Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok ilyen helyzetben...

Vállalnátok ilyen helyzetben még egy babát?

Figyelt kérdés
Van egy gyermekünk aki elmúlt már két éves!Ithon vagyok vele,nem lett bölcsis!Férjem dolgozik,van saját házunk igaz van még rajta némi hitel,de az tényleg a mai világban már "semmi"!Igazából mind a ketten nagyon vágyunk még egy babára de! férjemnek nemrégen storkeja volt hála égnek teljesen felépült🙏de én nagyon félek sőt rettegek!Hisz a mai világban nagyon megkell gondolni,hogy hány gyermeket vállal az ember és hát nemvagyunk mi se 20évesek!Én 37 párom 43!Ő nagyon hajlik rá,de nekem az eszem azt súgja,hogy ne,de a szívem nagyon harcol 🥺 Hetek óta őrlődök,nem döntést várok itt csak véleményet vagy csak szimplán jól esett most leírni!köszönöm!
2024. jan. 24. 08:23
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
74%

Én 37, férjem 44. Korunk miatt nem vállalnánk többet. Nem akarunk öregen kísérni őket oviba, próbabálra, szalagavatóra stb.

Igaz, nekünk már kettő lány van (10 és 13). Egy-két éve a harmadik volt a téma, de már nem vállalunk.

2024. jan. 24. 21:48
 22/32 anonim ***** válasza:
36%
Én vállalnék. Azért, mert ha igazán vágysz rá, akkor örök hiány lesz az életedben. A gyermekednek egy újabb támasz, egy testvér, aki nagy eséllyel ott lesz neki mindig. Ma már rengetegen szülnek ebben a korban. Én 39 évesen szültem a harmadikat, a férjem 42 volt. Az egyetlen hátrányunk, hogy már kevéssé tudnak segíteni a nagyszülők, de őszintén, a három gyereket már úgysem terhelnénk másokra, megoldunk mindent magunk. Csak belevágni nehéz, utána olyan természetes, hogy ott van. Nem vagytok még idősek, nem kell azért temetni senkit.
2024. jan. 24. 21:48
 23/32 anonim ***** válasza:
60%
Mi a francnak raksz minden mondat után felkiáltójelet?
2024. jan. 24. 23:03
 24/32 anonim ***** válasza:
18%

A válaszaid alapján úgy tűnik, hogy te is nagyon szeretnéd. Ha adottak a körülmények és a férjed is jól van már, akkor vállaljatok. Szerintem is nagyon hiányozna, ha nem tennétek meg.

Csak nem külső nyomásra vállaljátok. Pl. csak a férjed akarja, de te nem. Vagy hogy mindenképpen legyen testvér, mert milyen az, ha vkinek nincs testvére. Meg a szomszéd Marikának is 3 gyereke van. Ilyenekből utólag mindig probléma van.

2024. jan. 25. 08:33
 25/32 anonim ***** válasza:
66%
Minek? Semmi értelme, bőven elég 1.
2024. jan. 25. 21:28
 26/32 anonim ***** válasza:
71%
Aki szerint igen,az belegondolt,hogy ha a jövőhéten kap a férj egy újabb szélütést, akkor is hiányozni fog az a 2.gyerek?Basszus ennek se találták az olát,mégis megtörtént.Nem is 20 évesek.Aki egyszer kapott infarktust,stroke-ot,annál nagyobb a kockázat.Eleve nem vallalnék a kor miatt,így még pláne nem.
2024. jan. 25. 21:44
 27/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm még egyszer mindenkinek.Amúgy érdekes,hogy mennyien a kor miatt is nemakarnátok.A környezetemben van olyan aki 45 lessz a pasi 50-en és még próbálkoznak.

Na mindegy is.Fáj a szívem,de szerintem az eszemre kell halgatnom 🥺

2024. jan. 26. 02:51
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát attól,hogy más hülye,neked nem kell annak lenni.45és 50 évesen próbalkozni?Majdnem nagyzülő kor.Még csak majdnem,de akkor is.Mire 18 lesz a gyerek,addigra elmúlnak 60 évesek mindketten,már ha megélik,és akkor még csak papíron lesz a gyerek felnőtt.Nálatok meg egyéb komoly kockázati tényezők is vannak.
2024. jan. 26. 08:18
 29/32 anonim ***** válasza:
77%
mamám 40 évesen lett nagymama. Anya 45... szóval igen, ez már inkább a nagyszülői kor.
2024. jan. 26. 08:22
 30/32 anonim ***** válasza:
90%
Itt a kor a kisebbik probléma. A nagyobbik a stroke. A férjed egészségére vigyázni kell, nem megterhelni egy újabb gyerekkel, csecsemősírással, éjszakázással. Örüljetek a meglévő gyereketeknek.
2024. jan. 26. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!