Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok ilyen helyzetben...

Vállalnátok ilyen helyzetben még egy babát?

Figyelt kérdés
Van egy gyermekünk aki elmúlt már két éves!Ithon vagyok vele,nem lett bölcsis!Férjem dolgozik,van saját házunk igaz van még rajta némi hitel,de az tényleg a mai világban már "semmi"!Igazából mind a ketten nagyon vágyunk még egy babára de! férjemnek nemrégen storkeja volt hála égnek teljesen felépült🙏de én nagyon félek sőt rettegek!Hisz a mai világban nagyon megkell gondolni,hogy hány gyermeket vállal az ember és hát nemvagyunk mi se 20évesek!Én 37 párom 43!Ő nagyon hajlik rá,de nekem az eszem azt súgja,hogy ne,de a szívem nagyon harcol 🥺 Hetek óta őrlődök,nem döntést várok itt csak véleményet vagy csak szimplán jól esett most leírni!köszönöm!
2024. jan. 24. 08:23
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
88%

8

Gratulálok az idiótaságodhoz, én is soká szültem, 36 és 38 évesen, mert előtte sorozatos vetéléseim voltak.

#10 Azt nem olvasod, hogy strokeja volt a férjének????

Semmiképp nem szültem volna ilyen későn, ha már lett volna gyerekem.

Attól tisztában vagyok vele, hogy ez nem normális és nem is ideális, szülni valahol 22-30 körül kell.

A párom velem egy idős, 3 évvel ezelőtt ő is súlyos beteg lett, nem stroke, neki más jellegű betegsége volt, több alkalommal órákra volt csak a haláltól. 3 év alatt jött helyre, addig ápoltam gyakorlatilag, le is százalékolták (azóta újra dolgozik, teljesen felépült) nekem kellett dolgozni is 2 gyerek és egy beteg férj mellett. Ilyen előzménnyel hogy strokeja volt egyáltalán nem hiányzik egy gyerek. A férj ha lerobban, esetleg meghal el tud tartani maga 2 gyereket normálisan? Itt ez is kérdés.

2024. jan. 24. 09:25
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
De itt a férjnek most volt stroke-ja.Nem egy fitt,kipehent alkat.Egy baba stresszel jár,nemalvással,fáradtsággal.Ez hiányzik legkevésbé stroke után,ami már eleve lehet,hogy a túlhajtottság miatt alakult ki.Valóban inkább dolgozni kéne elmenni,levenni a férj válláról valamennyi terhet,nem pedig még rátenni.Magyarok vagyunk mi is,az első gyereket 21,a 3-at 33 évesen szültem.Ég és föld a különbség.Nem is értem,hogyan vállalják be 40+osan egyesek.Én a gyerekek előtt, között,után is dolgoztam,dolgozok,a férjem mégis lestrapáltabb volt mikor én itthon voltam.Nyomasztotta,hogy ameddig kicsi a gyerek nem tudok visszamenni dolgozni,ha történik valami, akkor baj lesz.Na ez nem hiányzik egy friss stroke-osnak.Meg bárhogy csavarjuk, biológiailag igenis idősek már.Persze képes gyereket csinálni egy 60 éves is,csak nem biztos hogy fogja látni felnőni.Én 35 felett nem szülnék,és egy 40+-os stoke-on átesett férfinak sem kellene ezen gondolkodnia.Még ha makk egészséges lenne, akkor is megfontolandó,de így abszolút felelőtlenség lenne.
2024. jan. 24. 09:30
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

#10, tehát a férjed fitt volt, nem egy strokeból épült fel éppen. Tök más szituáció.

Kérdező, nem vállalnék, mert nem hiszem, hogy a férjed egészségügyi állapota alapján még több évnyi átsírt éjszaka kellene neki, illetve nyilván anyagilag is bizonytalanabb lenne a helyzetetek.

2024. jan. 24. 09:38
 14/32 anonim ***** válasza:
27%

Nem vállalnék. És nem a stroke miatt, hanem a korotok miatt.

Én terhes voltam a fiunkkal, mikor a férjemnek 26 évesen embóliája volt. A tüdejének az 1/3-a elhalt. Rá egy évre újabb embóliája lett.

Ennek ellenére vállaltunk 2.gyereket. Ő 31 én 29 évesen. (lassan 3 éve)

De én 30 felett alapból nem szültem volna már.

2024. jan. 24. 10:12
 15/32 anonim ***** válasza:
49%
Én a stroke miatt nem. Szerintem a korotok még nem olyan rossz. Csak sokan szetetik azt mondani óh 35 felett nehogy. Nem mindenkinek jön össze elöbb. (Párkapcsolat hiány, meddőség stb). 38 voltam mikor sokadik IVF után végre sikerült férjem 46. És az, hogy valaki 30 évesen apa lesz nem feltétlenül jelenti, hogy jó apa lesz vagy hogy nem lehet beteg. Ismertem olyan embert sose volt beteg és 32 évesen meghalt szívrohamban. 3 gyerekkel maradt egyedül e felesége. Szerintem az hogy stroke volt a férjednél az inkább intő jel. Annak mennék utána mi volt az oka tenni ellene. Illetve akárki akármit mond én csak úgy vállaltam gyereket, hogy tudom ha egyedül maradok fel tudom nevelni. És ez igaz a férjemre is. Mert bármikor történhet baleset, betegség stb.
2024. jan. 24. 11:35
 16/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a véleményét!

Hiába vagyunk együtt a férjemmel 12éve,8év alatt 4vetélésem és megannyi vizsgálatom volt,nem így terveztük!

Férjem nem iszik,nem cigizik sportos fiatalos akivel megtörtént.Teljesen rendbe jött és dolgozik!az utolsó vizsgálat eredményére várunk ami a genetika!koleszterinje volt magasabb,de már azis rendben van!

Az,hogy én ithon vagyok közös döntés volt ugye akkor még ez nem történt meg!azóta voltam 4bölcsiben a környéken hiába nem akarja a férjem,hogy dolgozzak,részmunkaidőben jó lenne visszamenni,sajnos nincs hely max szeptembertől oviba!

Azthiszem mindent leírtam amiket úgymond "kérdeztetek"!

2024. jan. 24. 11:38
 17/32 A kérdező kommentje:
Még azt szerettem volna leírni,igaz nemtudom ki fogja olvasni,hogy mikor ez megtörtént a párommal kérdeztük,hogy a stressz okozza-e 3neurológus is hangsúlyozta,hogy annak semmi köze nem volt hozzá!Ezért se értettük hiszen futni jár,tornázik igyekszünk egészségesen enni azóta persze mégjobban figyelek rá és hála égnek rendbe hoztuk a koleszterint is!
2024. jan. 24. 12:42
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Erre csak azt tudom mondani, hogy a stresszmentes élet, egészséges táplálkozás, sport sem megelőző tényező.

Testvérem 40 évesen egészségesen evett, sportolt napi szinten, egyáltalán nem stresszelt, saját irodája volt, tökéletes élete.

Este lefeküdt aludni, mint szokott. Tényleg semmi nem volt. Majd reggel nem kelt fel.

Boncolták, egyszerűen nem találták a halál okát. Az okosórája rajta volt, kielemezték. Végig nyugodtan aludt, vérnyomás, pulzus oké volt. Majd egyszer megszűnt minden érték.

Szóval ez sem garancia semmire.

2024. jan. 24. 12:48
 19/32 A kérdező kommentje:

Jézusom nagyon sajnálom 🖤

Sajnos a mai világban semmi sem garancia!Sem anyagiak sem egészség semmi sem..

2024. jan. 24. 12:52
 20/32 anonim ***** válasza:
18, nem találták a halál okát? Ez azért elég hihetetlen.
2024. jan. 24. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!