Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik visszamentek már dolgozni...

Akik visszamentek már dolgozni GYED-ről hogy van ez nálatok apukaval?

Figyelt kérdés

Háztartás.

Tegnap nagyon osszevesztunk párommal.

Jelenleg még itthon vagyok a gyermekükkel de 2 hónap múlva megyek vissza dolgozni 8 órába.

Ő már most azonnal kijelentette hogy nem tervez besegiteni semmibe a háztartásban mert az női munka, nem férfi. Se Mosogatás, se Porszivozas, se semmi. Mondom tessék? Te nem itt laksz? A válasz az volt hogy de, igen, de el ne képzeljem hogy 10 ledolgozott óra után ő még bármit is fog csinálni.

Valóban amúgy 7 napból 6ot dolgozik. Fizikai munka ebből 3 nap. Van hogy hajnali 3ra megy délután 3ig, igen az 12 óra. Nyilván nem aznap piszkalnam szőnyegsúrolassal. (nyilván azzal egyik nap sem, de hogy egy 10 perces Mosogatást nem vállal be?!) De van hogy csak 7 re megy aznap nem fizikai munkát végez és 2kor itthon van. Akkor igenis álljon ooda és ne a telefonját nyomja (játék +Facebook). Mi az a fél óra segítség az életéből? Kérdeztem is tőle és mondom mi lenne ha kertesbben laknank? Mondom én lapatolnek havat meg funyiroznék? Hogy nem, azt már ő mert azok férfi munkák. Szerintem már csak menteni akarta a helyzetet.

Nálatok ahol már minden dolgoztok hogy megy ez a felosztás?

2023. szept. 21. 06:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
4%

"Majdnem leírtam, hogy pont olyan suttyó vagy, mint a kérdező férje, de nem szeretnék személyeskedni"

Ne is tedd, kedves, hacsak nem nézel előtte magadba. Csak kérdezem, ha a anyuci dolgozik, a gyerek az hol lesz? Hja, bölcsiben, ugye? Tehát max az utan kell vele törődni. A kérdező kommentje alapján amúgy meg egy becsuszott gyerekről van szó, nyilván nem apuka akarta annyira megtartani.

Meg mindig az a logikus, hogy az végzi q házimunkát, aki kevesebbet dolgozik. Otthon a gyereket leteszi játszani, a munkahelyen nehéz lenne a feladatot félre tenni, mert fáradt.

2023. szept. 21. 08:02
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Ezt ott rontottátok el, hogy nulla előzetes együttéléssel vállaltatok gyereket. Előtte meg kellett volna ismerni egymást, együtt élni... de mostmár mindegy. Engem nem zavarna, hogy nem csinál házimunkát, az én férjem is annyit csinál, hogy maga után eltakarítja az asztalt, meg ha látja a ruháskosarat teli, akkor elpakolja a ruhákat. Viszont ő kint szokott dolgozni az udvaron nagyon sokat.

Az már zavaróbb, hogy a gyerekkel, meg veletek nem foglalkozik. Szóval konkrétan egy potyalakó, akire takarítanak, amíg ő pihen. Ebbe nem nyugodnék bele. Szereted egyáltalán?

Ha igen, akkor próbálj vele komolyan beszélni, hogy változzon meg.

Aztán ha nem megy, elváltok. Így nem lehet hosszútávon együtt élni.

2023. szept. 21. 08:10
 13/31 anonim ***** válasza:
4%

"Szóval konkrétan egy potyalakó, akire takarítanak, amíg ő pihen."

Potyalakó? Szinte biztosan a pasi házában élnek

2023. szept. 21. 08:13
 14/31 anonim ***** válasza:
89%

Hát, ha nem volt időtök megismerni a gyerek előtt egymást, akkor ezt buktad. A párod ilyen ősember típus. Hiába adunk itt neked igazat, úgysem fogod rávenni a mosogatásra. Ez amúgy sok családban gond, hogy a gyerek előtt egyébként házimunkázó pasi GYED alatt megszokja, hogy lekerültek róla ezek a feladatok, és nem hajlandó őket visszavenni.

Imádkozz, hogy sokszor legyen csőtörés vagy biztosítékcsere, és mehessen a teremtés koronája elvégezni a férfimunkát.

2023. szept. 21. 08:30
 15/31 anonim ***** válasza:
71%
A ház körüli munkákat zömmel a férjem csinálja, bár amiben tudok segítek. Mosogatni nem szokott, de mosógépet, mosogatógépet ki-be pakolja, tereget, beszedi a ruhákat, hajtogat, ha kell felporszívózik, elpakol, rendet csinál. Amit sose szokott az a fürdő-wc kitakarítása.
2023. szept. 21. 08:35
 16/31 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos ez az IJ, így jártál esete.

Ha van lehetőséged önálló életre, akkor elválsz és akkor legalább a férjedre nem kell otthon főzni, mosni, takarítani.

Azzal nem lesz neked jobb, ha leírom, hogy normális párkapcsolatban nincs férfi-női munka, s mindenki kiveszi a részét a gyereknevelésből is.

Férjem kétszer annyit hoz haza, mégse esik le a gyűrű az ujjáról, kiveszi a részét a háztartásból és a gyerekekkel is bőven sokat foglalkozik (minden reggel ő viszi őket, ha betegek felváltva maradunk, bevásárol, takarít...).

2023. szept. 21. 08:37
 17/31 anonim ***** válasza:
86%

Egyrészt nettó marhaság, hogy a házimunka csak női munka, nem vagy rabszolga, plusz ott van a gyerek is. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy azt írtad a férjed heti 6 nap dolgozik 10 órákat. Ez baromi sok, valószínűleg fáradt és feszült, így persze, hogy nincs sok kedve/ereje segíteni.

Igazságos elosztás kell, vagy ameddig a férjed ilyen sokat melózik inkább 4 órás melót keress ami mellett több időd lenne a házimunkára.

2023. szept. 21. 08:38
 18/31 anonim ***** válasza:
90%
11# Te minden ilyen kérdéshez odaírod ezeket amúgy letojva,hogy az egész társadalom se ért egyet veled,mert akkora baromság.:D Ha a kérdező heti 6 napot dolgozna 14 órákat,akkor abból is azt hoznád ki,hogy neki kell akkor is a háztartást,csak mert...:D Hát nem irigylem az életed,ha ti így éltek otthon,mert sosem fogod megtapasztalni az egyenrangú bánásmódot. Nálunk a férjemmel gyerek előtt 9 évig együtt éltünk, és érdekes már akkor is felfogta,hogy bizony a mosogatógépre, porszívóra meg semmire nincs belevésve az én nevem,ketten dolgozunk,ketten élünk,ketten is visszük a háztartást,gyerek mellett is csinálja. De az is tény,hogy ő előtte egyedül élt és vitt háztartást,ahol egyedül csinált mindent a főzéstől kezdve és ugyancsak rend volt mellette, de ez nevelés is,mert otthon is ezt szokta meg. Az ilyen felfogású,mint te is inkább fiú gyereket ne neveljen.. gondolom ha valami kiömlik,azzal is megvár a férjed,mert ő többet dolgozik,majd te megcsinálod ha hazaérsz. Ja,ha a kérdező dolgozik,viszi a háztartást,gyereket nevel, ő mikor pihen? Ja soha, értem. :D Amúgy igen ennyi munkával akkor vigyen haza annyit,hogy anyuka részmunkaidőben dolgozzon.
2023. szept. 21. 08:46
 19/31 anonim ***** válasza:
8%

18!

Mindegy melyik dolgozik többet, épeszű embereknel az vegez több házimunkát, akinek arra több ideje van. Kinek van rá több ideje? Annak, aki kevesebbet dolgozik. Értem én, hogy a te ertelmi szonteden ez nem felfogható.

2023. szept. 21. 08:50
 20/31 anonim ***** válasza:
17%

"Hát nem irigylem az életed,ha ti így éltek otthon,mert sosem fogod megtapasztalni az egyenrangú bánásmódot. "

Neked komoly problémáid vannak az értő olvasassal. Az egyenlő bánásmód

egy kapcsolatban a teendoknel azt jelenti, mindenki ugyanolyan mértékben járul hozzá q dolgokhoz. Ha A napi 10 órát dolgozik, B meg napi 8 órát, akkor A 2 órával több munkát végez, nagyon valószínű annyival több pénzt is visz haza. Logikusan B az alatt a 2 óta alatt, amíg A a munkahelyen keresi a pénzt, otthon nyugodtan kitakarithat azzal hozzá jarulva az otthonukhoz. Mindegy, hogy A nő vagy férfi, anya vagy gyerek, anyós vagy lakotars. Két együtt élő ember,

2023. szept. 21. 08:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!