Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik visszamentek már dolgozni...

Akik visszamentek már dolgozni GYED-ről hogy van ez nálatok apukaval?

Figyelt kérdés

Háztartás.

Tegnap nagyon osszevesztunk párommal.

Jelenleg még itthon vagyok a gyermekükkel de 2 hónap múlva megyek vissza dolgozni 8 órába.

Ő már most azonnal kijelentette hogy nem tervez besegiteni semmibe a háztartásban mert az női munka, nem férfi. Se Mosogatás, se Porszivozas, se semmi. Mondom tessék? Te nem itt laksz? A válasz az volt hogy de, igen, de el ne képzeljem hogy 10 ledolgozott óra után ő még bármit is fog csinálni.

Valóban amúgy 7 napból 6ot dolgozik. Fizikai munka ebből 3 nap. Van hogy hajnali 3ra megy délután 3ig, igen az 12 óra. Nyilván nem aznap piszkalnam szőnyegsúrolassal. (nyilván azzal egyik nap sem, de hogy egy 10 perces Mosogatást nem vállal be?!) De van hogy csak 7 re megy aznap nem fizikai munkát végez és 2kor itthon van. Akkor igenis álljon ooda és ne a telefonját nyomja (játék +Facebook). Mi az a fél óra segítség az életéből? Kérdeztem is tőle és mondom mi lenne ha kertesbben laknank? Mondom én lapatolnek havat meg funyiroznék? Hogy nem, azt már ő mert azok férfi munkák. Szerintem már csak menteni akarta a helyzetet.

Nálatok ahol már minden dolgoztok hogy megy ez a felosztás?

2023. szept. 21. 06:53
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
86%

Jajj ezeken az embereken kiégek... gondolom a kérdező férje, ha egyedül élne, akkor soha az életben nem mosogatna/mosna, mindig új ruhát venne, és új tányért, mert soha nem lenne ideje semmire. Hát persze.

Kérdező, te meg szültél egy kvázi ismeretlen férfinak, aztán most meglepődtél, hogy nem tetszik, amit látsz. Most erre mi minek írjuk, hogy értelmes nő nem megy bele a csicska szerepbe önként, mert te már benne vagy. Válj el, aztán legalább már a férjed nyomorával nem kell foglalkoznod. Sok egyéb pozitívumot ebből a helyzetből már nem fogsz kihozni.

2023. szept. 21. 09:04
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Hat nem tudom,én jelenleg itthon vagyok a másfél evessel,a nagy iskolába jár.

Férjem hattól hatig dolgozik minden nap.

Soha nem hallottam tőle,hogy ő nem fog pl mosogatni

Simán megcsinálja ha látja,hogy van ott tányér,pohár mosatlanul

Vagy rendbe rakja a konyhat minden este amíg altatok,hogy nekem ne kelljen.

Nekem ez fura amikor a férj ilyen kijelentést tesz.

2023. szept. 21. 09:38
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
20-as...itt az a baj, hogy ameddig A dolgozik 10 órát, hazamegy és lefekszik pihenni és meg sem mozdul, addig B elmegy a munkahelyére (de gyanítom reggel korábban kel, hogy a gyereket elvigye oviba-bölcsibe-iskolába...ergó neki már elkezdődik a munka), ott ledolgozza a 8 óráját, majd hazamegy és a maradék időben IS dolgozik, mert főz-mos-takarít, gyereket ellát, fürdet, fektet, altat. Tényleg ki is dolgozik többet? Hmmm...arról ne is beszéljünk, ahogy fentebb írta valaki, hogy éjszaka is anya kel a gyerekhez.
2023. szept. 21. 09:43
 24/31 anonim ***** válasza:
0%

23!

Na és ha apuka lelép, vagy anyuka unja meg, akkor nem így lesz? Előre kellett volna megbeszelniuk.

2023. szept. 21. 09:45
 25/31 anonim ***** válasza:
83%

19# Inkább neked gyenge az értelmi képességed ezekkel a válaszokkal. Mondjuk mindenki ehhez mérten talál párt is,az is igaz..nincs min csodálkozni.

Oké,8 órát dolgozik,plusz háztartás, utazás,hazaér és csinálja plusz gyerek. De a te kis elmédbe a férfi mit csinál, hazaér? Pihen, FB? Mert anya hazaér és estig tolja, hétvégén estig tolja. Kérdezem én a férfi mit csinál nálad és anyuka a te világodban mikor ül le pihenni? Képzeld el,hogy heti 5 db 12 óráim voltak a munkahelyemen,de még is takarítottam,pedig az utazás plusz egy egy óra volt erre rá. :D Tehát a férfi ha egyedül él ezekszerint felfalja a kosz és műanyag tányérból eszik. Ha úgy is a nő csinál mindent,akkor csináld meg kérdező a te általad és a gyerek által használt dolgokat és azokat mosd ki, elvégre ő nem ott lakik ezekszerint. Kedves 19# egyébként a férfinak is van ám szabadnapja:) Aznap is megcsinálhatná,de nem teszi. Én se kérném meg ha este hazaér szőnyeget takarítani,de ha este hazaér és ki kéne teregetni a mosógépből,mert arra már nem volt kapacitás magától kiveszi,mert itt él. Mondom ehhez azért kell egy alap intelligencia. Egyébként van egy barátnőm, külföldön élnek két pici gyerekkel, mindenkitől nagyon messze,a férje dolgozik közbe besegít a kicsik körül és mellette éjszaka mindkét gyerek felkel most megint hetek óta,a férje munka mellett is felkel ellátni őket és nem hagyja magára a már kimerült feleséget. Ez lenne a normális.

2023. szept. 21. 09:50
 26/31 anonim ***** válasza:
83%
23...de így lesz...csak egy suttyót nem kell pluszban kiszolgálni.
2023. szept. 21. 09:51
 27/31 anonim ***** válasza:
85%
Ja,18# voltam a 25#-ös válaszban. Amúgy igen, ennél külön is jobb, legalább a férfira nem kell takarítani meg ellátni mint egy gyereket.
2023. szept. 21. 09:56
 28/31 anonim ***** válasza:
91%

Ezzel a 3 és fél pipással minek álltok le vitatkozni?

Olyan ordenáré kommentjei vannak, hogy vicc.

Fel lehet ismerni.

A tartalmukat már meg sem említem.

2023. szept. 21. 09:59
 29/31 anonim ***** válasza:
25%
Lehet szidni a férfit, de itt a nő az, aki szült neki, aki eddig kiszolgálta, akit eddig ez nem zavart. Ha egyedül él, akkor magát kell ellatnia, nem plusz még két személyt. A nő is dönthet úgy, hogy neki ez nem jó és tovább áll, meg a férfi is. Innen nézve a férfinek egyszerűbb lesz az élete, mínusz 30-60e/hó gyerektartassal, míg a nőnek nehezebb, fehat ő választotta ezt. O volt az, aki egy vadidegennek szült, együttélés nélkül, ő volt az, aki nem hozta fel a hogyan lesz a házimunka témát, ő nyavalyog itt most ahelyett, hogy lépne valamit.
2023. szept. 21. 10:16
 30/31 anonim ***** válasza:
64%

Az a baj, ha igy neveltek, es eddig is ilyen volt, mar nem fog valtozni.

Hazassag elott nem eltetek egyutt ? Vagy gyerekszules elott nem lattad,hogy milyen ? En ilyen ferfivel alapbol nem alapitanek csaladot, nem a 19. szazadban vagyunk.

Bocsi, de most iszod a levet a hibadnak.

2023. szept. 21. 11:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!