen az 12 óra. Nyilván nem aznap piszkalnam szőnyegsúrolassal. (nyilván azzal egyik nap sem, de hogy egy 10 perces Mosogatást nem vállal be?!) De van hogy csak 7 re megy aznap nem fizikai munkát végez és 2kor itthon van. Akkor igenis álljon ooda és ne a telefonját nyomja (játék +Facebook). Mi az a fél óra segítség az életéből? Kérdeztem is tőle és mondom mi lenne ha kertesbben laknank? Mondom én lapatolnek havat meg funyiroznék? Hogy nem, azt már ő mert azok férfi munkák. Szerintem már csak menteni akarta a helyzetet.
Nálatok ahol már minden dolgoztok hogy megy ez a felosztás?
Házi munkát én vagy a gyerekek csinálják. A ház körüli (ún. férfi) munkákat a férjem. Ez gyerek előtt is így volt...azt nem tudhattam előre, hogy a gyermekünk egyedül nem lesz el 🤔
Panelban egyszerűbb volt....
Nálunk még házasság és gyerekvállalás előtt meggyőződtem róla, hogy a férjem nem ennyire agyhalott, hogy férfi-női munkákat különböztessen meg. Természetesen rendet tart maga körül, nem fáj kezébe vennie a porszívót vagy a mosogatógépet bepakolni és elindítani. És ez nem csak GYED után van így, hanem alatta is, sőt, még előtte is így volt. Megosztjuk a munkát, az oroszlánrészt pedig az csinálja, akinek éppen több ideje/kedve van.
Amúgy szerintem nincs baj azzal, ha te csinálod a házimunkát, ha ő addig a gyerekeket elviszi valahova, hogy ne legyenek láb alatt és ő foglalkozik velük addig is.
2es nyilván ez nem így van ami az utolsó mondatot illeti.
Fetreng a kanapén,játszik telefonján, facebookozik. Magyarul:sz@r ránk!
És még én vagyok a hisztis hazi sárkány persze ha ezt szóvá teszem.
Hát nekem az a logikus, hogy az végzi a házimunkát, aki kevesebbet dolgozik. Te 8 órát dolgozol ha jól értem 5 napon, ő meg 10-12 órát heti 6 napon.
Amúgy meg nyilván nem tegnap lett ilyen, a gyerek előtt is ez volt, miből gondoltad, hogy változni fog?
Alapvetően az természetes lenne, hogy te végzed a házimunka nagyrészét, ha már neki ilyen irreálisan sokat kell dolgozni.
De a hozzáállása az olyan tanulatlan suttyó hozzáállás ami miatt soha nem állnék szóba vele. De nyilván ő korábban is ilyen volt és te ezt választottad. Persze sosem késő rájönni, hogy hibáztál és selejtet választottál. Válj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!